Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ustawienie staga 300, ustawienie ciśnienia...

Featured Replies

Napisano

Witam

Kilka dni temu wymieniłem wtryskiwacze z valteków czerwonych na hana h2000 zielone. Niby silnik pracuje lepiej, a mapy zgrały się ładnie, ale po dniu jazdy się rozjeżdżają i ostatecznie wywala błąd-za bogata mieszanka.

Reguktor to KME Gold, komp stag 300. Ciśnienie mam takie jak wcześniej-1,1Bar, ale chyba trzeba je delikatnie obniżyć, bo mnożnik wychodzi troszkę za nisko-na wolnych obrotach jest 1,2 i dosyć równo spada i na końcu to tylko 0,8/0,7.

Wtryski ustawione są jako keihin, próbowałem wcześniej ustawić jako matrix, ale jest dokładnie tak samo.

Jak na tym reduktorze ustawia się ciśnienie? u mnie jest dosyć ciasno pod maską i nie widzę żadnego pokrętła...

Napisano

> Witam

> Kilka dni temu wymieniłem wtryskiwacze z valteków czerwonych na hana h2000 zielone. Niby silnik

> pracuje lepiej, a mapy zgrały się ładnie, ale po dniu jazdy się rozjeżdżają i ostatecznie

> wywala błąd-za bogata mieszanka.

> Reguktor to KME Gold, komp stag 300. Ciśnienie mam takie jak wcześniej-1,1Bar, ale chyba trzeba je

> delikatnie obniżyć, bo mnożnik wychodzi troszkę za nisko-na wolnych obrotach jest 1,2 i dosyć

> równo spada i na końcu to tylko 0,8/0,7.

> Wtryski ustawione są jako keihin, próbowałem wcześniej ustawić jako matrix, ale jest dokładnie tak

> samo.

> Jak na tym reduktorze ustawia się ciśnienie? u mnie jest dosyć ciasno pod maską i nie widzę żadnego

> pokrętła...

w poprzednim temacie ci opisałem co zrobić z ciśnieniem przy hannach.

Napisano
  • Autor

> w poprzednim temacie ci opisałem co zrobić z ciśnieniem przy hannach.

Napisałeś, że trzeba ustawić trochę inne ciśnienie. Mam obniżyć, podnieść, czy po prostu metodą prób i błędów?

Napisano

> Napisałeś, że trzeba ustawić trochę inne ciśnienie. Mam obniżyć, podnieść, czy po prostu metodą

> prób i błędów?

na goldzie narazie zostaw a w stagu w ciśnieniu roboczym ustaw około 0,90-95 robocze zrób mape i zobacz.

Napisano
  • Autor

> na goldzie narazie zostaw a w stagu w ciśnieniu roboczym ustaw około 0,90-95 robocze zrób mape i

> zobacz.

ok, jutro spróbuje. A jeszcze tylko gdybyś mógł mi podpowiedzieć jak w razie czego zmienia się ciśnienie na tym goldzie??

dzięki za pomoc 20.GIF

Napisano

> ok, jutro spróbuje. A jeszcze tylko gdybyś mógł mi podpowiedzieć jak w razie czego zmienia się

> ciśnienie na tym goldzie??

> dzięki za pomoc

imbus 4 na środku reduktora w części wystającej i kręcimy grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Na prawde dziekuje. Jak mi sie uda to ustawic to masz u mnie flache grinser006.gif

Napisano

> Na prawde dziekuje. Jak mi sie uda to ustawic to masz u mnie flache

Podziękujesz jak ogarniemy sprzęt grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Podziękujesz jak ogarniemy sprzęt

dziś puściłem autokalibrację jeszcze raz i potem zmieniłem ciśnienie z 1,16 na 0,95 i pojeździłem trochę po okolicy. Mapy zgrały się ładnie i na razie się nie rozjeżdżają. Jutro po powrocie z pracy jeszcze raz sprawdzę.

Zastanawiam się, jak to działa-sterownik do obliczeń bierze ciśnienie jakie ustawie, a nie rzeczywiste? czy po prostu jest to jeden z parametrów dla sterownika, a ciśnienie rzeczywiste używane jest do korekty?? a może po prostu jak wciskam mocno gaz to ciśnienie minimalnie spada i dla tego warto ustawić troszkę niższe na sterowniku??

Napisano
  • Autor

Po zmniejszeniu ciśnienia na stagu jest lepiej, ale ciągle nie mogę ładnie ustawić map, ciągle lekko się rozjeżdżają...

co dalej? zmniejszyć ciśnienie na reduktorze?

Napisano

> Po zmniejszeniu ciśnienia na stagu jest lepiej, ale ciągle nie mogę ładnie ustawić map, ciągle

> lekko się rozjeżdżają...

> co dalej? zmniejszyć ciśnienie na reduktorze?

Mapy zawsze sie beda troche rozjezdzac. Musialbys jezdzic w idealnie tych samych warunkach zeby sie nie rozjezdzaly. Grunt zeby odchylka byla w granicach +-10%

Napisano
  • Autor

> Mapy zawsze sie beda troche rozjezdzac. Musialbys jezdzic w idealnie tych samych warunkach zeby sie

> nie rozjezdzaly. Grunt zeby odchylka byla w granicach +-10%

wiem wiem, ale u mnie jeszcze trochę za bardzo. Dziś 2 razy jadę w jedno miejsce, to jeszcze raz odblokuję noPb, a drugim razem przejadę na gazie.

Do tego wczoraj zauważyłem pęknięcie na wężu prowadzącym do jednej głowicy-gaz uciekał i mogło spadać ciśnienie na jednej listwie i dla tego wywalało błąd-różne czasy wtrysków hmm.gif

Dziś jeszcze raz sprawdzę, to będę wiedział więcej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.