Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Te mrozy...

Featured Replies

Napisano

...jak Wam odpalają wasze ciężkie rumaki w te minus 15 stopni...? boje_sie.gif

Napisano

> ...jak Wam odpalają wasze ciężkie rumaki w te minus 15 stopni...?

Mi normalnie. Ale ja mam 1,6L i do tego HDI grinser006.gif

a tak naprawdę to jak auto stało na bazie to miałem w nosie ale jak w trasie byłem to poniżej -18 stopni nie gasiłem fury na dłużej niż 30 min a jak było poniżej -25 stopni wcale nie gasiłem zlosnik.gif

Raz fura pyrkała około 1,5 tygodnia. Stałem na Sheremietievie w Moskwie na urzędzie hehe.gif

Napisano
  • Autor

Łooo , to u braci Rosjan pewno jeszcze zimniej co? boje_sie.gif

Webasto mam nadzieje sprawne masz... bbq.gifbiglaugh.gif

U nas w poniedziałek koparka to żadna nie odpaliła, a wozidła to dwa na osiem... biglaugh.gif

Napisano

Dzisiaj -24. Robur po 12h postoju radośnie zarechotał niemal natychmiast. Ale tego co w Mercedesie zaprojektował Webasto powinni kara.gif

Napisano
  • Autor

Ale tego co w Mercedesie

> zaprojektował Webasto powinni

A co z nim nie tak?

Napisano

> Łooo , to u braci Rosjan pewno jeszcze zimniej co?

> Webasto mam nadzieje sprawne masz...

> U nas w poniedziałek koparka to żadna nie odpaliła, a wozidła to dwa na osiem...

Ja na szczęście w pracy grzeję się od komputer przy biurku. panic.gif Już zapomniałem jak to jest śmigać po RUS grinser006.gif

Ale jak było -37 to mój Mietek jechał bez problemów. A było tak kilka razy że w Moskwie było cieplej niż w Warszawie niewiem.gif

Napisano

> Łooo , to u braci Rosjan pewno jeszcze zimniej co?

> Webasto mam nadzieje sprawne masz...

> U nas w poniedziałek koparka to żadna nie odpaliła, a wozidła to dwa na osiem...

mi koparki odpalaja ale dzis ostatni dzien dlubalismy bo nie ma juz sensu meczyc sprzetu

Napisano

> Raz fura pyrkała około 1,5 tygodnia. Stałem na Sheremietievie w Moskwie na urzędzie

a co wtedy kierowca robi przez ponad tydzien postoju?

Napisano

> a co wtedy kierowca robi przez ponad tydzien postoju?

Leczy odleżyny, ogląda po raz enty te same filmy, uczy się gotować, ale najczęściej spoufala się z tubylcami w różnoraki sposób grinser006.gif

A jak stałem 3 tygodnie na jednym parkingu spineyes.gifspineyes.gifspineyes.giffly.giffly.gif

Napisano

> Dzisiaj -24. Robur po 12h postoju radośnie zarechotał niemal natychmiast. Ale tego co w Mercedesie

> zaprojektował Webasto powinni

moj merc stal 2tyg i nic - pry i pali

a webvasto mam gazowe wiec te lajtowe mrozy mogo mnie w d... cmoknac hahaha.gif

Napisano

> Leczy odleżyny, ogląda po raz enty te same filmy, uczy się gotować, ale najczęściej spoufala się z

> tubylcami w różnoraki sposób

> A jak stałem 3 tygodnie na jednym parkingu

o rany spineyes.gif

ale generalnie nie mozna np wybrac sie na miasto bo raczej nie zostawia sie sprzetu?

Napisano

> Ale tego co w Mercedesie

> A co z nim nie tak?

Nadmuch powietrza jest rozprowadzany przez te same nawiewy co ogrzewanie od silnika. Niby dobrze pomyślane, ale przy tych mrozach nie jest w stanie nagrzać kabiny. Do tego jakiś mało wydajny wentylator. Mając porównanie DAF-a gdzie grzeje osobnymi rurami pod oba fotele + środkowy tunel (rewelacja); Scania jedna rura pod fotelem pasażera (duuużo ciepłego powietrza) Merc wypada słabo. Dobrze, że nie muszę w tym spać. I żeby nie było że zepsute, koledzy też narzekają.

Napisano

> o rany

> ale generalnie nie mozna np wybrac sie na miasto bo raczej nie zostawia sie sprzetu?

Można. Na Urzędzie raczej nic się maszynie nie stanie ale czasem ochrono nie chciała wypuszczać. A jeśli mieli to w głębokim poważaniu. Nie wiem do końca ale podobno nie powinniśmy się ruszać dalej niż 500m od samochodu i to tylko z ważnym paszportem i wizą. Ale to podobno. Moi koledzy w Petersburgu to jak poszli w miasto to wrócili po 3 dniach. Dobę się bawili a 48 siedzieli rotfl.gif Wycieczka nie ma co ok.gifhehe.gif

Napisano

> Nadmuch powietrza jest rozprowadzany przez te same nawiewy co ogrzewanie od silnika. Niby dobrze

> pomyślane, ale przy tych mrozach nie jest w stanie nagrzać kabiny. Do tego jakiś mało wydajny

> wentylator. Mając porównanie DAF-a gdzie grzeje osobnymi rurami pod oba fotele + środkowy

> tunel (rewelacja); Scania jedna rura pod fotelem pasażera (duuużo ciepłego powietrza) Merc

> wypada słabo. Dobrze, że nie muszę w tym spać. I żeby nie było że zepsute, koledzy też

> narzekają.

Ja w Actrosie miałem poprowadzone za fotele lub obok dokładnie nie pamiętam ale ja miałem suche webasto zlosnik.gif

Napisano

Na dwóch garach - świece żarowe padły, ale nie poddaje się sprzęt i jeździ. ok.gif Drugi firmowy sprzęt MAN 27.414 jak ma prąd to od strzała. shocked.gif Nawet po 2 miechach stania na mrozie. shocked.gif

Napisano

-17 bez problemu, kumplowi na Litwie jak był przy -22 już nie zagadał oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.