Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dlaczego podatek od srodkow transportu nie ma spojnych zasad

Featured Replies

Napisano

Wlasnie przeanalizowalem wysokosc podatku od srodku transportu (autobusow) w kilku miastach...

i zauwazylem ze w kazdym miejscu jest on innaczej podzielony, a to zalezny od ilosci miejsc a to od Euro ale nie ma zadnej prawidlowosci w jednym miescie sa progi "10-15", "15-30", "31 i wiecej" w innym od 10 do 30 wlacznie i powyzej, ale jest tez 10-29 i 30+, euro albo nie ma znaczenia albo jest min euro2 i czarny, albo euro5 a reszta to czarny....

to ze stawki sie roznia to jestem w stanie zrozumiec, ale dlaczego sam podzial nie jest ujednolicony?

Napisano

> to ze stawki sie roznia to jestem w stanie zrozumiec, ale dlaczego sam podzial nie jest

> ujednolicony?

Skoro można mieszać, a Szwagier ma taki a nie inny "środek"?

Mnie dziwi to, że niektórzy włodarze trzymają się kurczowo stawek "książkowych" (max możliwy), nawet jak wprost daje im się sugestię, że "tu zarejestrujemy (np) 2000 pojazdów, ale pod warunkiem, że będzie niższy podatek, a jak nie, to zarejestrujemy 50 km dalej, gdzie taki warunek jest spełnialny", a mimo to włodarze nie wychodzą naprzeciw takiej firmie...

No ale to już inna logika...

Napisano
  • Autor

> Skoro można mieszać, a Szwagier ma taki a nie inny "środek"?

myslisz?

> Mnie dziwi to, że niektórzy włodarze trzymają się kurczowo stawek "książkowych" (max możliwy),

> nawet jak wprost daje im się sugestię, że "tu zarejestrujemy (np) 2000 pojazdów, ale pod

> warunkiem, że będzie niższy podatek, a jak nie, to zarejestrujemy 50 km dalej, gdzie taki

> warunek jest spełnialny", a mimo to włodarze nie wychodzą naprzeciw takiej firmie...

> No ale to już inna logika...

a jakie sa maksymalne dla autobusu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.