Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdjęcie pompy olejowej czy ktoś pomoże

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś ma pompę do 1.7DTI i mógłby zrobić zdjęcia środka?? Czy są tam panewki??

Pompa ma duże luzy koło zębate - góra dół - cieknie przez zimmering frown.gif Czy ktoś regenerował taką pompę i jeżeli tak to gdzie i jak się sprawuje? Znalazłem na Alledrogo ale handlarz mówi, "nie wiem w jakim stanie chyba{ha. ha} nie ma luzów"-- to kicha. Nówka 650 drobnych polskich. Do 10 - ciolatka deczko dużo. Co polecacie? A może ktoś ma ze swojego 2 silnika? Chciałem kupić za grosik padniętą aby autko nie stało i pochodzić po mechaniorach coby zobaczyli czy można coś zrobić ale nie dorwałem nigdzie. Co polecacie? confused.gif Pozdrawiam. confused.gif

Napisano

Sprobuj jak bywasz w okolicy Sierakowic, tam jest duzy szrot.

Jesli nie beda mieli, to wyjac, rozebrac i do dobrego tokarza.

Obrobi, zrobi tulejowanie i bedzie jak nowka smile.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Zrobione smile.gifcool.gif Za namową kolegi Jerry1 wykręciłem pompę miałem problem, ponieważ nie mogłem jej wyciągnąć. Trzeba odkręcić 2 szpilki z dołu pompy - podstawy aby pompa wyszła w kierunku koła inaczej może pęknąć. Nie udało mi się bez niszczenia ich. ale 2 śrubki M6 na ich miejsce rozwiązało sprawę. Pompa miała luz góra dół na kole zębatym na oko z 0.5mm.

Oddałem do znajomego tokarza i on zrobił nową tulejkę za 40 dyszki 17zł Zimmeringi i 21zł usczelka gumowa pod pompę. Cała pompa jest wklejana na silikon silnikowy. Wymieniłem obywa Zimmeringi na pompie i wale. Autko pracuje spokojniej bo nie ma luzów na rozrządzie. Całość 88zł. i jak nowe. Dzięki koledze Jerry1 za podpowiedź o tulejowaniu. Nie widzę sensu kupowania nowej za wiele stówek lub używki za 400zł. plus zimmeringi. Polecam innym Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.