Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kupno auta, ale inaczej

Featured Replies

Napisano

bylo tutaj o ciaglosci OC, bylo o skarbowce, bylo o niezarejestrowaniu, ale takie przypadku chyba nie bylo.

Zakladamy sytuacje, ze pewna pani sprzedaje auto X a ja je kupuje.

Problem polega na tym, ze owa pani kupuje w salonie auto Y i swoje stare auto X zostawia w rozliczeniu i ja tak na prawde kupuje auto od tego dealera. cene dyktuje ona i z taka cena dealer ma mi je sprzedac. co potrzebowalbym do rejestracji takiego auta? czy przez te 5 min dealer staje sie wlascicielem samochodu? czy w ksiazce pojazdu pomiedzy mna a nia wbija jeszcze dealera? czy ona sprzedje im to auto na umowe normalnie? ja dostaje FV i rozumiem, potrzebuje tez jej umowe, zeby to zarejestrowac ?

Napisano

> bylo tutaj o ciaglosci OC, bylo o skarbowce, bylo o niezarejestrowaniu, ale takie przypadku chyba

> nie bylo.

> Zakladamy sytuacje, ze pewna pani sprzedaje auto X a ja je kupuje.

> Problem polega na tym, ze owa pani kupuje w salonie auto Y i swoje stare auto X zostawia w

> rozliczeniu i ja tak na prawde kupuje auto od tego dealera. cene dyktuje ona i z taka cena

> dealer ma mi je sprzedac. co potrzebowalbym do rejestracji takiego auta? czy przez te 5 min

> dealer staje sie wlascicielem samochodu? czy w ksiazce pojazdu pomiedzy mna a nia wbija

> jeszcze dealera? czy ona sprzedje im to auto na umowe normalnie? ja dostaje FV i rozumiem,

> potrzebuje tez jej umowe, zeby to zarejestrowac ?

- przyjęcie komisowe i fakturę wystawioną przez "dealera "

-

lub

umowę kupna sprzedaży pomiędzy właścicielką a dealerem oraz fakturę od dealera ...

plus krs dealera

Napisano
  • Autor

> - przyjęcie komisowe i fakturę wystawioną przez "dealera "

> -

> lub

> umowę kupna sprzedaży pomiędzy właścicielką a dealerem oraz fakturę od dealera ...

> plus krs dealera

mozesz rozwinac to "przyjecie komisowe" ? na tej zasadzie tez dzialaja komisy? wtedy nie sa prawnymi wlascicielami auta? nigdy nie kupowalem auta z komisu lub w ten sposob.

Napisano

> mozesz rozwinac to "przyjecie komisowe" ? na tej zasadzie tez dzialaja komisy? wtedy nie sa

> prawnymi wlascicielami auta? nigdy nie kupowalem auta z komisu lub w ten sposob.

Wtedy dostajesz z komisu świstek, na którym to obecny właściciel auta wyraża zgodę, żeby komis sprzedał pojazd i przeniósł prawa na nabywcę w jego imieniu. Wtedy z komisu dostajesz ten papierek, fakturę, DR, kartę pojazdu i z tym idziesz rejestrować auto.

Napisano
  • Autor

> Wtedy dostajesz z komisu świstek, na którym to obecny właściciel auta wyraża zgodę, żeby komis

> sprzedał pojazd i przeniósł prawa na nabywcę w jego imieniu. Wtedy z komisu dostajesz ten

> papierek, fakturę, DR, kartę pojazdu i z tym idziesz rejestrować auto.

dzieki za informacje 20.GIF

czyli komis/dealer jest przez te pare min wlascicielem tego auta i w ksiazce pojazdu wbija tez ich ?

Napisano

> dzieki za informacje

> czyli komis/dealer jest przez te pare min wlascicielem tego auta i w ksiazce pojazdu wbija tez ich

> ?

Nie, bo komis w takiej sytuacji jest tylko pośrednikiem, agentem a wystawiona przez niego faktura to faktura-marża.

Napisano
  • Autor

> Nie, bo komis w takiej sytuacji jest tylko pośrednikiem, agentem a wystawiona przez niego faktura

> to faktura-marża.

czy taka faktura zwalnia tez mnie z placenia podatku ?

Napisano

> czy taka faktura zwalnia tez mnie z placenia podatku ?

Tak, jesteś zwolniony z podatku. Komis nie jest właścicielem pojazdu.

Napisano
  • Autor

> Tak, jesteś zwolniony z podatku. Komis nie jest właścicielem pojazdu.

to chyba juz wszystko wiem, dzieki wszystkim za odpowiedzi 20.GIF

Napisano

> Nie, bo komis w takiej sytuacji jest tylko pośrednikiem, agentem a wystawiona przez niego faktura

> to faktura-marża.

Dokładnie , dokładnie chciałem to napisać właśnie ...

Tak czy siak gdzieś pospamować trzeba smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.