Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Ibiza 1,4] Obudowa filtra powietrza...

Featured Replies

Napisano

Hey!

MK2 - rocznik 97.

Na ile problematyczna jest jest wymiana obudowy filtra powietrza w w/w samochodzie?

Ktoś miał do czynienia?

Będę wdzięczny za sugestie smile.gif

Pozdro!

Napisano
  • Autor

Sam sobie odpowiadam sick.gif

Filtr zdemontowałem... Jest ok, ale...

Auto nie jest moje, także proszę się nie śmiać...

Czegoś mi brakuje w dolocie sick.gif... przepływomierza?

Ibi z 97, silnik benzynowy 1,4L (1390cm3), typ silnika - wszystko wskazuje, że ABD...

Jak na focie ze znanego wydawnictwa poniżej...

ibi.jpg

Wszystko cacy, z tym, że u mnie jest jest po prostu trójnik... shocked.gif

I jeszcze jedno... Co z czujnikiem temperatury powietrza spod siódemki? On jest zabudowany wewnątrz obudowy? "U mnie" ten kawałek tworzywa zwanego potocznie plastikiem jest po prostu puszką nasadzaną na przepustnicę, do którego wkłada się filtr powietrza, żadnej zawartości, ani innych podłączeń poza rurą dolotowa... w której brakuje imo przeływomierza. sick.gif

O co kaman ?

Napisano

> Sam sobie odpowiadam

> Filtr zdemontowałem... Jest ok, ale...

> Auto nie jest moje, także proszę się nie śmiać...

> Czegoś mi brakuje w dolocie ... przepływomierza?

> Ibi z 97, silnik benzynowy 1,4L (1390cm3), typ silnika - wszystko wskazuje, że ABD...

> Jak na focie ze znanego wydawnictwa poniżej...

> Wszystko cacy, z tym, że u mnie jest jest po prostu trójnik...

> I jeszcze jedno... Co z czujnikiem temperatury powietrza spod siódemki? On jest zabudowany wewnątrz

> obudowy? "U mnie" ten kawałek tworzywa zwanego potocznie plastikiem jest po prostu puszką

> nasadzaną na przepustnicę, do którego wkłada się filtr powietrza, żadnej zawartości, ani

> innych podłączeń poza rurą dolotowa... w której brakuje imo przeływomierza.

> O co kaman ?

to nie jest przepływomierz tylko hmm.gif zawór ktory zmienia dopływ powietrza , idzie ciepłe z kolektora wydechowego (6) albo zasysa zimne powietrze (5) mam nadzieje ze w miare zrozumiale to napisałem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> to nie jest przepływomierz tylko zawór ktory zmienia dopływ powietrza , idzie ciepłe z kolektora

> wydechowego (6) albo zasysa zimne powietrze (5) mam nadzieje ze w miare zrozumiale to

> napisałem

No kumam, wciąga zimne z boku oraz ciepłe spod kolektora wydechowego. Też tak mam, z wyłączeniem... tego - jak już wiem - zaworu regulującego proporcje ciepłego / zimnego powietrza.

U mnie go nie ma... sick.gif. Jakieś skutki uboczne? Auto ma swoje lata także szczególnie przenikliwy nie będę...

No i co z tym czujnikiem temperatury...

Któregoś z arcymistrzów gazowania, który w międzyczasie obracał samochodem, zdaje się poniosło...

Napisano

> No kumam, wciąga zimne z boku oraz ciepłe spod kolektora wydechowego. Też tak mam, z wyłączeniem...

> tego - jak już wiem - zaworu regulującego proporcje ciepłego / zimnego powietrza.

> U mnie go nie ma... . Jakieś skutki uboczne? Auto ma swoje lata także szczególnie przenikliwy nie

> będę...

kuzyn tez tego nie ma i jezdzi czwarty rok i skutków ubocznych nie widac zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> kuzyn tez tego nie ma i jezdzi czwarty rok i skutków ubocznych nie widac

To będą takie jeździły dwa, co najmniej grinser006.gif

Tym bardziej, że że Seat zagazowany, także dodatkowe ciepłe powietrze raczej się nie przysłuży...

Ten kabel z zaworu podaje jakiś sygnał zwrotny? No i czujnik temperatury z 7... Słowo "golas" nabiera nowego wymiaru 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ten kabel z zaworu podaje jakiś sygnał zwrotny?

to jest wezyk , ten zawor jest sterowany podcisnieniem

Napisano
  • Autor

> to jest wezyk , ten zawor jest sterowany podcisnieniem

Podziękował piwo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.