Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[AH-Z17DTH] zawias

Featured Replies

Napisano

trzeszczy, skrzypi... no wiem że mrozy to ma prawo ale mimo wszystko komfort już nie taki jak powinien być. Auto do 300kkm dobija pomalutku (o właśnie sobie przypomniałem, że tankowania ostatniego nie wpisałem zlosnik.gif) i przydała by się jakaś zawiecha.

Co się najlepiej sprawdza w Astrach kombi? Z nastawieniem na komfort czyli wygodnie bez czucia dziur ale i bez zbędnego bujania biglaugh.gif

Przez chwilę myślałem, żeby jakiś gwint założyć ale chyba mi przeszło. Btw to się jakoś łatwo reguluje czy trzeba kanał, najazd i kupę urządzeń pomiarowych żeby utwardzić auto?

Napisano

chyba zima i zawiasy skrzypia bo u rodzicow jak zrobilem przelot weekendowy to tez trzeszczy smile.gif co do zawiechy to nie wiem jak Ty ale dla mnie seria jest wystarczajaca. dosc sztywna ze w zakrety mozna sobie posmigac ale bez wypadania plomb wiec bym celowal osobiscie w serie.

P.s.

Auto na kolach 16''

Paweł

Napisano
  • Autor

> chyba zima i zawiasy skrzypia bo u rodzicow jak zrobilem przelot weekendowy to tez trzeszczy co do

> zawiechy to nie wiem jak Ty ale dla mnie seria jest wystarczajaca. dosc sztywna ze w zakrety

> mozna sobie posmigac ale bez wypadania plomb wiec bym celowal osobiscie w serie.

Tylko, że ja nie wiem co jest w Astrze serią biglaugh.gif Kupiłem auto półtora roku temu, stukłem ok. 50kkm i trzeba chyba mieniać bo trochę niefajnie już się jeździ. Zaraz po zakupie było w sumie nieźle (choć nie tak jak w Uno z nowiutkim zawiasem Sachs+OMP biglaugh.gif). Ja jestem z tych raczej lubiących jak jest twardo ale rodzina marudzi. Jak zawias w uniaku wymieniłem to przez chwilę jeździć nie chcieli rotfl.gif Śrubunek byłby chyba najlepszy gdyby dało się go regulować swobodnie na zasadzie - o dziś se jadę sam to se podkręcę, o żona chce jechać to zmiękczę. Pewnie tak się nie da to jednak wolę ustawić zawias pod rodzinkę.

> Auto na kolach 16''

Też

> Paweł

Też biglaugh.gif

Napisano

> Śrubunek byłby chyba najlepszy gdyby dało się go regulować swobodnie na zasadzie

> - o dziś se jadę sam to se podkręcę, o żona chce jechać to zmiękczę.

Zainwestuj w IDS+ Zamiast kręcić śrubami naciskasz przycisk i po przejechaniu torowiska albo innej tarki kruszą sie kamienie w nerkach biglaugh.gif Naciskasz drugi raz i masz francuską kanapę grinser006.gif

Co prawda to by kosztowało pewnie pół wartości auta ale czego sie nie robi dla rodziny zona.gif

Napisano
  • Autor

> Zainwestuj w IDS+ Zamiast kręcić śrubami naciskasz przycisk i po przejechaniu torowiska albo innej

> tarki kruszą sie kamienie w nerkach Naciskasz drugi raz i masz francuską kanapę

> Co prawda to by kosztowało pewnie pół wartości auta ale czego sie nie robi dla rodziny

Nieee zlosnik.gif Już lepiej sprzedać auto i kupić takie z IDS grinser006.gif Dokładanie fabrycznych rozwiązań do modeli, które ich nie przewidziały najczęściej kompletnie się nie opłaca ok.gif

Napisano

> Nieee Już lepiej sprzedać auto i kupić takie z IDS Dokładanie fabrycznych rozwiązań do modeli,

> które ich nie przewidziały najczęściej kompletnie się nie opłaca

Hmm w sumie zawieszenie w AH ja uwazam za dobre...i nie widze sensu zmian... w F mialem kanape a w H juz troche plomby dostaja ale cos za cos F w zakrecie lubi plywac H o wiele lepiej w zakretach ... to ze skrzypi itp to przy takich temperaturach nie dziwota.... co innego jak by przy +. Ja bym wymienil co najwyzej zuzyte elementy i tyle

PS. 300 tysi ladny wynik hmm.gif mi dopiero 175 dobija wink.gif

Napisano
  • Autor

> Hmm w sumie zawieszenie w AH ja uwazam za dobre...i nie widze sensu zmian...

Właśnie nie wiem jakie ono jest (w sensie firmy, rodzaju). Bo nie pojadę do ASO i nie powiem "zmieńcie na fabryczne" bo mi ostatni grosz wydrą zlosnik.gif Części chciałbym zakupić sam. W uniaku wymieniłem sobie zawias na gazowe amory i progresywne sprężyny. Było twardo ale dobrze. Przypuszczam że w przypadku dużo cięższego samochodu to dobrze mogło by być jeszcze lepsze. Co jest fabrycznie założone?

> H juz troche plomby dostaja ale cos za cos F w zakrecie lubi plywac H o wiele lepiej w

> zakretach ... to ze skrzypi itp to przy takich temperaturach nie dziwota.... co innego jak by

> przy +. Ja bym wymienil co najwyzej zuzyte elementy i tyle

No właśnie chcę wymienić zużyte zawieszenie grinser006.gif

> PS. 300 tysi ladny wynik mi dopiero 175 dobija

Coś mi się porąbało z tym licznikiem a to 230kkm dopiero dochodzi niewiem.gif Miałem niedawno dużo ósemek, może to dlatego rotfl.gif

Napisano

> Właśnie nie wiem jakie ono jest (w sensie firmy, rodzaju). Bo nie pojadę do ASO i nie powiem

> "zmieńcie na fabryczne" bo mi ostatni grosz wydrą

Sie rozumie. wink.gif

>Części chciałbym zakupić sam. W uniaku

> wymieniłem sobie zawias na gazowe amory i progresywne sprężyny. Było twardo ale dobrze.

> Przypuszczam że w przypadku dużo cięższego samochodu to dobrze mogło by być jeszcze lepsze.

JA tak ostatnio robilem. Przod sobie sam zakupilem gazowe KYB i gites.Zalozyli mi i bylo jak przed wylaniem. Tylne tez juz mialem dawno wymieniane (na gwarancji popuscil poprzedniemu i ASO wrzucilo KYB Excel-G) Mysle ze wazne zeby byly porzadne podzespoly. Zazwyczaj przeciez montuja na znanych producentach (SKF, KYB/Sachs itp)

>Co

> jest fabrycznie założone?

Nie spojrzalem szczerze powiedziawszy na amory jak wymontowywali sick.gif

> No właśnie chcę wymienić zużyte zawieszenie

Ja bym wymienial porzadnymi czesciami kupionymi przez siebie w dobrym zakladzie ot cala filozofia... no chyba ze jakos bardzo lubisz rzezbe to juz inna sprawa

> Coś mi się porąbało z tym licznikiem a to 230kkm dopiero dochodzi Miałem niedawno dużo ósemek,

> może to dlatego

waytogo.gif nom sie zdziwilem bo jeszcze takiego nalotu nie widzialem w H ...co nie znaczy ze nie istnieja hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.