Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odpowietrzanie - Brava 1.4 + LPG

Featured Replies

Napisano

Witam!

W zwiazku z padem termostatu, wymienilem go zgodnie z opisem na smietniku. Stary plyn spuscilem przez odlaczenie dolnego weza w chlodnicy. Bledem bylo to, ze nie zmierzylem ile go bylo. Wlalem nowy plyn i po odpowietrzeniu z 5l baniaka zostalo jeszcze z 400ml. Z tego co sie orientuje do 1.4 powinno wejsc ok. 6l. Z kazdego z 3 zaworkow wycieka juz plyn, a litra nadal brakuje. Ogrzewanie w samochodzie daje gorace powietrze, auto nagrzewa sie tez odpowiednio szybko. Czy istnieje mozliwosc aby nie splynal caly stary plyn? Jezeli nie, to posadzam ze chodzi o zapowietrzenie instalacje gazowa, jak wynika z kilku postow znalezionych w archiwum. Jak w takim razie moglbym ja odpowietrzyc? Bylbym wdzieczny za wszelkie porady, najlepiej z jakimis przykladowymi fotkami, bo slowo parownik czy reduktor znam, ale fizycznie tych urzadzen nie rozpoznam smile.gif

Napisano

Najprawdopodobniej nie spłynął cały płyn. Chyba nigdy nie spływa zawsze jest jeszcze nagrzewnica i przewody za pompą wieć chyba zawsze troche zostaje. Też mam 1,4 i dokładnie tyle samo mi weszło płynu. Zapowietrzony układ napewno nie jest. Oststnio przerabiałem wymiane termostatu i wtedy nie odpowietrzyłem ukladu. Objwy sa takie dmuchawa sie nie włacza samochod bardzo szybko sie nagrzewa do "czerwoności".

Tak więc chyba nie masz co sie przejmować widocznie tak juz ten typ ma smile.gifsmile.gif

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

A jak wyglada to u innych osob? Wymiane termostatu pewnie wiekszosc z nas przechodzila, ile plynu wlewaliscie?

Napisano

> a nie macie w 1,4 śrubki na bloku ??

Ja to wogole mam tylko dwa odpowietrzniki na chlodnicy nie mam odpowietrznika???

Dziwne to cos..

Napisano
  • Autor

> Ja to wogole mam tylko dwa odpowietrzniki na chlodnicy nie

> mam odpowietrznika???

Patrzac na przod samochodu, po lewej stronie, na samej gorze chlodnicy powinien byc - u mnie jest przynajmniej smile.gif

Napisano

Powinno wejsc ok 5,5l. Odpowietrzasz zaworkami na: jeden na chlodnicy i dwa na wezach przy korpusie silnika. Masz gaz wiec jesli reduktor zamontowany jest wyzej od odpowietrznikow na wezach to musisz odpowietrzyc rowniez jego odkrecajach gorny waz doprowadzajacy plyn chlodniczy. Jesli to nic nie pomoze ustaw auto na duzej pochylosci ryjkiem do gory wtedy powtorz procedure odpowietrzania

Napisano

> Patrzac na przod samochodu, po lewej stronie, na samej gorze

> chlodnicy powinien byc - u mnie jest przynajmniej

A u mnie nie ma jest tylko taki wystajacy pipek ale ani go nie mozna odkęcić ani nie ma zadnej dziury wiec nie wiem

Napisano
  • Autor

> Powinno wejsc ok 5,5l. Odpowietrzasz zaworkami na: jeden na

> chlodnicy i dwa na wezach przy korpusie silnika.

Tak tez uczynil smile.gif

> Masz gaz wiec jesli reduktor zamontowany jest wyzej od

> odpowietrznikow na wezach to musisz odpowietrzyc rowniez

> jego odkrecajach gorny waz doprowadzajacy plyn chlodniczy.

Moglbym poprosic o jakas fotke reduktora z zaznaczonym miejscem podlaczenia weza od ukl. chlodzenia? Nie chcialbym zamiast powietrza spuszczac gazu wink.gif

> Jesli to nic nie pomoze ustaw auto na duzej pochylosci ryjkiem

> do gory wtedy powtorz procedure odpowietrzania.

Probowalem, nie zdalo rezultatu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.