Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sonda lambda

Featured Replies

Napisano

pomierzylem dzis swoja sonde i na benzynie trzyma 0,6V, a na LPG 0,9. ze na LPG wiecej to jasne, ale ona w ogole nie oscyluje :/ czy to oznacza, ze zrobila papa?? wolalbym kupic sprawdzona oryginalna uzywke, niz zamiennik, ktory nie bedzie pasowal, czy cos... od czego moge szukac do SPI?? od ?MPI podejdzie?? pomozcie, bo pali mi takie ilosci, ze odechciewa sie :/ instalacja LPG jest IIgen

Napisano

a czym mierzyłeś tą sonde? zwykłym miernikiem za kilkanaście zł? Jak tak to podobno na tych tanich zmian napięcia ci nie pokaże bo te zmiany są za szybkie żeby je miernik uchwycił. Też mierzyłem swoim praktikerowym i cały czas pokazywał jedną wartość, ale nie pamietam jaka wartość tam była

Napisano

a jakieś inne objawy występują? kumplowi jak w sportasiu padła sonda to przy przyspieszaniu auto dostawało mega laga na 2-3 sekundy... ja u siebie w bmw też tak miałem teraz właśnie przez sondę...

Bo jeżeli u Ciebie taki objaw nie występuje to może wystarczy wyregulować instalacje tylko...

Napisano
  • Autor

> a czym mierzyłeś tą sonde? zwykłym miernikiem za kilkanaście zł? Jak tak to podobno na tych tanich

> zmian napięcia ci nie pokaże bo te zmiany są za szybkie żeby je miernik uchwycił. Też

> mierzyłem swoim praktikerowym i cały czas pokazywał jedną wartość, ale nie pamietam jaka

> wartość tam była

takim troszke lepszym...

Napisano

> a jakieś inne objawy występują? kumplowi jak w sportasiu padła sonda to przy przyspieszaniu auto

> dostawało mega laga na 2-3 sekundy... ja u siebie w bmw też tak miałem teraz właśnie przez

Mam to samo w granicach 2 tys ma laga - czasem jedzie fajnie a czasem muł straszny - spalanie w normie - przyczyna została potwierdzona na kompie... więc jesli masz takie objawy to sonda powiedziała papa smile.gif

Napisano
  • Autor

> Mam to samo w granicach 2 tys ma laga - czasem jedzie fajnie a czasem muł straszny - spalanie w

> normie - przyczyna została potwierdzona na kompie... więc jesli masz takie objawy to sonda

> powiedziała papa

takiego czegos nie mam. ale jest tak, ze jade na benzynie te 90 i tak co pare sekund silnik lapie mula, na chwile i spowortem dalej jedzie. wyglada, jak by reakcja sondy byla bardzo spowolniona. na lpg tego nie ma. poza tym dzis ustawilem jakos to lpg, ale jest tak, ze po przekreceniu czegokolwiek trzeba bylo poczekac z 2-3 sekundy na zmiane stanu sondy, czyli wychodzi, ze skubana padla. dzis bede mial wieczorem inna, uzywana, podmienie jutro i zobacze, jaka reakcja bedzie

Napisano
  • Autor

dodam, ze jak jest zimny, to nie zaleznie czy LPG, czy benka, to tyrkoli, jak sie glebiej gaz wcisnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.