Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy nie ma bata... - do Policjanta

Featured Replies

Napisano

Witam

Moje pytanie brzmi: czy nie ma bata na drogowcow-debili!!??

Czy istnieje mozliwosc zgloszenia gdzies poczynan inteligietnych inaczej Szanownych Panow Drogowcow, zeby ktos wzial ich za dupe? Pytanie to kieruje do Policjanta jako do osoby najbardziej kompetentnej!!

Juz mowie o co mi biega...

Slominskiego w obie strony pomiedzy dworcem gdanskim, a rondem Radoslawa (Babka) - roboty na pasie rozdzielajacym (trakcja, tory, zielen). Brak jakiegokolwiek oznakowania! Co prawda roboty odbywaj sie na pasie rozdzielajacym ale...

22.08 ok. 16:30... zjezdzajac z ronda na srodkowy pas po ok. 300m zmieniam pas na lewy (na srodkowym autobus) i... o maly wlos nie "witam" stojacej tam nieoznakowanej ciezarowki z ziemia.

23.08 ok. 13:30...w kierunku ronda Radoslawa (Babka) na wysokosci przystanku tramwajowego (chyba inflancka) na luku w lewa strone... wyznaczone nowe pasy zolta ciagla linia: prawy->srodkowy, srodkowy->lewy i co? I zdziwko!! Na lewym pasie koparka - jak zwykle nieoznakowana

Modlinska w obie strony na odcinku od Ratusza na Bialolece do Plochocinskiej - roboty ogrodnicze na pasie rozdzielajacym... zadnego znaku informujacego o robotach, ograniczenia predkosci, zwezenia czy chocby barierki zabezpieczajacej. Efekt...

26.08 ok. 6:50... na wysokosci stacji ARAL przy Ratusz na Bialolece jechalem lewym pasem tak 60-70km/h i nagle w odleglosci ok 20-30 przed moje auto wychodzi sobie ogrodnik/drogowiec i zamiata ulice z ziemi na moim pasie !!! Pisk, dym... srodkowym pasem napiera autobus wiec nie mam gdzie uciekac, jak zreszta samochody jadace za mna. Wybor... walic drogowca czy autobus?? Na szczescie kierowca autobusu zobaczyl co sie dzieje i "zrobil troche miejsca" na swoim pasie

26.08 ok. 20:00- 20:30... trzy lub cztery samochody w/w miejscu skasowane - drogowcy nadal pracuja

Takich przykladow mozna mnozyc do bolu!

I co z tym zrobic? Czy musi dojsc do tragedii, zeby jeden z drugim "inteligentny inaczej" ruszyl mozgownica i zabezpieczyl miejsce robot.

pozdrawiam i szerokiej drogi

Napisano

Jak znam życie i ten zakichany kraj tłumaczenie bedzie proste:

Własnie po to wprowadzamy ograniczenie predkosci do 50 km/h w miescie stołecznym Wszawka sick.gifscrewy.gif

Napisano

Przyłączam się, bo temat jest bardzo dobry.

Podłoże problemu jest znane - ogarniająca wszystkich w Polsce znieczulica i olewajstwo - "to nie moja sprawa", "mnie za to nie płacą", itp.

Natomiast rzeczywiscie trzeba zacząć robić z tym porządek.

Jak za "złej komuny" znajomy misiek zobaczył, że na trasie Łazienkowskiej ktos podwędził dekiel od kanału, to zastawil pas radiowozem na bombach i czekal, póki MPWiK nie dowiozło nowej pokrywy. Teraz obawiam się, że mało kto, poza samym Policjantem, cos takiego by zrobił.

Napisano

> Witam

> Moje pytanie brzmi: czy nie ma bata na drogowcow-debili!!??

Może na razie spróbować tu:

http://www.zdm.waw.pl/ - Pogotowie Drogowe

Napisano

Nic dodać. Wydałem polecenie dla moich policjantów aby spradzali jakość oznakowania robót.

Napisano
  • Autor

> Może na razie spróbować tu:

> http://www.zdm.waw.pl/ - Pogotowie Drogowe

wszystko ladnie, pieknie tylko znajdz natej stronie info o stojacej koparce na lewym pasie lub gostku, ktoremu sie wzielo na porzadki!

Mnie chodzi o jakas kontrole lub reakcje np. pod 112 o takim przypadku. Tylko czy ktokolwiek zareaguje jak zadzwonie i powiem, ze tu i tu stoi koparka i ktos moze w nia przpier***c.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Nic dodać. Wydałem polecenie dla moich policjantów aby spradzali

> jakość oznakowania robót.

Dzieki w imieniu wszystkich tamtedy jezdzacych waytogo.gif.

Teraz wrocilem z miasta wlasnie ul. Slominskiego i... albo maja wtyczki na AK albo ktos ich opierd***l bo staraja sie nie wychodzic poza kraweznik i wisza znaki - przynajmniej od strony dworca.

A tak na przyszlosc powiedz jak reagowac na takie debilizmy (czyt. brak odpowiedzialnosci). Czy tel pod 112 cos moze pomoc?

pozdrawiam

Napisano

Czy tel pod 112 cos moze pomoc?

> pozdrawiam

mniej więcej tyle, co wrzucenie listu w butelce z tą skargą do Wisły smile.gif Chyba Kolega Policjant to nasza ostatnia nadzieja smile.gif

Pozdr!

Napisano

Proszę o telefon na numer 603-77-14. Jest to Sekcja w WRD, która zajmuje się inżynierią ruchu.

Napisano
  • Autor

> Proszę o telefon na numer 603-77-14. Jest to Sekcja w WRD, która

> zajmuje się inżynierią ruchu.

Bardzo dziekujemy - chyba moge tak napisac smile.gif

Mam taka propozycje... moze mod podwiesi watek z przydatnymi telefonami wlasnie tego typu - czlowiek nie zna dnia ani godziny...

pozdrawiam

Napisano

> Proszę o telefon na numer 603-77-14. Jest to Sekcja w

> WRD, która zajmuje się inżynierią ruchu.

Serdeczne dzięki.

Jest jeszcze telefon Pogotowia Drogowego 9633, z komórek 229633. Dzisiaj własnie zgłaszałem tam fakt odwrócenia przez jakiegos menela znaku wylotu ulicy jednokierunkowej - o mało nie dostałem jegomosciem jadącym pod prąd.

Jegomosciowi też się należały bęcki, bo nie zwrócił uwagi na znaki nakazu na skrzyżowaniu z którego zjechał - też jednoznacznie zabranialy skrętu w ten wlot.

Przy okazji użytecznych telefonów - może by tak skopiować bardzo dobry wzór z Anglii i innych krajów, gdzie na każdym urządzeniu drogowym (oznakowanie, swiatła) namalowany jest dużymi cyframi telefon, pod który należy zgłaszać nieprawidłowosci.

Napisano

> Chyba Kolega Policjant to nasza

> ostatnia nadzieja

Wykrakałes zlosnik.gif

Napisano

Jeżeli już wywalamy tu swoje żale to ja także chciałbym podzielić się swoją przygodą w nocy z piątku na sobotę (22/23 sierpnia). Wracałem z Półwyspu Helskiego i wlatując do Wawy o godz. 2 z minutami w nocy Wisłosttradą natknąłem się na objazdy (jak wyjeżdżałem tego nie było) - przyłączanie tunelu. Wjeżdżam na objazdy a tu zdziwienie - samochody, które jechały obok lub przede mną zaczęły wywijać dziwne numery. Uciekłem gdzieś na bok, ponieważ niebezpiecznie szybko zbliżała się rozświetlona na czerwono pupcia samochody przede mną a tu kolejne zdziwienie - coś leży na drodze, a konkretnie na pasach dla pieczych. Słychać piski opon.

Okazało się, że jakieś debile zatracone (gorzej można) zrobiły sobie zabawę i porozrzucały na drodze znaki drogowe (po jednym musiałem przejechać), jakieś płotki, ogrodzenia, kije, bale itp. itd. Urządził ktoś jadącym samochodom slalom poimędzy zawalidrogami. Chamstwo nie zna granic. Przecież o dzwona nie trudno, tym bardziej jak jedziesz w nocy, nie jesteś wstanie wszystkiego zauważyć, nie masz takiej widoczności jak w dzień.

Skandal.

Napisano

> Proszę o telefon na numer 603-77-14. Jest to Sekcja w WRD, która

> zajmuje się inżynierią ruchu.

A gdzie mozna zglosic niesprzatniete pobojowisko po kolizji drogowej ,

dzisiaj na rondzie popularna/Aleje Jerozolimskie na srodku jezdni w strone Wloch lezalo zbite szklo i kawalki plastiku , nie wiem ile czasu po zdarzeniu to jeszcze lezalo , ale jak przejezdzalem to juz zadnego uszestnika kolizji a tymbardziej pomocy drogowej nie widzialem

Napisano

> A gdzie mozna zglosic niesprzatniete pobojowisko po

> kolizji drogowej ,

> dzisiaj na rondzie popularna/Aleje Jerozolimskie na

> srodku jezdni w strone Wloch lezalo zbite szklo i

> kawalki plastiku , nie wiem ile czasu po zdarzeniu

> to jeszcze lezalo , ale jak przejezdzalem to juz

> zadnego uszestnika kolizji a tymbardziej pomocy

> drogowej nie widzialem

To już chyba bardziej do pogotowia drogowego - 9633, z komórek 229633.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.