Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mogą zamarznąć linki zmiany biegów ?

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj chce odjechać z pod pracy a tutaj nie moge wrzucić biegu, wkońcu jakoś się udało na siłe wrzucić i po przejechaniu z 5 km już biegi wchodziły lekko.

Jaka to przyczyna? Stare linki, poprzecierane i zamarzły?

Dodam, że w niedziele dużo wody na drodze było a dzisiaj mrozik złapał więc może się coś tam dostało i zamarzło.

pacjent CCs ( C514 )

Napisano
  • Autor

> IMO olej w skrzyni ...

Olej wymieniałem w tym roku.

Ale gdyby oleju nie było to ciągle by skrzynia ciężko chodziła a jak przejechałem troche to później gładziutko.

Chociaż się nie znam i sprawdze czy jest olej

Napisano

Olej na mrozie robi sie gesty, po przejechaniu kawalka olej sie rozgrzewa i robi rzadszy, wtedy biegi wchodza lepiej wink.gif

Jakim olejem zalales skrzynie? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Olej na mrozie robi sie gesty, po przejechaniu kawalka olej sie rozgrzewa i robi rzadszy, wtedy

> biegi wchodza lepiej

> Jakim olejem zalales skrzynie?

Tutela Zc 75 synth.

To aż tak by się zrobił gęsty, że nie mógł bym wrzucić biegu ??

Napisano

> Tutela Zc 75 synth.

> To aż tak by się zrobił gęsty, że nie mógł bym wrzucić biegu ??

Yhy, jeszcze jak skrzynia nie pierwszej mlodosci to juz wogole zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Yhy, jeszcze jak skrzynia nie pierwszej mlodosci to juz wogole

Tzn. ????

Napisano

> u mnie jest to samo

U mnie po tym jak auto stalo 4 miesiace to 1 nie szlo wbic, ale tylko wykulalem sie z podworka juz wsio ok wink.gif

Napisano

> U mnie po tym jak auto stalo 4 miesiace to 1 nie szlo wbic, ale tylko wykulalem sie z podworka juz

> wsio ok

u mnie podobnie

jak dluzej postoi to nawet biegu nie idzie wybić, a pozniej wbić ciężko, ale kawałek sie przejezdza i jest ok

Napisano

Mam to samo i mysle ze to nie olej bo przy -5 stopniach tez sie dzieje a olej był zmnieniany w tym roku, coś pewnie z linkami??

Napisano
  • Autor

> Mam to samo i mysle ze to nie olej bo przy -5 stopniach tez sie dzieje a olej był zmnieniany w tym

> roku, coś pewnie z linkami??

Też tak myśle bo w tym roku w nocy przy - 15 stopniach jak go dopalałem zimnego to biegi ładnie chodziły.

Jutro przyjże się linką.

Napisano

mam skrzynie stilo 6 i nowy olej zalany i mam to samo ze po nocy ciezko biegi chodza po paru km mija.

Napisano
  • Autor

> mam skrzynie stilo 6 i nowy olej zalany i mam to samo ze po nocy ciezko biegi chodza po paru km

> mija.

Tobie ciężko chodzą a mi dzisiaj wcale nie chciały wejść.

Te fiatowskie skrzynie już tak mają czy te linki są hoojowe

Napisano

> Tobie ciężko chodzą a mi dzisiaj wcale nie chciały wejść.

> Te fiatowskie skrzynie już tak mają czy te linki są hoojowe

mi pozamarzaly linki z 2 czy 4 lata temu je wymianialem - 1szt ok 200zl

Napisano

u mnie też tak było lewarem ciężko a jak samym wybierakiem przy odłączonych linkach luźno więc linka tylko

zalałem je ciut olejem i po krzyku odkręcamy to na kulkę lejek i olej potem machanie lewarem i zima nie straszna smile.gif

Napisano

> Czy ktoś wie czy są to te linki do CCs " c514 "

> Piszą, że typ skrzyni M5

> http://moto.allegro.pl/linka-ciegno-zmiany-biegow-fiat-seicento-1-1-i1352993321.html

> http://moto.allegro.pl/linka-ciegno-zmiany-biegow-fiat-seicento-1-1-i1357952548.html

Wizualnie się zgadza, ale na 2giej aukcji jest niewyraźne zdjęcie i ni widać dokładnie co to za zakończenie od strony koszyka.

Po prostu daj typowi swój VIN, jeśli jest kumaty to Ci powie czy linki które ma pasują do Ciebie, albo weź od niego (o ile ma) jeśłi to są zamienniki, numery OE za którymi idą.

Eper on-line i już wsio wiadomo będzie ok.gif

p.s. Jeśli masz gdzieś pęknięty pancerz to całkiem możliwie, że biegi ciężko idą, choć to częściej imho się dzieje na linkach jak w 900cie

Napisano

> u mnie też tak było lewarem ciężko a jak samym wybierakiem przy odłączonych linkach luźno więc

> linka tylko

> zalałem je ciut olejem i po krzyku odkręcamy to na kulkę lejek i olej potem machanie lewarem i zima

> nie straszna

Co to znaczy na kulkę bo nie kumam, bo tez musze to zrobić??

Napisano

> Co to znaczy na kulkę bo nie kumam, bo tez musze to zrobić??

odkręcasz tą część linki co osadza się na ramieniu od wybieraka jak i jej kontrę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.