Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

C-2 ślizganie sprzęgła

Featured Replies

Napisano

witam

mój problem dotyczy sprzęgła a mianowicie kilka razy ostatnio zdarzyło mi się (ze 3może 4razy) i to przeważnie na 4biegu gdy rozpędzam auto - ślizga się sprzęgło (ale nie zawsze tak jest i nie codziennie)

C2 1.4 VTR benz. 66.tys. 2006r czy to możliwe ze po takim przebiegu kończy się sprzęgło ?

Napisano

> witam

> mój problem dotyczy sprzęgła a mianowicie kilka razy ostatnio zdarzyło mi się (ze 3może 4razy) i to

> przeważnie na 4biegu gdy rozpędzam auto - ślizga się sprzęgło (ale nie zawsze tak jest i nie

> codziennie)

> C2 1.4 VTR benz. 66.tys. 2006r czy to możliwe ze po takim przebiegu kończy się sprzęgło ?

Mozliwe ze konczy sie sprzeglo. Bo czas jaki pozyje w glownej mierze zalezy od kierowcy. Widocznie lubisz przypalac tarcze wiec juz sie konczy.

Jest jeszcze opcja ze konczy sie uszczelniacz na wale i chlapie na tarcze ale i tak trzeba zrzucac wtedy skrzynie.

Napisano
  • Autor

raczej asfaltu nie zwijam - to już nie ten wiek

ze wciśniętym sprzegle też nie jezdze,

nieraz tylko przeciagne na biegach(w VTR jest taka żółta kontrolka na desce i tak przy 5 tys.obr. się zapala - więc tak do niej ) , ale to sporadycznie raz na miesiąc

więc nie chce mi się zbytnio wierzyć że po 66 tys. pada sprzęgło

(dziś np. się nie ślizgało a wkręcałem na każdym biegu tak do 4 tys. obr.) a jakby się kończyło to chyba by się ślizgało za każdym razem

Napisano

moze to olej na tarczy albo inna awaria. u mnie sprzeglo zaczelo sie slizgac kiedy pod gore wyprzedzalem ciezarowke przyspieszajac na 5 biegu od nieduzych obrotow.

jezdzilem nadal az slizgalo sie juz czesciej.

a nie widac oleju na laczeniu silnika ze skrzynia?

Napisano

> witam

> mój problem dotyczy sprzęgła a mianowicie kilka razy ostatnio zdarzyło mi się (ze 3może 4razy) i to

> przeważnie na 4biegu gdy rozpędzam auto - ślizga się sprzęgło (ale nie zawsze tak jest i nie

> codziennie)

> C2 1.4 VTR benz. 66.tys. 2006r czy to możliwe ze po takim przebiegu kończy się sprzęgło ?

moze tez docisk sie uszkodzil, a tarcza jest ok, tak mialem w moim LT35, tarcza prawie nowa, a docisk nie trzymał

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> witam

> codziennie)

no więc umawiam się z mechaniorem bo zaczyna się ,,ślizgać,,na każdym biegu (dolanie płynu hydraulicznego nic nie pomogło lecz nie odpowietrzaliśmy )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.