Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy ze spryskiwaczami

Featured Replies

Napisano

Coś przytykają mi się ciągle dysze od spryskiwaczy, te przednie. Czyściłem je już kilka razy i sytuacja ciągle się powtarza.

Zaczęło się wszystko po zmianie maski (wymieniana była cała razem właśnie z takimi duperelami jak spryskiwacze). No i w tej nowej zaczęły się problemy.

Można gdzieś kupić dysze do tych spryskiwaczy? Pytałem w jednym sklepie specjalizującym się we włoskich autach, ale mieli tylko do CC i do Uno, ale one się jednak różnią.

Może jest ewentualnie jakiś patent, żeby przetkać te spryskiwacze które już mam?

Napisano

> Coś przytykają mi się ciągle dysze od spryskiwaczy, te przednie. Czyściłem je już kilka razy i

> sytuacja ciągle się powtarza.

> Zaczęło się wszystko po zmianie maski (wymieniana była cała razem właśnie z takimi duperelami jak

> spryskiwacze). No i w tej nowej zaczęły się problemy.

> Można gdzieś kupić dysze do tych spryskiwaczy? Pytałem w jednym sklepie specjalizującym się we

> włoskich autach, ale mieli tylko do CC i do Uno, ale one się jednak różnią.

> Może jest ewentualnie jakiś patent, żeby przetkać te spryskiwacze które już mam?

z Uno pasuja podobno idealnie wink.gif lecisz na szrot albo w fiacie kupujesz nowy oryginalny smile.gif nr 46454320 cena ~20pln (chyba za 2 sztt)

Napisano
  • Autor

> z Uno pasuja podobno idealnie lecisz na szrot albo w fiacie kupujesz nowy oryginalny nr 46454320

> cena ~20pln (chyba za 2 sztt)

W sumie to po uważnym przyjrzeniu się tym spryskiwaczom z Uno, to główna różnica polega na tym, że kanaliki doprowadzające płyn są ułożone pionowo do maski a w Bravo są obrócone poziomo. Może rzeczywiście te 2 centymetry nie będą przeszkadzały?

Zastanawiam się czy dzisiejszy problem ze spryskiwaczami wynika tylko z samych dysz, czy jednak nie zamarzł mi płyn.

Wczoraj czyściłem dysze i było ok. Ale płyn mam zmieszany letni z zimowym w proporcjach 1:2, a w nocy zdrowo przymroziło. Zobaczę jak będzie wyglądała sytuacja teraz jak się zrobiło trochę cieplej. Może doleję na wszelki wypadek denaturatu?

Napisano

> W sumie to po uważnym przyjrzeniu się tym spryskiwaczom z Uno, to główna różnica polega na tym, że

> kanaliki doprowadzające płyn są ułożone pionowo do maski a w Bravo są obrócone poziomo. Może

> rzeczywiście te 2 centymetry nie będą przeszkadzały?

> Zastanawiam się czy dzisiejszy problem ze spryskiwaczami wynika tylko z samych dysz, czy jednak nie

> zamarzł mi płyn.

> Wczoraj czyściłem dysze i było ok. Ale płyn mam zmieszany letni z zimowym w proporcjach 1:2, a w

> nocy zdrowo przymroziło. Zobaczę jak będzie wyglądała sytuacja teraz jak się zrobiło trochę

> cieplej. Może doleję na wszelki wypadek denaturatu?

chyba nie ma po co kombinowac smile.gif tylko zlac stary plyn i wlac zimowy smile.gif kolega z bbtp ma zalozone spryski z uno w marysi i pasuja.

nie wiem jak czysciles te dysze ale pchanie w nia szpilki czy innego narzedzia chyba rowna sie jego uszkodzeniu, ew musisz miec jakis syf w zbiorniczku plynu skoro caly czas je zatyka, profilaktycznie mozna by zbiorniczek wyplukac.

Napisano
  • Autor

> chyba nie ma po co kombinowac tylko zlac stary plyn i wlac zimowy kolega z bbtp ma zalozone

> spryski z uno w marysi i pasuja.

> nie wiem jak czysciles te dysze ale pchanie w nia szpilki czy innego narzedzia chyba rowna sie jego

> uszkodzeniu, ew musisz miec jakis syf w zbiorniczku plynu skoro caly czas je zatyka,

> profilaktycznie mozna by zbiorniczek wyplukac.

Wymontowałem te dysze, rozebrałem, przepłukałem, przedmuchałem. Po zamontowaniu przez jakiś czas działają, a potem znowu się zapychają.

Wymontowanie tego zbiorniczka, to chyba nie jest prosta sprawa. Trzeba chyba zrzucić koło i nadkole.

Może rzeczywiście pierw spróbuje wymienić te dysze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.