Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciężko odpala Omega 2.2 DTI

Featured Replies

Napisano

Od jakiegoś czasu gdy temp. trzyma się w ok. -10 trudno odpalić zimny silnik. Świece wymieniłem w październiku skusiłem się na NGK jakieś oznaczenie 523J (chyba) Czy świece mają jakąś swoją ciepłotę? Na zimę zatankowałem nawet Vervę i kupiłem jakiś dodatek co przypomina "rozpałkę do grilla" niby dawka ok 100ml starcza na cały zbiornik ale mam wrażenie, że ten dodatek jest cieższy od paliwa i siedzi na dnie więc starcza na jakieś 5 odpaleń. Już nawet podwójnie zaczynam grzać świece ale rozruch jest ciężki - dopiero za czwartym razem udaje się odpalić (każdy cykl odpalania trwa ok 4 sek )

Jedynie czego nie wymieniłem na zimę to filtr paliwa ale gdyby był zapchany to na ciepłym też bym miał problemy.

Czy macie jakieś lepsze sposoby na ulepszenie rozruchu zimnego silnika? Myślałem aby do całego zbiornika wlać ok 2 litrów benzyny może by pomogło. frown.gif

Pozdrawiam.

Napisano

> Jedynie czego nie wymieniłem na zimę to filtr paliwa ale gdyby był zapchany to na ciepłym też bym miał problemy.

A to jest podstawa w każdym dieslu....

> Czy macie jakieś lepsze sposoby na ulepszenie rozruchu zimnego silnika? Myślałem aby do całego zbiornika wlać ok 2 litrów benzyny może by pomogło.

Pomoże, ale załatwić pompę.... Bena jest paliwem suchym.

Napisano
  • Autor

Czyli jednak może to być powód filtra? Warto wymienić przed każdą zimą w sumie jeżeli ma być problem z odpalaniem.

Napisano

>Warto wymienić przed każdą zimą w sumie jeżeli ma być problem z odpalaniem.

Nawet trzeba

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.