Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o wymianę rozrządu

Featured Replies

Napisano
Witajcie Moj znajomy ma Fiata Punto II 1.2 8V i che wymienic rozrząd Czy razem z rozrządem musi wymienić pompę wody ?Mechanik powiedział mu że trzeba Jak to jest koledzy i koleżanki z ta pompą wody Pozdrawiam i życze szerokiej drogi
Napisano

Ja bym wymienil - koszt nie taki wielki , a problem z glowy.

Wystarczy sie zastanowic , czy potem dla wymiany samej pompy wody warto jest wszystko od nowa rozbebeszac ?????

Dla mnie wymiana rorzadu = wymiana pompy

Napisano

> Witajcie Moj znajomy ma Fiata Punto II 1.2 8V i che wymienic rozrząd Czy razem z rozrządem musi

> wymienić pompę wody ?Mechanik powiedział mu że trzeba Jak to jest koledzy i koleżanki z ta

> pompą wody Pozdrawiam i życze szerokiej drogi

Zależy w jakim stanie jest stara pompa. Po zdjęciu paska zobaczysz, czy nie ma luzów. Ja nie wymieniałem i jeździ już ze 30 tys, ktoś inny na AK nie wymieniał i padła po tygodniu... nie ma reguły smile.gif Najważniejsze to nie przeginać z naciągiem paska smile.gif

Napisano

> Witajcie Moj znajomy ma Fiata Punto II 1.2 8V i che wymienic rozrząd Czy razem z rozrządem musi

> wymienić pompę wody ?Mechanik powiedział mu że trzeba Jak to jest koledzy i koleżanki z ta

> pompą wody Pozdrawiam i życze szerokiej drogi

Ja miałem wymienić. Odwódł mnie od tego mechanik mówiąc zebym nie kupował za wczasu tylko jak sie rozbierze to zobaczymy w jakim jest stanie.

Posłuchalem go, okazało sie że pompa jest w dobrym stanie. Od tamtej pory przejechałem prawie 40 kkm

Oczywiście nie namawiam bo każdy robi jak uważa, a tak jak kolega wyżej napisał różnie może sie okazać, że w jednym przypadku wytrzyma pompa w innym padnie po tygodniu.

Napisano

Ja pompy wody zmieniam "co drugi" rozrząd - mniej więcej co 100 kkm.

Jak dotąd nie miałem niespodzianki - ale na to nie ma reguły.

Napisano

> ... Jak to jest koledzy i koleżanki z ta pompą wody Pozdrawiam i życze szerokiej drogi

W puntku wymieniłem przy okazji rozrządu, a w BXie odpuściłem, bo tam pompę można wymienić luzując pasek rozrządu. Po wymianie rozrządu w BXie jeździłem 2 lata i wymieniłem pompę, po kolejnych dwóch znowu rozrząd i jak na razie nie ruszam pompy. Pierwsza wytrzymała 18 lat, to może druga wytrzyma z 6 smile.gif

Napisano

> Ja pompy wody zmieniam "co drugi" rozrząd

gdzieś czytałem że większość tak robi

Napisano
  • Autor
Dziękuję wam za podpowiedź kolega zdecydował się na wymiane pompy ale teraz mam pytanie jaką wybrać aby była dobra Możecie mi coś podpowiedzieć Dziękuje bardzo Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.