Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ER5 z okolic Warszawy.

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie, jest ktoś taki?

Mam okazje kupić taki motocykl w dobrej cenie, jednak po wstępnych oględzinach okazało się że miała jakąś przygodę gdyż miała malowany zbiornik i kilka elementów. Poprzedni właściciel twierdzi że taką już kupił i w niczym to nie przeszkadzało, ale nie chciałbym kupić jeśli miała jakiegoś większego szlifa. Dlatego jeśli byłby ktoś z okolic Warszawy kto posiada taki sprzęt to chętnie bym się umówił żeby zobaczyć kilka szczegółów które mi w tamtej nie pasowały, bądź który pomoże rozwiać tu na forum moje wątpliwości. Sprzęt jest z 97r. czyli przed liftingiem.

Napisano

> Jak w temacie, jest ktoś taki?

> Mam okazje kupić taki motocykl w dobrej cenie, jednak po wstępnych oględzinach okazało się że miała

> jakąś przygodę gdyż miała malowany zbiornik i kilka elementów. Poprzedni właściciel twierdzi

> że taką już kupił i w niczym to nie przeszkadzało, ale nie chciałbym kupić jeśli miała

> jakiegoś większego szlifa. Dlatego jeśli byłby ktoś z okolic Warszawy kto posiada taki sprzęt

> to chętnie bym się umówił żeby zobaczyć kilka szczegółów które mi w tamtej nie pasowały, bądź

> który pomoże rozwiać tu na forum moje wątpliwości. Sprzęt jest z 97r. czyli przed liftingiem.

Zobacz inne aukcje z allegro i podjedz obejrzeć:) Z klasy 500 uważam że najlepsze jest CB 500. Jeździłem ER5 i jakoś ten motocykl mi nie pasuje. Słaby, mały, dziwna charakterystyka silnika.

Napisano

> Zobacz inne aukcje z allegro i podjedz obejrzeć:) Z klasy 500 uważam że najlepsze jest CB 500.

> Jeździłem ER5 i jakoś ten motocykl mi nie pasuje. Słaby, mały, dziwna charakterystyka silnika.

lepszy był zephry

Napisano

> lepszy był zephry

nie prawda...

Cb500 była zdecydowanym liderem grupy 500...

1.cb500

2.GPz 500

3.ER500

4.GS500

zefir to juz nie ta epoka poza tym miał 4 cylindry...

Napisano

> nie prawda...

> Cb500 była zdecydowanym liderem grupy 500...

Dlaczego? Skoro gpz 500 jest pod kazdym wzgledem lepsza. Wieksza moc, szybsza, lepsze zawieszenie, lepsze hamulce.

Napisano

> Dlaczego? Skoro gpz 500 jest pod kazdym wzgledem lepsza. Wieksza moc, szybsza, lepsze zawieszenie,

> lepsze hamulce.

Z hamulcami się zgodzę bo co dwie tarcze to nie jedna. Ale porównując do siebie GPZ i CB500S wybrał bym i tak Hondę. Liczy się też niezawodność. Już nie wspomnę o tym że GPZ wygląda jak z poprzedniej epoki.

Napisano

> Dlaczego? Skoro gpz 500 jest pod kazdym wzgledem lepsza. Wieksza moc, szybsza, lepsze zawieszenie,

> lepsze hamulce.

gdzies było porównanie... jak znajde to wrzuce...

poza tym jak w życiu... parametry "nie jeżdżą"

Napisano

> Liczy się też niezawodność. Już nie wspomnę o tym że GPZ wygląda jak z

> poprzedniej epoki.

myślałem że chociaż w moto liczy się tylko frajda smile.gif

Napisano

> Z hamulcami się zgodzę bo co dwie tarcze to nie jedna. Ale porównując do siebie GPZ i CB500S wybrał

> bym i tak Hondę. Liczy się też niezawodność. Już nie wspomnę o tym że GPZ wygląda jak z

> poprzedniej epoki.

Co do wygladu, sa dwie wersje ta po faceliftingu wyglada calkiem ok, zreszta stara wersja tez jest niczego sobie.

To CB ma amorki tylne z poprzedniej epoki rodem z MZ-etki. Zreszta CB tez ma mocno klasyczne ksztalty, jej wyglad jest tak samo nowoczesny jak GS-a zlosnik.gif Co wiecej wymieniony przez ciebie model CB500S z przodu ciezko odroznic od GPZ-ty w starej wersji. Jest chyba skopiowana gpz-ta ze MZ-kowym zawieszeniem tylnym i wykastrowana z dolnej owiewki pod silnikiem.

Oto zdjecia modeli, CB i stara GPZ, prawda ze podobne?

CB500s:

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http:...&ved=1t:429,r:1,s:0&tx=111&ty=88

Stara GPZ:

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http:...&ved=1t:429,r:6,s:0&tx=104&ty=52

Nowa GPZ:

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http:...&ved=1t:429,r:11,s:50&tx=83&ty=55&biw=1024&bih=609

A co do niezawodnosci to GPZ-ty sa niezniszczalne, maja tylko jedna wade fabryczna (w starej wersji) - czasem odklejaja sie magnesy w alternatorze.

Napisano

> poza tym jak w życiu... parametry "nie jeżdżą"

Co nie zmienia faktu ze GPZ-ta objedzie CB.

Napisano
  • Autor

Zdecydowałem się na ER5 i to się raczej nie zmieni. A porównywanie takie do innych sprzętów jest mało miarodajne gdyż jak ktoś tu już napisał parametry nie jeżdżą a wygląd to kwestia osobista. Dlatego chciałem wrócić do tematu i spytać czy znajdzie się ktoś taki tutaj kto posiada taki sprzęt?

Napisano

> Zdecydowałem się na ER5 i to się raczej nie zmieni. A porównywanie takie do innych sprzętów jest

> mało miarodajne gdyż jak ktoś tu już napisał parametry nie jeżdżą a wygląd to kwestia

> osobista. Dlatego chciałem wrócić do tematu i spytać czy znajdzie się ktoś taki tutaj kto

> posiada taki sprzęt?

Co chcesz wiedziec? Ujezdzam miedzy innymi GPZ-ete, ktora ma identyczny (dokladnie taki sam roznia sie wlasciwie kolorem tylko) silnik jak w ER-5, (w er-5 jest on zdlawiony do 50 koni). Wiec na sporo pytan moge odpowiedziec.

Napisano
  • Autor

Chce wiedzieć jeden mały szczegół w zasadzie, ale ciężko jest na to odpowiedzieć bez sprawdzenia na motocyklu. Chodzi mi o to czy patrząc od strony przedniego koła na silnik, kolektor wydechowy jest symetrycznie pomiędzy rurami od ramy czy niesymetrycznie. Bo to jest jedyny niepokojący szczegół który zwrócił moją uwagę w tamtym egzemplarzu który oglądałem.

Napisano

> Chce wiedzieć jeden mały szczegół w zasadzie, ale ciężko jest na to odpowiedzieć bez sprawdzenia na

> motocyklu. Chodzi mi o to czy patrząc od strony przedniego koła na silnik, kolektor wydechowy

> jest symetrycznie pomiędzy rurami od ramy czy niesymetrycznie. Bo to jest jedyny niepokojący

> szczegół który zwrócił moją uwagę w tamtym egzemplarzu który oglądałem.

Jutro moge zerknac w GPZ-cie jak to jest z kolektorem, zawsze to jakies porównanie, chociaz w GPZ jest troche inny kolektor, bo sa dwa osobne tlumiki, a w ER 2 w 1.

Napisano
  • Autor

> Jutro moge zerknac w GPZ-cie jak to jest z kolektorem, zawsze to jakies porównanie, chociaz w GPZ

> jest troche inny kolektor, bo sa dwa osobne tlumiki, a w ER 2 w 1.

No właśnie dlatego chciałem znaleźć kogoś kto ma ER5 bo mógłby sprawdzić w swoim. Ten co oglądałem nie ma symetrycznie i teraz nie wiem czy tak powinno być czy jest krzywy kolektor po tej "przygodzie" czy co gorsze rama.

Napisano

> No właśnie dlatego chciałem znaleźć kogoś kto ma ER5 bo mógłby sprawdzić w swoim. Ten co oglądałem

> nie ma symetrycznie i teraz nie wiem czy tak powinno być czy jest krzywy kolektor po tej

> "przygodzie" czy co gorsze rama.

a ogladałeś ogłoszenia ER5 z allegro ? jest tam trochę zdjęć wiec może coś wypatrzysz dla porównania.

Napisano

Suzuki 1400 też ma amorki z MZ? Po co amortyzatory zmieniać skoro stare są bardzo dobre:) i dzięki temu można było zaoszczędzić trochę miejsca pod kanapą na schowek. Co do wyglądu to Kawa jest kanciata (w ER5 dobrze to poprawili) CB nawet jak na dzisiejsze czasy wygląda bardzo dobrze:) Zobacz choćby na sam bak który w cb jest duży i ładny a w GPZ jest kwadratowy. Nie ma co się kłócić bo pewnie Ty zostaniesz przy swoim a ja dalej będę twierdził że CB jest lepsza:) Poza tym co Honda to Honda:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.