Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mam pytanko!

Featured Replies

Napisano

mam radyjko w aucie i czasami zapomne go wylaczyc, jak wysiadam z samochodziku! jak mozna zrobic zeby sie wlaczalo jak sie kluczyk przekreci i zeby wylaczalo sie po wyjeciu kluczyka? druga sprawa to podlaczal ktos schemat sciemnienia oswietlenia? bo ja go musze zrobic ale nie za bardzo wiem jak go podlaczyc!! pozdro dzieki

Napisano

> mam radyjko w aucie i czasami zapomne go wylaczyc, jak wysiadam z

> samochodziku! jak mozna zrobic zeby sie wlaczalo jak sie kluczyk

> przekreci i zeby wylaczalo sie po wyjeciu kluczyka? druga sprawa

> to podlaczal ktos schemat sciemnienia oswietlenia? bo ja go

> musze zrobic ale nie za bardzo wiem jak go podlaczyc!! pozdro

> dzieki

1

2

3 biglaugh.gif

Napisano

> nie moge liczyc na nic wiecej?

pociągnij zasilanie z zapłonu, albo bezpośrednio z aku przez przekaźnik (jak masz wielkie radio) a zzapłon będzie sterował przekaźnikiem.

A co jeszcze chcesz wiedzieć odnośnie podłączenia czasowego wyłącznika światła? Tam jest wszystko napisane ok.gif

Napisano
  • Autor

na temat radia to czy moglbys dokladniej, bo ja sie nie za bardzo znam na elektryce. jesli chodzi o ten schemat to wlasnie rozbie tez trzeci ale ja nie mam alarmu i centrala wiec nie wiem czy wogole warto taki robic.......

Napisano

jak masz zwylke radyjko (bez dodatkowych wzmacniaczy) to mozesz podlaczyc zasilanie radja do zasilania zegarka, radyjko zgasnie po wyjeciu kluczyka...

pytanie po co? ja mam na stale i jeszcze nie zdarzylo mi sie zapomniec, a wiale razy sluchalem czekajac na kogos (kobiete:) w samochodzie...

Napisano

Jesli masz radio z dwoma przewodami zasilania : czerwony i zolty to zolty podlaczasz bezposrednio pod akumulator a czerwony podlaczasz pod stacyjke - u mnie w stacyjce sa dwie wtyczki - jedna ma trzy piny a druga ma 4 piny. Ty podlaczasz czerwony do wtyczki z czterema pinami do pinu srodkowego (gdyz jest to wtyczka ze trzy piny sa w rzedzie a jeden pin po srodku nad tymi trzema).A ciebie interesuje ten pin srodkowy umieszczony centralnie nad trzema pozostalymi - , u mnie byl to kolor przewodu jasno niebieski.

Napisano

mozna i tak, tylko trzeba rozbierac stacyjke a to troszke wiecej zabawy niz zdjac panelik z zegarkiem...

pozatym prawdopodobnie ten blekitny przewodzik to jakis odpowiednik zasilania ogolnego (miejmy nadzieje ze zegarka, bo niewarto mieszac radia do np. zasilania pompy paliwa, wtrysku czy wentylatora).

podlaczajac sie do kostki przy stacyjce nie zawsze wiemy do konca czego to jest zasilanie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.