Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mocowanie fotela a'la kubeł (Sparco)

Featured Replies

Napisano

Witam,

Nabyłem fotel sportowy SPARCO (bo typowy kubeł to nie jest) z mocowaniami u dołu. Pojawił się problem z mocowaniem tego ustrojstwa, a właściwie z wyborem tego czegoś, czym będziemy mocować devil.gif

Robiąc szybki rekonesans wybór jest pomiędzy:

1. mocowania uniwersalne chyba stalowe jednoczęściowe lub skręcane - na alledrogo od 50 do 100 pln

2. mocowania konkretnej firmy (w tym wypadku sparco) to już chyba alu grubość do 5 mm - cena od 200 pln

3. kątowniki, ceowniki, płaskowniki i wszelkie inne maści made in Castorama, ew Obi - koszt ???

4. Wykonanie mocowań przez jakąś firmę ???

Pytanie do Was co wybrać, jakie rozwiązania macie u siebie, co polecacie, może jakiś pkt 5 :> smirk.gif

Główne kryterium dla mnie to bezpieczeństwo (czyli raczej homemade z pkt 3 raczej odpada, chyba jakoś tych mocowań jest lepsza niż jakiś ori confused.gif ), oraz fakt, że musi to utrzymać pokaźną masę czyli wytrzymałość. Ale ja się nie znam i zielony jestem w tym temacie także pls o radę bow.gif

btw: szukajkę zgłębiłem ale z ciekawszych rzeczy znalazłem tylko manuala na samodzielne wykonanie mocowań do bimarco...

Napisano

> Robiąc szybki rekonesans wybór jest pomiędzy:

> 1. mocowania uniwersalne chyba stalowe jednoczęściowe lub skręcane - na alledrogo od 50 do 100 pln

> 2. mocowania konkretnej firmy (w tym wypadku sparco) to już chyba alu grubość do 5 mm - cena od 200

> pln

> 3. kątowniki, ceowniki, płaskowniki i wszelkie inne maści made in Castorama, ew Obi - koszt ???

> 4. Wykonanie mocowań przez jakąś firmę ???

kolego w moim temacie masz fotke mocowania, kątownik alu 5mm ponawiercany i do tego drugie kątowniki beda służyły jako mocowanie dolne. jeździ to w mistrzostwach polski więc najwyższa liga i jako że dałem śruby m8 a nie m6 to jest dużo lepiej od serii,

te stalowe z allegro to mięciutkie takie, dobre dla anorektyka

Napisano

Panie co do bezpieczeństwa to nie fotel Ciebie trzyma przy wypadku a pasy smile.gif ale lepiej mieć dobrze przymocowany fotel. Ja mam dwa kubły, jeden na mocowaniach bocznych z inter-rally.pl, bo potrzebuje zgodne z homo do wyścigów a drugi o ile go montuje na aluminiowych home-made mocowaniach smile.gif Wcześniej miałem w CRXie mocowania wyklepane z kątownika przez znajomego i wytrzymały wypadek przy 120km/h co prawda byłem dobrze zapięty w pasach szelkowych smile.gif ale jak masz jakiegoś kolegę co dobrze operuje gumówką i spawarką można samemu coś stworzyć z ceowników smile.gif

Napisano
  • Autor

> kolego w moim temacie masz fotke mocowania, kątownik alu 5mm ponawiercany i do tego drugie

> kątowniki beda służyły jako mocowanie dolne. jeździ to w mistrzostwach polski więc najwyższa

> liga i jako że dałem śruby m8 a nie m6 to jest dużo lepiej od serii,

> te stalowe z allegro to mięciutkie takie, dobre dla anorektyka

przejrzałem cały temat (swoją drogą fajny wątek smile.gif ), pod koniec znalazłem tylko fotkę samych ceowników czy płaskowników, a masz może foto jak to wygląda już poskręcane/ ew przymocowane cfaniaczek.gif

do tych z allegro to faktycznie podchodziłem dość sceptycznie...

Napisano

> przejrzałem cały temat (swoją drogą fajny wątek ), pod koniec znalazłem tylko fotkę samych

> ceowników czy płaskowników, a masz może foto jak to wygląda już poskręcane/ ew przymocowane

> do tych z allegro to faktycznie podchodziłem dość sceptycznie...

w sobote porobie fotki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.