Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf IV - jak otworzyć tylne drzwi ???

Featured Replies

Napisano

WItam,

coś mi się popsuło w tylnych drzwiach. Centralny słychać jak je otwiera i zamyka, dzyndzel się rusza, a drzwi ani z zewnątrz, ani od wewnątrz nie da się otworzyć.

Ma ktoś pomysł jak to ugryźć?

Napisano

> WItam,

> coś mi się popsuło w tylnych drzwiach. Centralny słychać jak je otwiera i zamyka, dzyndzel się

> rusza, a drzwi ani z zewnątrz, ani od wewnątrz nie da się otworzyć.

> Ma ktoś pomysł jak to ugryźć?

a nie przymarzły przypadkiem? Mrozy są, jak dostała się gdzieś woda to masz odpowiedź ;-)

Napisano

100% trzyma na uszczelce. Przerabiałem już 2 razy tej zimy. Wstaw auto do ciepłego garażu albo wystaw na cały dzień na słońce i będzie git palacz.gif

Napisano
  • Autor

> 100% trzyma na uszczelce. Przerabiałem już 2 razy tej zimy. Wstaw auto do ciepłego garażu albo

> wystaw na cały dzień na słońce i będzie git

nie, to nie jest uszczelka

Bawiłem się parę min centralnym i w końcu wciskając guzik, ciągnąć za klamkę i ruszając dzyndzlem udało się otworzyć. Ale po powtórnym zamknięciu znów to samo - a dziś temperatura u mnie ok 2 stopni na plusie

Napisano

albo rozebrać boczek i dokładnie wszystko przesmarować hmm.gif

Napisano

> albo rozebrać boczek i dokładnie wszystko przesmarować

rozebrać boczek i sprawdzać 'co się zmienia a co nie (a powinno)' po naciśnięciu guzika. Potem przesmarować, ale najlepiej czymś, co nie powoduję że syfy się do tego będą przyklejać

Napisano

wujas ma golfa IV i tez mu się od pasażera nie otweiraja drzwi z centralnego ale od wewnątrz już otworzy. Był z tym w serwisie, zrobili i za jakiś czas znowu to samo było sick.gif

Napisano
  • Autor

> albo rozebrać boczek i dokładnie wszystko przesmarować

a da się rozebrac boczek od wewnątrz przy zamknętych drzwiach nie łamiąc przy tym nic?

Napisano

> a da się rozebrac boczek od wewnątrz przy zamknętych drzwiach nie łamiąc przy tym nic?

Otworzyles raz otworzysz i drugi:) wtedy rozbieraj.

Napisano

Tylko trzeba uważać żeby nie połamać zatrzasków ok.gif bo teraz jest zimno i łatwiej może pęknąć plastik sick.gif

Napisano
  • Autor

> Otworzyles raz otworzysz i drugi:) wtedy rozbieraj.

no tyle że ten drugi ras się nie chce udać smile.gif

Ok, pomęcze się i zdam relacje jak poszło.

Dzięki wszysktim za pomoc...

Napisano

> Tylko trzeba uważać żeby nie połamać zatrzasków bo teraz jest zimno i łatwiej może pęknąć plastik

w miarę możliwości ewentualnie drzwi do słońca i miej suszarkę pod ręką ;-)

Napisano

> no tyle że ten drugi ras się nie chce udać

> Ok, pomęcze się i zdam relacje jak poszło.

> Dzięki wszysktim za pomoc...

otwieraj/zamykaj z centrala i w tym samym czasie pukaj pięścią w okolicach zamka, musi się otworzyć jeszcze raz

Napisano

> a da się rozebrac boczek od wewnątrz przy zamknętych drzwiach nie łamiąc przy tym nic?

miałem dość podobnie, odkryłem, że drzwi da się otworzyć z zewnątrz dopychając klamkę do drzwi przed pociągnięciem jej do siebie (lekko)

Napisano

O ile sie nie myle w boczku tylnym masz tylko 2 sruby , ktore idzie odkrecic bez problemu przy zamknietych drzwiach , a reszta to spinki . Moze byc Ci troche latwiej z dolnymi spinkami jak zlozysz kanape.

Niestety zamki VW to dziadostwo .

Sprobuj wszystko wymyc np. w nafcie i nasmaruj czyms do zamkow , ale nie WD-40 .

Powodzenia i daj znac jak poszlo

Napisano

> Sprobuj wszystko wymyc np. w nafcie i nasmaruj czyms do zamkow , ale nie WD-40 .

użyj smaru teflonowego ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.