Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elf Competition STI 10w/40

Featured Replies

Napisano

witam

zbliża sie wymiana oleju, obecnie jeżdżę na Motulu 6100 też półsyntetyku, w związku że muszę robić od wymiany do wymiany dolewkę i w mojej wsi nie ma tego oleju w sklepach (shit) chciałem zmienić na taki jak w temacie.

Jeździ ktoś na takim oleju i jakie ma odczucia, szczególnie w SDI, wg specyfikacji spełnia obie normy dla tego silnika, tj. 501.01/505.00

tylko nie piszcie, że olej to olej mad.gif

Napisano

> witam

> zbliża sie wymiana oleju, obecnie jeżdżę na Motulu 6100 też półsyntetyku, w związku że muszę robić

> od wymiany do wymiany dolewkę i w mojej wsi nie ma tego oleju w sklepach (shit) chciałem

> zmienić na taki jak w temacie.

> Jeździ ktoś na takim oleju i jakie ma odczucia, szczególnie w SDI, wg specyfikacji spełnia obie

> normy dla tego silnika, tj. 501.01/505.00

> tylko nie piszcie, że olej to olej

olej to olej... zlosnik.gif

ale nie każdy olej to dobry olej wink.gif

a tak poważnie, dużo dolewasz? może podczas wymiany warto kupić trochę więcej - jeśli jesteś zadowolony z dotychczasowego. Ja jeżdżę na Mobilu i do niedawna szczere go polecałem, ale powiem Ci, że coś tym razem wydaje mi się że jakościowo nie jest jak kiedyś. Często popularne oleje są niestety podrabiane, więc może źle trafiłem. Dolewek nie robię ale chyba szybciej niż tego 10kkm go wymienię.

Napisano
  • Autor

> olej to olej...

> ale nie każdy olej to dobry olej

> a tak poważnie, dużo dolewasz? może podczas wymiany warto kupić trochę więcej - jeśli jesteś

> zadowolony z dotychczasowego. Ja jeżdżę na Mobilu i do niedawna szczere go polecałem, ale

> powiem Ci, że coś tym razem wydaje mi się że jakościowo nie jest jak kiedyś. Często popularne

> oleje są niestety podrabiane, więc może źle trafiłem. Dolewek nie robię ale chyba szybciej niż

> tego 10kkm go wymienię.

tak naprawdę na 10000 km bierze ok. 1 litra

kupuję 5 l bankę ale jakoś wolę mieć pewność, że w razie czego mogę kupić olej w większości sklepów

a u mnie Motula nie mają frown.gif

Napisano

Ja go zalewam i nie ma żadnych nie pożądanych efektów ok.gif

Cena też dobra 5l - 70zł biglaugh.gif

Napisano

> tak naprawdę na 10000 km bierze ok. 1 litra

> kupuję 5 l bankę ale jakoś wolę mieć pewność, że w razie czego mogę kupić olej w większości sklepów

> a u mnie Motula nie mają

możesz kupić 5+1 i sprawę rozwiążesz od ręki wink.gif ewentualnie sprawdzony sprzedawca na alledrogo

ps. imho to że SDI wessa 1l/10kkm to żadna tragedia.

Napisano

> ps. imho to że SDI wessa 1l/10kkm to żadna tragedia.

To raczej norma w tych silnikach i to przy malo dynamicznym poruszaniu si e zlosnik.gif

Co do oleju to do SDI nie ma co cudowac, ja coprawda zalewam motula 6100+ ale dla tego ze mialem go w dobrej cenie, jednak przy nastepnej wymianie zastanowie sie nad zmiana marki...

Napisano
  • Autor

> Ja go zalewam i nie ma żadnych nie pożądanych efektów

> Cena też dobra 5l - 70zł

byłem wczoraj w sklepie i sprzedawca powiedział, że teraz oprócz tego STI Competition jest specjalnie dedykowany do diesla, też półsyntetyk, ale tak naprawdę nie różnią sie od siebie niczym

chyba jednak kupię Elfa, tego do diesla i zobaczę, zawsze będzie pod ręką,

Napisano

> byłem wczoraj w sklepie i sprzedawca powiedział, że teraz oprócz tego STI Competition jest

> specjalnie dedykowany do diesla, też półsyntetyk, ale tak naprawdę nie różnią sie od siebie

> niczym

> chyba jednak kupię Elfa, tego do diesla i zobaczę, zawsze będzie pod ręką,

Ja tego competition STI (czerwony napis) leje do diesla i wszystko ok.gif na etykietce pisze że do benzyny i diesla.

Leje go do 2 aut z silnikiem diesla.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.