Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC899 rzucił palenie... help..

Featured Replies

Napisano

Witam!

Kurcze dawno tu nie byłem... grinser006.gif ale do rzeczy po raz pierwszy w karierze mojego wysłużonego pełnoletniego CC899 93r z gaźnikiem Webera auto mnie zawiodło i rzuciło palenie crazy.gif ot tak po przestanej nocy na zewnątrz...

Efekt jest taki, że rozrusznik kręci ale nic poza tym się nie dzieje poza słabnącym akumulatorem. Nie miałem wczoraj wieczorem żadnego pomiagiera żeby coś posprawdzać ale dzisiaj planuje się zabrać za temat i tu mam pytanko od czego zacząć i jak krok po kroku diagnozować problem?

Pewnie nie będzie iskry na przewodach (zamierzam zdjąć kapturek ze świecy i dotykając do masy lub palcem zlosnik.gif sprawdzić czy iskrzy) i jak dalej sprawdzić czy cewka dostaje odpowiednie sygnały do działania?

Chyba że macie pomysł na inne usterki i diagnozowanie...?

Dodam że auto palone tylko z LPG. Gaz dostaje bo słychać jak elektrozawór puszcza dawkę gazu do rozruchu poza tym po kilku próbach kręcenia śmierdzi gazem..

Z góry dzięki

Pozdrawiam

Napisano

mi jak nie chciał palić, a mam CC899 `94 tyż Weber, to sprawdziłem wpierw czy jest iskra (kupiłem nowe świece ) i czy paliwo dochodzi (nowy filtr, nowa pompa) i jak się okazało na końcu problemem był zużyty popychacz, który skrócił się w wyniku zużycia. Teraz pali (od lipca) bez problemu od pierwszego przekręcenia kluczyka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.