Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mam juz dosyc-pomycy!!!

Featured Replies

Napisano

hmm kontynuujac stary watek auto nadal chodzi lipnie..po wymianie rorzadu myslalem ze moze przestawiony rorzad ale jeden z osob polecanych w dziale mechanicy sprawdzil to i mowi ze rozrzad jest ok ustawiony z tym ze jest ustawiony tak ze ma slaby dol a dobra gore.(obroty) mialem dzisiaj zakladac gaz ale goscie od gazu nie zalozyli mi go bo mowia ze musze zrobic auto.sam gosc stwierdzil ze slabo auto idzie a juz jezdzil taka maryska.chodzi miedzy innymi o to ze jak delikatnie operuje pedalem gazu to rowno wchodzi silnik a jak depen gwaltownie to tak jakby mial takie chwilowe zdlawienia.od kupna nie wymienilem tylko jeszcze filtra powietrza ale watpie zeby to bylo to.nie wiem czy tracic kase na przestawienie rozrzadu zeby wkrecal sie od najnizszych obrotow i czy to bedzie to.wedlug mechanika na kompie nie bylo zadnych bledow.gazowniucy stwierdzili ze tak jakby nie chodzil na wszystkie 5 garow.hmmm jak sprawdzic cewki wn w takim silniku?? czy ktos ma pomysl na co choruje moj silnik?? pad.gif

Napisano

Sprawdź :

A.Przepływomierz powietrza

B.Masz 5 cewek odrazu założonych na świecach - możesz sprawdzić ,czy gdzieś kabelki nie są uszkodzone ...

C.Sprawdź świece ,czy masz odpowiednie ... (u mnie były nie te co trzeba)

D.Jak zakładasz sekwencje , to możesz sobie ustawić na kompie gazowym mocniejszy dół - ja tak mam zrobione w mojej marysi. (w lato jak włączyłem klimę to ledwo co ruszyć mogłem - normalnie F126p)

Napisano
  • Autor

hmm co dzisiaj zauwazylem,ze po przejechaniu 40km jak silni byl juz cieply to na biegu jalowym silnik juz ladnie i rowno sie wkrecal, calkiem inny dziwek ale rano na zimnym zobacze jak bedzie i czy temperatura w takim razie ma wplyw

Napisano

> hmm co dzisiaj zauwazylem,ze po przejechaniu 40km jak silni byl juz

> cieply to na biegu jalowym silnik juz ladnie i rowno sie

> wkrecal, calkiem inny dziwek ale rano na zimnym zobacze jak

> bedzie i czy temperatura w takim razie ma wplyw

A wariator wymieniałeś ??

Jak go nie wymieniałeś ... to przy zimnym silniku będzie chodził jak Diesel .....

Napisano
  • Autor

w sumie jak pracuje na biegu jalowym to nic nie klekocze, dziwnie zachowuje sie dopiero jak mu przygazowuje na luzie

Napisano

> w sumie jak pracuje na biegu jalowym to nic nie klekocze, dziwnie

> zachowuje sie dopiero jak mu przygazowuje na luzie

Tak mają te typy ... a jaki przebieg ??

Napisano

> w sumie jak pracuje na biegu jalowym to nic nie klekocze, dziwnie

> zachowuje sie dopiero jak mu przygazowuje na luzie

Podaj na priv-a mi swój numer GG to byśmy sobie pogadali ..

Sam miałem sobie kupić Maryśkę z takim slinikiem ...

Napisano
  • Autor

> Podaj na priv-a mi swój numer GG to byśmy sobie pogadali ..

> Sam miałem sobie kupić Maryśkę z takim slinikiem ...

nr poszedl na priv

Napisano
  • Autor

maly update

dzisiaj rano poszedlem sprawdzic na zimnym silniku (zalaczone ssanie) i tez auto wkreca sie bez zajakniecia.dodam ze wczoraj wymienilem olej i zalalem pierwszy raz paliwo verve 98

czyli pozostalo mi sprawdzic czy bedzie tak na jeszcze nie rozgrzanym silniku do optimum i wylaczonym ssaniu.moze te wskazowki kogos nakieruja

Napisano

wlej szuwaksa do baku, albo i dwa...

sprawdź świece...

sprawdź czy wilgocią cewki nie zaszły...

byłeś na komputerze?

Napisano
  • Autor

> wlej szuwaksa do baku, albo i dwa...

> sprawdź świece...

> sprawdź czy wilgocią cewki nie zaszły...

> byłeś na komputerze?

no wlasnie wlalem do baku troche dodatku do wiazania wody w paliwie(nie wiem czy o taki szuwaks chodzi),gazownicy sprawdzili swiece i mowili ze nie sa zle.na komputerze byl podlaczany u jedengo z mechanikow - experta od 2.0 (wedlug listy z forum) i mowil ze na komputerze nie bylo zadnych bledow.

next update to jak chwile pojezdzilem po miescie i silnik sie juz troszke nagrzal to zaczelo sie to robi od nowa.na poczatku nie w calym zakresie obrotow tylko tak do 1200.a im bardziej byl nagrzany tym odrobine sie to przesuwalo.jak go tak dlawi to az lekko zatelepie autem.

jak sprawdzic te cewki?? zdjac ze swiec i powycierac?

jak pisalem generalnie nastepuje to przy gwaltowniejszym operowaniu gazem

Napisano
  • Autor

jutro bede wreszcie mial czas wiec sprobuje filtry powymieniac,moze swiece,sprawdze cewki czy nie sa wilgotne.dzisiaj specjalnie pojezdzilem po miescie zeby zbadac jak to wyglada: zimny - wkreca sie rowno,nagrzany do pierwszej kreski wkreca sie nierowno w zakresie do 2500obr i tak jakby bylo slychac zawory(wogole wtedy silnik ma troszke inne brzmienie).nagrzany do drugiej kreski i srodkowego polozenia i w sumie juz pracuje prawie dobrze.pomiary robilem na biegu jalowym

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.