Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blokada drzwi

Featured Replies

Napisano

Niedługo najprawdopodobniej zmienię kierunek jazdy z północy na południe i chciałbym się do tego przygotować smile.gif W firmie w której pracowałem samochody były wyposażone w coś takiego http://moto.allegro.pl/mercedes-actros-blokada-drzwi-od-wewnatrz-i1438759974.html Ja potrzebuję do Scanii. Spotkał się ktoś z czymś takim na stacji albo w sklepie?

Napisano
  • Autor

> http://allegro.pl/blokada-drzwi-volvo-fm-fh-scania-akcesoria-tir-i1360230421.html

> Jeśli będziesz jechał przez Świecko to zapytaj w sklepie na Nevadzie (ten przy myjni) - miejscowość

> Poźrzadło. A w razie "W" to zawsze pasem możesz spiąć drzwi.

O, o coś takiego chodziło. Jak będę wracał to zajadę i sprawdzę, dzięki za info.

A na pasy mają sposoby to raz a dwa - poprzedni kierowca się spinał i boczki są powyrywane z zatrzasków facepalm.gif

Napisano

> O, o coś takiego chodziło. Jak będę wracał to zajadę i sprawdzę, dzięki za info.

> A na pasy mają sposoby to raz a dwa - poprzedni kierowca się spinał i boczki są powyrywane z

> zatrzasków

Ale jak?? Uchwyt do zamykania jest przykręcany do konstrukcji drzwi przeważnie

Napisano
  • Autor

> Ale jak?? Uchwyt do zamykania jest przykręcany do konstrukcji drzwi przeważnie

Nie rozbierałem drzwi ale sama rączka jest dobre 4mm od tapicerki a i tapicerka drugie 4mm od szyby. Jak srasz po gaciach jak gałąź spadnie na kabinę to pasem możesz i drzwi do środka wciągnąć grinser006.gif

Napisano

> Nie rozbierałem drzwi ale sama rączka jest dobre 4mm od tapicerki a i tapicerka drugie 4mm od

> szyby. Jak srasz po gaciach jak gałąź spadnie na kabinę to pasem możesz i drzwi do środka

> wciągnąć

Mi kiedyś szyba spadła z prowadnic w Scani to podczas pauzy 8h angryfire.gif składałem drzwi i wiem ze rączka jest przykręcona do konstrukcji drzwi. Być może ten wynalazek co pokazałeś jest lepszy od pasów.

Napisano
  • Autor

> Mi kiedyś szyba spadła z prowadnic w Scani to podczas pauzy 8h składałem drzwi i wiem ze rączka

> jest przykręcona do konstrukcji drzwi. Być może ten wynalazek co pokazałeś jest lepszy od

> pasów.

Patent już mam sprawdzony bo dwa miesiące jeździłem autem właśnie z tym. Wygodniejsze niż pasy i montowane do metalu więc pewnie skuteczne wink.gif Te drzwi to może w eRce rozkładałeś? Bo chcę pogrzebać przy głośnikach a nie wiem jak się za to zabrać smile.gif

Napisano

> Patent już mam sprawdzony bo dwa miesiące jeździłem autem właśnie z tym. Wygodniejsze niż pasy i

> montowane do metalu więc pewnie skuteczne Te drzwi to może w eRce rozkładałeś? Bo chcę

> pogrzebać przy głośnikach a nie wiem jak się za to zabrać

topline niestety ale chyba podobnie jak nie tak samo. Głośniki to miałem z tyłu i nie pamiętam ale chyba na desce hmm.gif

Napisano
  • Autor

> topline niestety ale chyba podobnie jak nie tak samo. Głośniki to miałem z tyłu i nie pamiętam ale

> chyba na desce

To czwórką jeździłeś. Głośniki były z tyłu między schowkami i z przodu nad szybą. W eRce są tylko w drzwiach i syki w słupkach.

Napisano

> To czwórką jeździłeś. Głośniki były z tyłu między schowkami i z przodu nad szybą. W eRce są tylko w

> drzwiach i syki w słupkach.

jeździłem i eRką ale nie pamiętam już. Erkaka fajniejsza choć górne łóżko w topline wymiata ok.gif

Napisano
  • Autor

> jeździłem i eRką ale nie pamiętam już. Erkaka fajniejsza choć górne łóżko w topline wymiata

Mylisz pojęcia smile.gif i eRka i Czwórka były w toplinach wink.gif Ale tylko czwóreczka miała wyro nad siedzeniami ok.gif

Napisano

> Mylisz pojęcia i eRka i Czwórka były w toplinach Ale tylko czwóreczka miała wyro nad siedzeniami

Czyli R z Wodogłowiem to topline?? Fak człowiek całe życie się uczy a i tak głupi umiera rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Czyli R z Wodogłowiem to topline?? Fak człowiek całe życie się uczy a i tak głupi umiera

Scania po prostu namieszała z nazewnictwem. Do tej pory lecieli seriami np 113, 114, 124, które odpowiednio oznaczały - silnik 11 litrowy scania serii trzeciej, silnik 11 litrowy, scania serii czwartej, silnik 12 litrowy, scania serii czwartej. Kabiny były oznaczane literkami P - kabina dzienna, R - długie dystanse - T - nosek wink.gif itd więc oznaczenie auta z przodu wyglądało tak 124R 400. A potem wprowadzili serię R która koliduje nazwą z typem kabiny ;p

Topline to najwyższa kabina. W Scaniach między rokiem 1994 a 2004, czyli w serii 4 miały łóżko nad fotelami i tak jak mówisz - 4 głośniki. Dwa w desce z przodu pod łózkiem i dwa z tyłu między schowkami. Scania serii R to auta od 2004 roku i oba wyrka mają już na tylnej ścianie a głośniki w drzwiach i słupkach. Nowością w serii R jest kabina pośrednia, pomiędzy niską a Topline - Highline.

Miałem wenę na rozprawkę wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.