Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Urwałem druta / przeboje z wtyczką H1

Featured Replies

Napisano

Pragnę poinformować iż w dniu wczorajszym podczas zabiegów związanych z doładowywaniem akumulatora, wymianie żarówki mijania ( profikaktycznie ) H7 na nową, wymianie światła pozycyjnego lewego, oraz przepalonej lewej żarówki przeciwmgielnej H1 z przyczyn odemnie niezależnych byłem zmuszony urwać druta tejże żarówki w skutek czego pozbyłem się żarówki z pojazdu.

Powodem usunięcia wtyczki wraz z okablowaniem było prawdopodobne zwarcie w kostce łączeniowej, tym samym uniemożliwiając poprawne wyjęcie żarówki z kostki z powodu roztopienia się materiałów przylegających.

Jako że światła przeciwmgielne, szczególnie w dzisiejszych okolicznościach są niezbędnę proszę o cenne rady jak rozpieprzoną wtyczkę ( nie nadającą się do użytku ) zastąpić innym ustrojstwem podającym prąd do żarówki H1 smile.gif

W ASO kupiłem uniwersalną wtyczkę. Po rozpakowaniu okazało się że ma tylko jedną wiązkę przewodu. Stilo wtyczkę ma z dwiema wiązkami wraz z masą.

Pytanie dotyczy: czy zrobić samoróbkę, czy można dostać coś bardziej oryginalnego wink.gif

Dziękuję za uwagę. 20.GIF

Uniwersalny wtyk H1 ( nie pasujący do STILO ):

wtyk_h1.jpg

Napisano

myślę że na zwykłe wsuwki też by chodziło dobrze polutować wsadzić w izolację termokurczliwą i po sprawie waytogo.gif

a tak wogule to do h1 dochodzi jeden kabelek,ew jak do samej wtyczki dochodzą 2 to można je razem spiąć najlepiej zrób jakąś fotę boje_sie.gif

Napisano

> (...) Jako że światła przeciwmgielne, szczególnie w dzisiejszych okolicznościach są niezbędne (...)

Przepraszam za OT... ale do czego Ci one są potrzebne ? hmm.gif

Jak dwa i pól roku mam Stilo, tak ani razu jeszcze włączałem przeciwmgielnych. Tak samo było przez 8 lat jazdy Polonezem - wisiało sobie pod zderzakiem coś, co sprawdzałem raz w roku, żeby się diagnosta przy przeglądzie przypadkiem nie przyczepił - bo skoro są w samochodzie, to powinny działać.

Napisano
  • Autor

> Przepraszam za OT... ale do czego Ci one są potrzebne ?

Różni ludzie - różne predyspozycje. Moja potrzeba jest taka że w razie koniecznosci chce miec sprawne auto. Dla mnie p.mgielne to takze dobry sposób doświetlenia boków w czasie pokonywania dróg w lesie w wypatrywaniu Wilków coby nie weszły mi na droge hehe.gif

Faktycznie kostka połączeniowa H1 w STILO to iście włoski patent który chyba nie występuje nigdzie indziej.

Nie obejdzie się bez samoróbki.

Napisano

> Różni ludzie - różne predyspozycje. Moja potrzeba jest taka że w razie koniecznosci chce miec

> sprawne auto. Dla mnie p.mgielne to takze dobry sposób doświetlenia boków w czasie pokonywania

obejrzałem dzisiaj ten kabel i rzeczywiście do żarówki dochodzą 2 przewody prądowy i masa, możesz to przerobić w ten sposób że masę można podpiąć pod obudowę lampy przy drucie zabezpieczającym żarówkę przed wypadnięciem, jest tam miejsce aby nałożyć wsuwkę a prądowy to wiadomo waytogo.gif

> dróg w lesie w wypatrywaniu Wilków coby nie weszły mi na droge

> Faktycznie kostka połączeniowa H1 w STILO to iście włoski patent który chyba nie występuje nigdzie

> indziej.

> Nie obejdzie się bez samoróbki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.