Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzynia biegów opel astra F

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Pojawil mi sie problem ze skrzynia biegów najpierw przestał wchodzic 2 bieg to znaczy jak ruszalem to czesto wchodzil bez oporuw ale czasem nieszlo wbic i nalezalo odrazu na 3 ale przy redukcji z wyszego biegu bardzo zadko udalo sie wsadzic 2 , natomiast dzisiaj przestał wchodzic 1 bieg czasem jak sie powoli tocze to uda sie go wsadzic ktos sie spotkal z czyms takim ?? moze ktos jest w stanie poratowac ?

silnik x16xel (kombi)

rok 97

Napisano

Nie wiem czy pomoże, ale jak powoziłem F to mi pomógł zabieg opisany TUTAJ łącznie z wymianą bolca wybieraka skrzyni biegów. Chociaż u mnie przede wszystkim chodziło o bieg 2

Napisano
  • Autor

dzieks za podpowiedz podłubiemy zobaczymy mam nadzieje ze to tylko to a nie cos głebiej w skrzynce

Napisano

> dzieks za podpowiedz podłubiemy zobaczymy mam nadzieje ze to tylko to a nie cos głebiej w skrzynce

Zaproponowana operacja może być nieskuteczna polecam wykonanie KLIK tego zabiegu, a po zabieg polecany wcześniej.

PZDR VEN

Napisano
  • Autor

> Zaproponowana operacja może być nieskuteczna polecam wykonanie KLIK tego zabiegu, a po zabieg

> polecany wcześniej.

> PZDR VEN

smile.gif no poskakalem i trafilem na ten manual jutro zerkne jak bedzie jasno bo dzisiaj to juz klapa ale dzieki smile.gif

Napisano

Vendorr dobrze skorygowal: czesto wymiana samych bolcow (lub bolca-sa dwa wykonania) nie pomaga, gdyz suma luzow w reszcie zewnetrznego mechanizmu zmiany biegow powoduje utrudniona zmiane biegow. W swoim wozie wymienialem bolce, kostke bolcow, sztyce "wagi" z tulejkami, lacznik (przez pewien czas bylo dobrze, teraz jest srednio), zamierzam wywalic caly mechanizm i zastosowac nowy od Daewoo plus dokladna regulacja.

Sprawdz rowniez skrzynie na okolicznosc wyciekow oleju i jego poziom, a najlepiej bedzie, jak olej wymienisz (koszt nieduzy). Aby uprzedzic zbedne komentarze, ten olej tez sie zuzywa (pomimo zapewnien producenta) i podlega wymianie (czego wiekszosc uzytkownikow tego kacika jest swiadoma).

Pozdrawiam

Napisano

To się tylko dołączę i potwierdzę, wymiana samego bolca pomoże na krótko. Wymieniałem u siebie może 2 miesiące temu i objawy już wróciły no.gif

Napisano

Witam u mnie był identyczny problem. wymieniłem samą kostke z dwoma bolcami i około rok czasu mam spokój. koszt okolo 50zl. bolce 20zl komplet kostka GM 30-35zl.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.