Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] P0136 sygnał 2 sondy za wysoki

Featured Replies

Napisano

I ponownie to samo, tak jak w temacie . Całą wiosnę i lato nie wywalało mi a teraz znów zima i wywala mi 0136, macie jakieś pomysły jaka przyczyna tego może być?

Napisano
  • Autor

jeszcze pod nic nie podłączyłem ,zeszłej zimy było to samo miałem się za to zabrać ale znikł problem na wiosnę i zapomniałem o problemie do wczoraj.Pod co podłączyć by sprawdzić? oscyloskop?

Napisano

mam to samo sygnał za wysoki i do tego nie działa grzałka, pali sie kontrolka emisji spalin, moze u ciebie tez cos z podgrzewaniem sondy moze kable od sondy nie maja dobrej izolacji i jak teraz jest wilgotno to robi sie jakies zwarcie albo nie ma styku na wtyczce odłącz wtyczkę przeczyść styki moze bedzie dobrze

Napisano

> oscyloskop?

Jeśli masz. Może też być zwykły woltomierz.

Napisano
  • Autor

Tak mam miernik, i sprawdzę tylko jak się cieplej zrobi. wnerwia mnie ta kontrolka, może podłączenie do sterownika, tylko nie wiem które piny, gdzieś w necie znalazłem że ktoś w corsie właśnie przy sterowniku zware robił przewód od grzałki...

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Drodzy koledzy mam dwa pytania gdzie znajduje się ECU, i czy ma ktoś opis instalacji elektrycznej lub ewentualnie opis wtyczki do ecu. Wnerwia mnie już ta kontrolka a że zrobiło się cieplej ... postaram się to usunąc

Napisano

Podepnij się pod samą sondę (np: wbij się szpilką w kabel, albo wtyczkę). Przy ECU nie ma za bardzo jak.

Od strony instalacji sygnał leci po zielonym kabelku.

W zał. położenie lambd we wtyczce ECU.

post-53490-14352510815499_thumb.gif

Napisano
  • Autor

i pomierzyłem:/ na zielonym przewodzie ok 8v, gdy rozłączona wtyczka od sondy 0v, na sondzie na szarym przewodzie ok 11v, sprawdziłem czy przewody nie zwierają na wtyczce i tylko białe zamykały obwód ,poprawcie mnie jeśli się mylę ale sonda do wymiany tak? zakres powinien być od 0V-1V na zielonym ? i jeśli sonda padła rozłączyć wtyczkę czy zostawić? pomiar miernikiem czerwony przewód do + aku a czarnym na wtyczkę lub przewód. i czy to normalne by stojąc na ziemi mokrej i trzymając czarny przewód miernika zamykałem obwód i było na mierniku prawie 14V? Ps przepraszam za mało składny opis.

Napisano

Sygnały mierzysz względem masy, czyli czarny do minusa akumulatora, a czerwonym do wtyczki i kabelków.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.