Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klamka nie dziala

Featured Replies

Napisano

witam na początek chciałbym się przywitać bo to mój 1 post na tym dziele

A teraz do rzeczy kopiłem opla ostre 3 gtc i wkładając kluczyk do wkładki zamek lata w prawo i lewo i nic się nie dzieje frown.gif

a wiec pytanie do was wiecie co mogło się stać i jak to zrobić ?? Wygląda to tak jak by bębenek wkładki nie łączył się z cięciwę idącym do zamka tylko czy to jest tak połączone frown.gif

a najlepiej chętnie zobaczył bym fotki wkładki i klamki od strony wewnętrznej to możne sam bym stwierdził czego mi brak

Napisano
  • Autor

> Witam.

> Pewnie spadło cięgno z klamki.

jak by to było cięgno to by klamka również nie chodziła smile.gif ale ona chodzi ideał smile.gif

rozebrałem cale i wgląda jak by nie było czegoś miedzy bębenkiem a cięgnem możliwe to ?? Ma może ktoś jakiś schemacik tej klamki jak się łączy z bębenkiem

Napisano

Najprawdopodobniej brakuje krotkiego preta, laczacego bebenek zamka z mechanizmem ryglujacym drzwi (poszukaj wewnatrz drzwi na samym dnie, czy go tam nie ma). Mozesz rowniez rozwiazac ten problem inaczej: zdejmij boczek z drzwi pasazera (jesli tylko wszystko dzial, tzn drzwi mozna odblokowac z kluczykaa, bo w innym przypadku byloby to bez sensu), porownaj wszystkie elementy i znajdz brakujacy. Jesli tak sie stanie, wyjmij ten element z drzwi pasazera i dorob z preta (moze byc nawet odpowiednio dlugi gwóźdź o zblizonej srednicy lub rdzen elektrody do spawania -to miekkie stale i latwo sie gna) pamietajac, aby go wygiac jako odbicie lustrzane (poszukiwanie tego elementu na szrocie czy w necie byloby bez sensu). Przy okazji mozesz nasmarowac mechanizmy zamkow w obu drzwiach. Pamietaj o odpowiednim przymocowaniu folii na wewnetrznej stronie drzwi.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzięki wielkie ale to nie jest takie proste ponieważ to auto posiada tylko jedna wkładkę i dlatego nie umiem tego naprawić i myślę czy to element z bębenka jest czy z klamki frown.gif do czego jest złapany

Napisano

> to auto posiada tylko jedna wkładkę

O tym nie pomyslalem... mlot.gif. Zapomnialem ze w AH brakuje...Coz, co AF mam kilka zamkow i mase ciegien, moglbym cale fotostory zapodac, w takim razie musza pomoc inni koledzy.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

ale zapodaj foto tego cięgna może coś się wykombinuje jak oczywiście możesz

Napisano

Z EPC:

284523995-ciegnoAH.jpg

Najprawdopodobniej brakuje preta, oznaczonego na rusynku czerwona kropka (numer czesci 24463567).

PS: Przepraszam za zbyt duzy rysunek, ale dzisiaj brak mi inwencji...

Pozdrawiam

post-94197-14352510958168_thumb.jpg

Napisano

Znowu z EPC, tym razem zamek drzwi. Strzalka (czerwona) zaznaczylem miejsce, w ktore powinna (wg mnie, zamka pod AH nie mialem w rekach) wchodzic czesc preta wygieta w rozciagniete S.

284524091-zamekAH.jpg

Sprawdz na zamku w swoim wozie, przestawiajac element i operujac pozniej klamka-jesli po przestawieniu klamka zwalnia lub nie (zaleznie od polozenia) element zamka blokujacy drzwi na ryglu umieszczonym na slupku srodkowym (podciagasz go do gory w pozycje zamkniecia-tak, jakbys zamknal drzwi), to masz jasnosc. Wtedy (majac zamek i klamke na swoich miejscach) wyginasz pret w odpowiedni ksztalt (dbajac o wymiary-mozna na poczatek odmierzyc odleglosc drutem miedzianym, wyginajac go w odpowiedni ksztalt-wzor w poprzednim moim poscie) i pasujesz na miejsce.

Pozdrawiam

post-94197-14352510958897_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.