Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Radio mi się ścisza samo...

Featured Replies

Napisano

Czołem !!!

Zauważyłem, że od jakiegogoś podczas słuchania radia samoczynnie ścisza mi się ono do takiego poziomu, że nie słysze czegokolwiek. Nawet gdbym słyszął to mi się to nie podoba.

Ktoś sie z tym spotkał i zna sposób jak temu zaradzić ?

Z góry dzięki za pomoc...

Napisano

> Czołem !!!

> Zauważyłem, że od jakiegogoś podczas słuchania radia samoczynnie ścisza mi się ono do takiego

> poziomu, że nie słysze czegokolwiek. Nawet gdbym słyszął to mi się to nie podoba.

> Ktoś sie z tym spotkał i zna sposób jak temu zaradzić ?

> Z góry dzięki za pomoc...

no chyba masz włączoną opcje samo pogłaśniania i samo ściszania w zależności od prędkości... instrukcja od radia się kłania zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> no chyba masz włączoną opcje samo pogłaśniania i samo ściszania w zależności od prędkości...

> instrukcja od radia się kłania

Jeżeli mam tę funkcję mam włączoną to w takim razie jaj jej nie właczałem zlosnik.gif

Sprawdzę ale wydaje mi sie, że ten przypadek nie ma nic wspólnego z prędkością. Ucisza się ale pogłośnic niechętnie smile.gif

Napisano

> Czołem !!!

> Zauważyłem, że od jakiegogoś podczas słuchania radia samoczynnie ścisza mi się ono do takiego

> poziomu, że nie słysze czegokolwiek. Nawet gdbym słyszął to mi się to nie podoba.

> Ktoś sie z tym spotkał i zna sposób jak temu zaradzić ?

> Z góry dzięki za pomoc...

Ja mam to samo nawet jak podgłaśniam na fula to i tak jakiś słaby dźwięk leci, dopiero po czasie wraca mi do poziomu normalności. Ma takie zawiechy co jakis czas.

Napisano

> Ja mam to samo nawet jak podgłaśniam na fula to i tak jakiś słaby dźwięk leci, dopiero po czasie

> wraca mi do poziomu normalności. Ma takie zawiechy co jakis czas.

mnie też się takie coś kilka razy zdarzyło. Mam ustawione automatyczne włączanie. Jak przekręcam kluczyk radio zaczyna grać, ale kilka razy potem po uruchomieniu silnika się ściszyło, a podkręcanie głośności niewiele dało. Zawsze mu to przechodziło po jakimś 1-2 km i zaczynało grać normalnie. Ostatnio dawno tego nie miałem.

Napisano

> mnie też się takie coś kilka razy zdarzyło. Mam ustawione automatyczne włączanie. Jak przekręcam

> kluczyk radio zaczyna grać, ale kilka razy potem po uruchomieniu silnika się ściszyło, a

> podkręcanie głośności niewiele dało. Zawsze mu to przechodziło po jakimś 1-2 km i zaczynało

> grać normalnie. Ostatnio dawno tego nie miałem.

U mnie dokładnie to samo.

Napisano

Jak macie radia na gwarancji to wymieniajcie. Ja w swoim aucie z 03.07 miałem to samo to jak pisałem o tym na forach to nikt nie wierzył, to samo w ASO. Zmieniłem radio na innego Visteona MP3, bo nie miałem fabrycznie z MP3, i potem okazało się, że jest zimny lut i problem z oprogramowaniem i radia głupieją przy ustawieniu włączania razem ze stacyjką.

Problem nasila się przy niskich temperaturach zewnętrznych, jednak ze dwa razy wystąpił w lecie. Tak więc napięcie z akumulatora raczej nie ma tu wpływu. Wystarczyłoby, aby radio w tej funkcji włączało się po 10 sekundach od przekręcenia stacyjki i po problemie...

Fachmany z ASO doradziły mi, aby tej opcji ... nie używać. Problem powstaje, bo w momencie gdy przekręcamy silnik to włącza się radio, nagrzewają się świece żarowe i po ok. 3 sekundach uruchamiamy silnik. Wtedy radio wyłącza się i znowu włącza. I problem powstaje po tym cyklu. Gdy przełączysz radio na płytę lub AUX to z głośników leci normalny dźwięk. Po ponownym przełączeniu na radio problem trwa, dopóki nie rozwiąże się sam.

Napisano

A mi się samo podgłaśnia. Objaw jest tym ciekawszy, że dzieje się to tylko podczas słuchania stacji RMF. Ten szczególny moment to rozpoczęcie wiadomości.

Napisano

> A mi się samo podgłaśnia. Objaw jest tym ciekawszy, że dzieje się to tylko podczas słuchania stacji

> RMF. Ten szczególny moment to rozpoczęcie wiadomości.

masz włączoną opcję w radiu smile.gif wybrałeś Newsy i wtedy podgłaśnia audycje - z głowy nie pamiętam jak się to nazywa - w instrukcji znajdziesz informacje smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

>Cześć

Ja mam to samo chociaz nie wystepuje to często, ale jest zauważalne i denerwujace... Z mojego doświadczenia: pomaga zmiana zakresu fal lub wyłaczenie i ponowne załaczenie radia (wybieram ten drugi sposób bo szybszy i nie trzeba patrzyć które klawisze się przyciska). Sytuacja imo nie ma nic wspólnego z opcją automatycznego załączenia radia ani z opcją samozgłaśniania przy nadawaniu newsów. Może faktycznie jakiś zimny lut, ale w ASO ciężko to zademonstrować imogą tylko coś napsuć,,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.