Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW POLO 1,9 SDI widoczne pęcherzyki powietrza

Featured Replies

Napisano

Widoczne pęcherzyki powietrza w paliwie. Co to może być? Auto przerywa na każdym biegu, przerywanie ustaje tylko w momencie dodawania gazu lub ujmowania. Na postoju obroty nie falują. Tankowanie na BP.

pozdr. Monika

Napisano

auto bez linki gazu??

Jezeli tak to odpnij kostke od czujnika predkosci w skrzyni biegow, jezeli problem ustanie to znaczy ze nastawnik w pompie paliwa ( moze byc kosztowna naprawa jak sie nie da zregenerowac ) jezeli to nie pomorze to powietrze moze lapac na przelewach wtryskow lub w podgrzewaczu na filtrze paliwa ( jest to tan zaworek ktory trzyma zawleczka na filtrze paliwa)

Napisano

Ja miałem podobny przypadek, z tym ,że zdarzyło się to na mrozie. Winny był filtr paliwa, na mrozie ropa gęsta i nie mogła przejść przez te syfy. Po wymianie filtra było ok smile.gif

Napisano
  • Autor

Filtr paliwa był wymieniany na nowy, auto przed jak i po zachowuje się tak samo. Auto ma linkę. Zaworek uszczelniony i dalej to samo. Co dalej?

pozdr. Monika

Napisano

> Filtr paliwa był wymieniany na nowy, auto przed jak i po zachowuje się tak samo. Auto ma linkę.

> Zaworek uszczelniony i dalej to samo. Co dalej?

> pozdr. Monika

sprawdż wężyki przelewowe

jak są mokre to wymień,

może łapią lewe powetrze i paliwo odpływa

przy dłużym postoju auto zapala prawidłowo? nie ma przez chwile nierównej pracy? nie puszcza niebieskiego dymka?

Napisano
  • Autor

pod maska wszystko wydaje się być suche, ale jeszcze od spodu sprawdzimy.

Przy postoju auto odpala normalnie, tzn. silnik pracuje normalnie, raczej nie ma problemu z odpaleniem. Raz się zdarzyło ze baaardzo nierówno pracował, cały się trząsł (po postoju ok 3 godz.) a tak to stoi nieraz parę dni pod chmura i pali. Przy odpalaniu słychać coś dziwnego ale to chyba rozrusznik umiera.

Co do dymku, przy odpalaniu nie sprawdzane, podczas jazdy czasem puści siwy dym, czasem ciemny. Ale w jakim przypadku jaki kolor to dopiero sprawdzimy. Wydaje mi się że niebieski dymek zaczyna puszczać z rury w momencie jazdy jednostajnej. Jak się przyspiesza to pewnie daje czarny. A że przerywa właśnie jak się jedzie z jedną prędkością to ciągle trzeba przyśpieszać i puszczać z gazu.

Nie wiem czy to może mieć coś wspólnego z praca silnika ale sprzęgło jest dość twarde, chociaż nie mam porównania więc może taki ma być.

Pozdr. Monika

Napisano
  • Autor

Auto zastekało i nie odpaliło wogóle, wiec został zakupiony nowy akumulator. Po wymianie i przejechaniu na nim około 20 km auto nie przerwało ani razu. Czy to możliwe?

Wcześniej tak jak radziliście został jeszcze raz wymieniony filtr paliwa i uszczelniony ten zaworek czy coś takiego (nie ja to robie wiec nie wiem dokońca). Po tych czynnościach auto nieco lepiej pracowało ale sprawę jak na razie całkowicie załatwiła wymiana akumulatora. Zobaczymy za jakiś czas.

pozdr. Monika

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.