Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z boczną szybą, wymiana mechanizmu

Featured Replies

Napisano

Dwa pytania. Po pierwsze mam problem z otwieraniem bocznej szyby. Po prostu bardzo ciężko chodzi, mam tak odkąd mi gówniażeria na osiedlu mi ją wybiła i w warsztacie założyli nową. Z całą pewnością coś sknocili, pytanie tylko co, czego mam szukać?

Druga rzecz to taka, że przez to wszystko wysrał mi się machnizm otwierania (manualny), ta karbowana linka się "starła". Mam już drugi na zamiankę, z tym, że będę go wymieniał prawdopodobnie w warunkach "zdalnych", więc pytam jakie narzędzia z nietypowych będą mi potrzebne, jeżeli jakiekolwiek? Bo nie chcę całej piwnicy ze sobą targać zeby.GIF

Napisano

Na pewno to wina mechanizmu. Kiedyś u znajomej to robiłem i potem idealnie chodziło. A klucze to już dokładnie nie pamiętam, ale 10ka lub 13tka, no i śrubokręt

Napisano
  • Autor

> Na pewno to wina mechanizmu. Kiedyś u znajomej to robiłem i potem idealnie chodziło. A klucze to

> już dokładnie nie pamiętam, ale 10ka lub 13tka, no i śrubokręt

Też mam taką nadzieję, ale niestety w tą teorię wątpię, bo wszystko było full git do wymiany szyby. Podejrzewam natomiast, że coś jest źle złożnone, pytanie tylko co, bo patrząc na manual wyżej, to jest proste jak konstrukcja cepa...

Napisano

> Też mam taką nadzieję, ale niestety w tą teorię wątpię, bo wszystko było full git do wymiany szyby.

> Podejrzewam natomiast, że coś jest źle złożnone, pytanie tylko co, bo patrząc na manual wyżej,

> to jest proste jak konstrukcja cepa...

Może źle wsadzili szybe, nie wiem jak w cc ale w sc szybe idzie źle wsadzić szybe ( lekko krzywo) i wtedy ciężko chodzi

Napisano

> Dwa pytania. Po pierwsze mam problem z otwieraniem bocznej szyby. Po prostu bardzo ciężko chodzi,

> mam tak odkąd mi gówniażeria na osiedlu mi ją wybiła i w warsztacie założyli nową. Z całą

> pewnością coś sknocili, pytanie tylko co, czego mam szukać?

> Druga rzecz to taka, że przez to wszystko wysrał mi się machnizm otwierania (manualny), ta

> karbowana linka się "starła". Mam już drugi na zamiankę, z tym, że będę go wymieniał

> prawdopodobnie w warunkach "zdalnych", więc pytam jakie narzędzia z nietypowych będą mi

> potrzebne, jeżeli jakiekolwiek? Bo nie chcę całej piwnicy ze sobą targać

zle siedzi w prowadnicy, syf w prowadnicy, wogóle nie siedzi w prowadnicy, zle wyregulowana na srubkach mocujacych lub zle ustawione prowadnice, powodów wiele trzeba rozebrac i zobaczyc

co do narzędzi to krzyzak i klucz 10 albo 13 nie pamietam, kombinerki tez sie przydaly

Napisano
  • Autor

> zle siedzi w prowadnicy, syf w prowadnicy, wogóle nie siedzi w prowadnicy, zle wyregulowana na

> srubkach mocujacych lub zle ustawione prowadnice, powodów wiele trzeba rozebrac i zobaczyc

> co do narzędzi to krzyzak i klucz 10 albo 13 nie pamietam, kombinerki tez sie przydaly

Znaczy się plan jest, zdjąc osłonki z drzwi, wyjąć stary mechanizm, i powalczyć z szybą tak długo, aż będzie dobrze, potem założyć drugi mechanizm.

Czego zapomniałem napisać, ciężej się przesuwa im jest wyżej, teoria z niebyciem w prowadnicy zaczyna mi pasować...

Napisano

> Znaczy się plan jest, zdjąc osłonki z drzwi, wyjąć stary mechanizm, i powalczyć z szybą tak długo,

> aż będzie dobrze, potem założyć drugi mechanizm.

> Czego zapomniałem napisać, ciężej się przesuwa im jest wyżej, teoria z niebyciem w prowadnicy

> zaczyna mi pasować...

a mi bardziej pasuje na źle przykreconą szybe, u mnie było tak, że im szyba była wyżej tym bardziej opadała do przodu, a co za tym idzie ciężej szła....

Napisano

jeśli podnosisz szybę i jest coraz ciężej to obstawiam, że źle ustawiona jest szyba. Szyba do prowadnicy mocowana jest na 2 śrubkach. Odkręć tą z lewej strony i popuść ją troszkę w dół. Powinno pomóc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.