Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LPG Renault Laguna II 1.8 16V

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich serdecznie, na początek chciałem się z Wami przywitać.

Otóż od jakiegoś pół roku jestem posiadaczem Renault Laguny 2 1.8 16V w wersji Privilege. Przez ostatnie pol roku walczyłem z zaniedbaniami poprzedniego właściciela i udało mi się wszystko ponaprawiać, a trochę wiedzy już nabyłem dłubiąc w garażu z tylnymi tulejami, czy wymieniając sprzęgło i rozrząd, nawet skrzynię biegów udało mi się rozebrać do kontroli.

Od kilku dni myślę nad przeróbką mojej Lali na gaz. Co polecacie za instalację, na pewno część z Was ma założone instalacje LPG.

Interesuje mnie jakiej firmy jest sterownik, parownik i listwa wtryskiwaczy. Czy sprawiają jakieś problemy te silniki na gazie.

Jak macie założone wlewy gazu, podobno pod klapką da się zmieścić wlew bez żadnej przejściówki, nie chciałbym ciąć zderzaka jeśli to nie byłoby konieczne.

Jakiej pojemności zbiornik macie u siebie zamiast koła zapasowego, chciałbym wybrać jak największy, ale nie chcę mieć podniesionej podłogi w bagażniku.

Kilka osób mówiło mi o lubryfikatorze, czy jest sens inwestować w to ustrojstwo?

pozdro

cimi

Napisano

> Otóż od jakiegoś pół roku jestem posiadaczem Renault Laguny 2 1.8 16V w wersji Privilege.

Gratuluje modelu ok.gif miałem takie coś i było to moje najlepsze auto dotychczas.

> Co polecacie za instalację, na pewno część z

> Was ma założone instalacje LPG.

Miałem, zakładałem, zrobiłem w 2 lata 80kkm.

> Interesuje mnie jakiej firmy jest sterownik, parownik i listwa wtryskiwaczy. Czy sprawiają jakieś

> problemy te silniki na gazie.

MIałem zestaw KME. Sprawdził się ale dopiero z listwą wtryskową Magic. Valteki nawet żółte nie chodziły prawidłowo. Walczyłem z gazownikiem pół roku. Potem dostałem wtryski Magic i laguna zaczęła jeździć i palić.

KME nie jest złe, nawet zwykły składak z stag-iem o ile dobrze założony to się sprawdzi. Jak możesz wydać więcej to pomyśl o brc ok.gif

> Jak macie założone wlewy gazu, podobno pod klapką da się zmieścić wlew bez żadnej przejściówki, nie

> chciałbym ciąć zderzaka jeśli to nie byłoby konieczne.

Wchodzi ok.gif nie trzeba przejściówek a podczas podpinania pistoletu jest wystarczająco dużo miejsca i maleje ryzyko obicia lakieru.

> Jakiej pojemności zbiornik macie u siebie zamiast koła zapasowego, chciałbym wybrać jak największy,

> ale nie chcę mieć podniesionej podłogi w bagażniku.

Ja miałem 48 litrów, podłoga była płaska. Słyszałem, że wchodzą też trochę większe i też nie ma większego problemu z podłogą.

> Kilka osób mówiło mi o lubryfikatorze, czy jest sens inwestować w to ustrojstwo?

To jest zbędne, wydaj te pieniądze na nowy olej czy inne dodatki do auta.

> pozdro

> cimi

pozdr

Napisano

Czesc

Ja mam scenica 1.8 16 V

Instalaka Stag 300, reduktor Emegass listwa Valtek 3 omowa (szara, dłużej wytrzymuje od żółtych 1 Om).

przeszło prawie 60kkm na gazie ok 3 lat, wymieniam filtry sam i 2 razy tłoczki.

Listwa Valteka jest dość tania (125 zł) w porównaniu z innymi wtryskami,wymienia się wszystkie za jednym razem.

Gaz niestety jest dosyć brudny i niewidze sensu wymieniać na droższe, poza tym u mnie wtrysk gazu i paliwa mieści sie w granicy 3,5 ms ,gdzie listwa Valteka daje radę.

Co do jazdy 9-10lpg na 100km mieszana jazda.

Najlepiej podjedź do zakładu i dowiesz sie najlepiej jaki zestaw będzie pracował u ciebie prawidłowo

Ja mam u siebie zbiornik 48 l na równo z podłogą, a lubryfikator daruj sobie jak kolega wyżej pisze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.