Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Małe napięcie ładowania akumulatora SC 900

Featured Replies

Napisano

W moim Seju jest taki problem że w krótkim odstępie czasu rozładował mi się akumulator 2 razy. Myślałem że jest do wymiany ale jak pojechałem do elektryka to powiedział że aku jest dobry. Natomiast przy włączonym silniku napięcie pokazywało 11V z ilomaś tam, a powinno być od 13,9 do 14,5V. I teraz przypuszczalnie do wymiany alternator bądż regulator napięcia lub jeszcze coś innego. I moje pytanie czy ktoś może już miał z tym styczność i czy wie może gdzie w Gliwicach, lub na terenie i w pobliżu, można by tanio i dobrze naprawić przyczynę. Dowiedziałem się już że nowy alternator na Opolskiej kosztuje 400 a używany z 200 zł a wymiana jego to kolejne 200 zł, więc spory wydatek.

Napisano

> W moim Seju jest taki problem że w krótkim odstępie czasu rozładował mi się akumulator 2 razy.

> Myślałem że jest do wymiany ale jak pojechałem do elektryka to powiedział że aku jest dobry.

> Natomiast przy włączonym silniku napięcie pokazywało 11V z ilomaś tam, a powinno być od 13,9

> do 14,5V. I teraz przypuszczalnie do wymiany alternator bądż regulator napięcia lub jeszcze

> coś innego. I moje pytanie czy ktoś może już miał z tym styczność i czy wie może gdzie w

> Gliwicach, lub na terenie i w pobliżu, można by tanio i dobrze naprawić przyczynę.

> Dowiedziałem się już że nowy alternator na Opolskiej kosztuje 400 a używany z 200 zł a wymiana

> jego to kolejne 200 zł, więc spory wydatek.

do wymiany najprawdopodobniej masz regulator napięcia i układ prostowniczy.

A na odpalonym silniku nie pali Ci się kontrolka ładowania?

200zl za wymianę alternatora? icon_eek.gif paskudnie dużo, zwłaszcza że jak mnie pamięć nie myli to dojście do niego jest łatwiejsze niż w 1.1

Napisano

wymiana altka 200? podejrzewam ze c hodzi o 0,9? ja zawsze kupowalem uzywke za 100 i dzialal jakies 2 lata wymienialem dwa razy i spokojnie da rade wymienic samemu chodzi dostep do jedenj sruby jest kiepski i trzeba kolo sciagac i nadkole

Napisano
  • Autor

> do wymiany najprawdopodobniej masz regulator napięcia i układ prostowniczy.

> A na odpalonym silniku nie pali Ci się kontrolka ładowania?

> 200zl za wymianę alternatora? paskudnie dużo, zwłaszcza że jak mnie pamięć nie myli to dojście do

> niego jest łatwiejsze niż w 1.1

jak silnik jest odpalony to świeci się aku że nie ma ładowania ale jak się wkręci w obroty po dodaniu gazu to przygasa

Napisano

> jak silnik jest odpalony to świeci się aku że nie ma ładowania ale jak się wkręci w obroty po

> dodaniu gazu to przygasa

no to na 90% do wymiany regulator napięcia lub/i mostek prostowniczy. Jeżeli masz czas to wyciągnij go i oddaj do regeneracji, lub kup regenerowany przykładowa aukcja

Napisano
  • Autor

Póki co dzięki za pomoc wink.gif . Zobaczę co dam radę zrobić. Jak wszystko będzie dobrze, to napiszę co i jak ^^

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.