Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

coś dzwoni :)

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif

Coś dzwoni jak silnik sobie pracuje, mam nadzieje ze nie są to pierścienie chociaż silniczek ma tendencje do porannych zasłonek dymnych w cudownym niebiesiutkim kolorku zeby.GIF Czy oprócz pierścieni no i ewentualnie zaworów może to być coś jeszcze innego ?

Napisano

postaraj sie nagrać dzwięk, może wtedy ktoś zaczai hmm.gif ewentualnie ustaw się na spota lub zwołaj spota w RZ i wtedy posłuchają chłopaki na żywo zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> postaraj sie nagrać dzwięk, może wtedy ktoś zaczai ewentualnie ustaw się na spota lub zwołaj

> spota w RZ i wtedy posłuchają chłopaki na żywo

A no można pomyśleć o jakimś spocie w Rzeszy ale nie wiem czy mój Unoszrot dotrwa takiej imprezy zeby.GIF

Napisano

> Witam

> Coś dzwoni jak silnik sobie pracuje, mam nadzieje ze nie są to pierścienie chociaż silniczek ma

> tendencje do porannych zasłonek dymnych w cudownym niebiesiutkim kolorku Czy oprócz

> pierścieni no i ewentualnie zaworów może to być coś jeszcze innego ?

Jak dzwoni to bym odebrał może by sam powiedział o co chodzi

może jakiś plastik? Mi tak dzwoniła obudowa filtra powietrza po dotykaj to i owo z osprzętu może tu jest przyczyna

Napisano

ale jak pierścienie mogą dzwonić? że rano kopci to mogą się kończyć ale nie żeby dzwonić

posprawdzaj czy nie masz czegoś luźnego

Napisano
  • Autor

> ale jak pierścienie mogą dzwonić? że rano kopci to mogą się kończyć ale nie żeby dzwonić

> posprawdzaj czy nie masz czegoś luźnego

wszystko w tym aucie jest luźne.... zeby.GIF nawet kierowca zeby.GIF

Napisano

> wszystko w tym aucie jest luźne.... nawet kierowca

to go zezłomuj

Napisano

> wszystko w tym aucie jest luźne.... nawet kierowca

A słyszalne jest w kabinie , na zewnatrz czy tylko przy podniesionej masce :>

Napisano
  • Autor

> to go zezłomuj

może nie 270751858-jezyk.gif

żeby odzyskać wkład finansowy jaki dokonałem w tego trupa musiałbym sprzedać go za 3,5 tyś pewnie jak nie lepiej. Z uwagi na to, że nikt już tyle za uno nie da będę nim jeździł aż się złamie 270751858-jezyk.gif Mam do niego sentyment mimo, że cały czas zaskakuje mnie nowymii , całkiem zaskakującymi awariami zeby.GIF a co do dzwonienia to będę szukał przyczyny wytrwale a jak nie znajdę to podgłośnie radio zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> A słyszalne jest w kabinie , na zewnatrz czy tylko przy podniesionej masce :

szczerze ? wszędzie. taki metaliczny dźwiek przypominający dzwonienie . Nie jest to bardzo uciążliwe ale zastanawiające. sprawdzałem troche i doszukałem się luźnego fiatowskiego znaczka na obudowie filtra i tłukącej się obudowy filtra ale to dalej nie to

Napisano

> szczerze ? wszędzie. taki metaliczny dźwiek przypominający dzwonienie . Nie jest to bardzo

> uciążliwe ale zastanawiające. sprawdzałem troche i doszukałem się luźnego fiatowskiego znaczka

> na obudowie filtra i tłukącej się obudowy filtra ale to dalej nie to

Dajesz pod auto, bo metaliczny dźwięk słyszany wszędze najbardziej kojarzy mi się z elementami wydechu...

Napisano
  • Autor

> Dajesz pod auto, bo metaliczny dźwięk słyszany wszędze najbardziej kojarzy mi się z elementami

> wydechu...

to tez nie to, bo cały wydech zminiłem niecały miesiąc temu:)

Napisano

> to tez nie to, bo cały wydech zminiłem niecały miesiąc temu:)

A właśnie może to to?

Może coś źle zmontowanie i się poluzowało?

Napisano
  • Autor

> A właśnie może to to?

> Może coś źle zmontowanie i się poluzowało?

nie no autko miałem w górze przedwczoraj, bo wymieniałem lejący bak i gume na półosi i przyglądałem sie też wydech bardzo ładnie siedzi smile.gif

Napisano

> nie no autko miałem w górze przedwczoraj, bo wymieniałem lejący bak i gume na półosi i

> przyglądałem sie też wydech bardzo ładnie siedzi

Może pojawi się DamianBad, to by ci pomógł. Jest z Rzeszowa.

Napisano

Sprawdź jeszcze osłonę koła zamachowego przy skrzyni od dołu. to jest blacha i może dzwonić waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Sprawdź jeszcze osłonę koła zamachowego przy skrzyni od dołu. to jest blacha i może dzwonić

słuszna uwaga smile.gif popatrze posłucham 270751858-jezyk.gif

Napisano

Może identyfikuj punkt, skąd dochodzi dźwięk.

Z opisu sadzę, że raczej nie z wnętrza silnika. Może sprzęgło? się zdarza, zwróć uwagę na biegu i na luzie, wciskając pedał.

Polecam do lokalizacji śmieszne ale skuteczne "wyposażenie" pradziadka - teoretycznie stetoskop, ale najlepiej i najprościej , a skutecznie - kawałek miękkiego gumowego węża średnicy 10-20 mm, jakieś pół metra; czystym końcem zbliżasz do ucha lub opierasz o własne ucho, a drugi koniec węża kierujesz do różnych punktów, ewent. dotykasz do elementu (uwaga na elementy wirujące!). Wąż jak mikrofon kierunkowy ładnie tłumi rozpraszające nas dźwięki z innych stron. Tak też zidentyfikujesz w samym silniku źródło hałasu - pierścienie, korbowody, wałek rozrządu, klawiatura, łożyskowanie wału itp, zależnie od doświadczenia i znajomości "anatomii" silnika.

Powodzenia.

Napisano
  • Autor

> Może identyfikuj punkt, skąd dochodzi dźwięk.

> Z opisu sadzę, że raczej nie z wnętrza silnika. Może sprzęgło? się zdarza, zwróć uwagę na biegu i

> na luzie, wciskając pedał.

> Polecam do lokalizacji śmieszne ale skuteczne "wyposażenie" pradziadka - teoretycznie stetoskop,

> ale najlepiej i najprościej , a skutecznie - kawałek miękkiego gumowego węża średnicy 10-20

> mm, jakieś pół metra; czystym końcem zbliżasz do ucha lub opierasz o własne ucho, a drugi

> koniec węża kierujesz do różnych punktów, ewent. dotykasz do elementu (uwaga na elementy

> wirujące!). Wąż jak mikrofon kierunkowy ładnie tłumi rozpraszające nas dźwięki z innych

> stron. Tak też zidentyfikujesz w samym silniku źródło hałasu - pierścienie, korbowody, wałek

> rozrządu, klawiatura, łożyskowanie wału itp, zależnie od doświadczenia i znajomości "anatomii"

> silnika.

> Powodzenia.

dzięki wielkie za odpowiedzi mam nadzieje ze to nic groźnego smile.gif będę szukał aż znajdę smile.gif

Napisano

> nie no autko miałem w górze przedwczoraj, bo wymieniałem lejący bak i gume na półosi i

> przyglądałem sie też wydech bardzo ładnie siedzi

jesteś pewien?

Porty masz takie podwójne?

Ja miałem dzwonienie jak poluzowała się nakrętka z blaszką, która to podtrzymywała te porty... między obiema rurami była. Jak dokręciłem to cisza była.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.