Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieraczki problem Primera P11.144

Featured Replies

Napisano

Witam kupiłem niedawno Nissana Primerę P11.144 i mam taki mały problem z wycieraczkami.

Jak dam dźwigienkę do góry to powinny wykonać cały cykl góra dół a u mnie idą tyle jak długo trzymam dźwigienkę tzn mogę je zatrzymać w każdym miejscu wystarczy że puszcze dźwigienkę.

Problem dalszy z wycieraczkami polega na tym że jak włączę tryb czasowy to wycieraczki idą do góry ale wracają tylko do połowy szyby i się zatrzymują.

Na innych biegach jest ok

Co zrobić z tym fantem ?

Z góry dzięki pozdrawiam

Napisano

> Witam kupiłem niedawno Nissana Primerę P11.144 i mam taki mały problem z wycieraczkami.

> Jak dam dźwigienkę do góry to powinny wykonać cały cykl góra dół a u mnie idą tyle jak długo

> trzymam dźwigienkę tzn mogę je zatrzymać w każdym miejscu wystarczy że puszcze dźwigienkę.

> Problem dalszy z wycieraczkami polega na tym że jak włączę tryb czasowy to wycieraczki idą do góry

> ale wracają tylko do połowy szyby i się zatrzymują.

> Na innych biegach jest ok

> Co zrobić z tym fantem ?

> Z góry dzięki pozdrawiam

Powszechna usterka Primery. Wyciek smaru na ślizgi biegu przerywanego. Na maila podeślę Ci manuala, jak to naprawic - miałem tak samo.

Aha - plik jest z OpenOffica.

EDIT:

A wycieraczka od strony kierowcy nie dobija czasem do słupka? ;-)

Napisano
  • Autor

> Powszechna usterka Primery. Wyciek smaru na ślizgi biegu przerywanego. Na maila podeślę Ci manuala,

> jak to naprawic - miałem tak samo.

> Aha - plik jest z OpenOffica.

> EDIT:

> A wycieraczka od strony kierowcy nie dobija czasem do słupka? ;-)

wielkie dzięki, tak czasami nie dochodzi

Napisano

> wielkie dzięki, tak czasami nie dochodzi

Niezamaco smile.gif

Z wycieraczką od strony kierowcy jest inny problem - teflonowa tuleja, w której pracuje ośka wycieraczki wyciera się. Problem dotyczy Primer P11 i P11.144. Niestety tylko tokarz jest w stanie pomóc. Chociaż ponoć pasuja z P10.

Napisano

Potwierdzam co napisał kolega Mavv, przerabiałem temat w zeszłym roku. U mnie problemem była wycieraczka od strony kierowcy, która waliła po słupku angryfire.gif..niestety to wada primerek tak jak blokujące się zaciski hamulcowe i skrzypiące górne wahacze. Nie wiem czy pasują od P10 ale wystarczy dać te białe plastiki od wycieraczek tokarzowi. Niestety żeby się dobrać do tego trzeba zdemontować podszybie i wycieraczki, które czasem nie chcą zejść bez specjalnego ściągacza. Ściągacz taki ponoć mają zakłady montujące szyby w autach, ja zrobiłem sam taki ściągacz..

Ps. polecam odwiedzić stronkę z mojego podpisu waytogo.gif

Napisano

> Niestety żeby się dobrać do tego

> trzeba zdemontować podszybie i wycieraczki, które czasem nie chcą zejść bez specjalnego

> ściągacza. Ściągacz taki ponoć mają zakłady montujące szyby w autach, ja zrobiłem sam taki

> ściągacz..

U mnie pomogło WD40 i stuknięcie młotkiem. Potem przy montażu dałem smar na wieloklin.

> Ps. polecam odwiedzić stronkę z mojego podpisu

Jestem i tam zarejestrowany. Polecam.

Co do górnych wahaczy - u mnie zaczął skrzypieć przy 200tys km. Wymieniłem przegub oraz sworzeń wahacza. Miałem niewielki luz na sworzniu. Po wymianie i naprostowaniu się zawieszenia po ok. 2 tyg zaczął skrzypieć górny wahacz po przeciwnej stronie. To przyspieszyło decyzję o zmianie auta.

Zreszta założenie było takie, że jak zacznie lecieć zawiecha, to czas na zmianę auta. Primka zrobiła ze mną jakieś 60 tys km przez ponad 3 lata.

Napisano

to żadna wada.

Ktoś kiedyś zmienił oś z tuleją od innego modelu. U mnie też wali od czasu wymiany. Mam obecnie od 144. Widać ramię osi, ma inny wymiar.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.