Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podciśnieniowy przyśpieszacz zapłonu

Featured Replies

Napisano

Witam, od pewnego czasu borykam się z kilkoma problemami, mianowicie znacznie podwyższone spalanie mojego una z silnikiem 1.0 (grubo ponad 10- 15 litrów) spadek mocy ( auto jestem wstanie rozbujać do 90 km/h potem już nie przyśpiesza a i przyśpieszenie do tych 90 to długość pasa startowego dla 747) i takie dziwne psyknięcia przy gwałtownym odjęciu nogi z gazu( tylko gdy auto jest w ruchu) . sprawdzałem sonde ale niby przystko jest ok. właśnie teraz przyszło mi do głowy, że może jest to podciśnieniowy przyśpieszacz zapłonu. (wydaje mi sie ze te psyknięcia to niedopalone paliwo gdy silnik jest obciążony spadek mocy też zapewne by to spowodowało .. mi sie wydaje to logiczne a wy co o tym myślicie? jeśli nie to gdzie jeszcze moge szukać przyczyny (czujnik temp też wymieniony) ? (cały bak paliwa w niecałe 2 tygodnie codziennie ok 10 km w porywach do 20 zeby.GIF)

Napisano

No to skoro tak diagnozujesz, to sprawdź podciśnieniowy, znajduje się na aparacie zapłonowym, taki latający spodek wink.gif

Kiedy wymieniałeś kopułkę, palec i przewody WN?

U mnie kopułka była jakaś dziwna i "opóźniała" zapłon... i auto było wyraźnie słabsze w pewnych zakresach...

Napisano
  • Autor

> No to skoro tak diagnozujesz, to sprawdź podciśnieniowy, znajduje się na aparacie zapłonowym, taki

> latający spodek

> Kiedy wymieniałeś kopułkę, palec i przewody WN?

> U mnie kopułka była jakaś dziwna i "opóźniała" zapłon... i auto było wyraźnie słabsze w pewnych

> zakresach...

sprawdziłem, okazało się, że miałem racje (walnięty podciśnieniowy), kupiłem, założyłem, jest lepiej. Ciekawe jak to się będzie miało do spalania biglaugh.gif

Napisano

> sprawdziłem, okazało się, że miałem racje (walnięty podciśnieniowy), kupiłem, założyłem, jest

> lepiej. Ciekawe jak to się będzie miało do spalania

Zrób jeszcze reset kompa.

Napisano

> sprawdziłem, okazało się, że miałem racje (walnięty podciśnieniowy), kupiłem, założyłem, jest

> lepiej. Ciekawe jak to się będzie miało do spalania

Powinno wrócić do normy.

Napisano
  • Autor

> Zrób jeszcze reset kompa.

Słuszna uwaga:)

Po wymianie podciśnieniowego pojawiła się anomalia tzn za wysokie obroty na ssaniu automatycznym. Po resecie wróciły do normy, także dziękuje bardzo za podpowiedź. Wszystko już gra tylko ze skrzyni lać zaczęło zeby.GIF ręce opadają hehehe

Napisano

> ręce opadają hehehe

Grunt to się nie poddać nono.gif, ja też walczę z moimspineyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.