Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Antena automatyczna

Featured Replies

Napisano

Dziś zaczeły sie klopoty z antena tzn. po wyłaczeniu radia wogóle nie składała się i było słychać że silniczek cały czas pracuje. Przed robota musialem odpiąc aku aby przestał działać

Teraz wytargałem antene i mam ją w dwóch cześciach jak na foto. Czy mozna to złozyc jeszcze do kupy czy szkoda czasu na zabawe z tym?

284782169-07032011083.jpg

post-76805-14352511940992_thumb.jpg

Napisano

> Dziś zaczeły sie klopoty z antena tzn. po wyłaczeniu radia wogóle nie składała się i było słychać

> że silniczek cały czas pracuje. Przed robota musialem odpiąc aku aby przestał działać

> Teraz wytargałem antene i mam ją w dwóch cześciach jak na foto. Czy mozna to złozyc jeszcze do kupy

> czy szkoda czasu na zabawe z tym?

Składaj ok.gif A tu masz instrukcję naprawy grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Składaj A tu masz instrukcję naprawy

juz sobie poradziłem z rozebraniem

niestety ta linka co jest w teleskopie strzeliła tuz przy metalowym zakonczeniu blokujacym ją na na kółku wiec chyba nici z tego...

Napisano

> juz sobie poradziłem z rozebraniem

> niestety ta linka co jest w teleskopie strzeliła tuz przy metalowym zakonczeniu blokujacym ją na na

> kółku wiec chyba nici z tego...

Odepnij zasilanie i używaj jako manual zlosnik.gif Też będzie działać grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Odepnij zasilanie i używaj jako manual Też będzie działać

też tak myslałem biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Nie pamietam jak to było przed demontażem

Podejrzewam, że antena"1" ma cała schować sie w częsci "2", jednak za żadne skarby nie chce ona wejśc do tej tulejki, częśc "A" jak ją dobrze ścisnę ( jest tam taka tak jakby spinka zabezpieczjąca) to wchodzi w częśc "B" na 5 cm i staje, coś tak jakby ja blokowało. W jaki sposób wsadzic cześc 1 w 2?

post-76805-14352511944321_thumb.jpg

Napisano

> Nie pamietam jak to było przed demontażem

> Podejrzewam, że antena"1" ma cała schować sie w częsci "2", jednak za żadne skarby nie chce ona

> wejśc do tej tulejki, częśc "A" jak ją dobrze ścisnę ( jest tam taka tak jakby spinka

> zabezpieczjąca) to wchodzi w częśc "B" na 5 cm i staje, coś tak jakby ja blokowało. W jaki

> sposób wsadzic cześc 1 w 2?

Rozebrać i ułożyć to zwinięte wychodzące z A w prowadnicy w B. Dopiero potem skręcić całość.

Napisano
  • Autor

> Rozebrać i ułożyć to zwinięte wychodzące z A w prowadnicy w B. Dopiero potem skręcić całość.

zrobiłem to tak ale pomimo tego i tak teleskop nie chce się schować

Napisano
  • Autor

Antena załozona do auta.

Zasilanie odpiete. Jednak cos nie działa ona tak jak nalezy tzn. ledwo co łapie jedna stacje zaprogramowaną

Czy do poprawnego działania anteny jest potrzebne zasilanie ?

Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa. Na końcu tej linki zakuta była tulejka, obecnie jej nie ma bo koniec pękł i odpadł od całości. Czy może to mieć wpływ na działanie anteny, może ta tulejka łączyła koniec anteny z obudową? Bo nie wiem co może być w tak prostym urządzeniu jak antena, że ona nie działa hmm.gif

Napisano

> Czy do poprawnego działania anteny jest potrzebne zasilanie ?

nie wydaje mi się żeby automaty były ze wzmacniaczem... hmm.gif

> nie wiem co może być w tak prostym urządzeniu jak antena,

> że ona nie działa

nie chodzi o to co jest tylko o to czego nie ma zlosnik.gif

założę się że u Ciebie nie ma styku między batem a kablem antenowym wink.gif

Napisano
  • Autor

> założę się że u Ciebie nie ma styku między batem a kablem antenowym

czyli co mam zrobić? biglaugh.gif

Napisano

> czyli co mam zrobić?

"dorobić" styk zlosnik.gif

P.S. ile segmentów bata Ci wypadło?

Napisano
  • Autor

> "dorobić" styk

> P.S. ile segmentów bata Ci wypadło?

żaden element bata mi nie odpadł

tylko odłamała się na koncu wewnatrz bębna ta tasma/ linka co jest wewnatrz bata i która jest skręcana na beben przez silniczek powodując chowanie anteny.

z racji tego, że linka uległa skróceniu nie ma możliwości jej nawinięcia na bęben więc antena jest na stałe rozłozona

Napisano

> żaden element bata mi nie odpadł

no jak nie jak tak

Quote:

częśc "A" jak ją dobrze ścisnę ( jest tam taka tak jakby spinka zabezpieczjąca) to wchodzi w częśc "B"

zlosnik.gif

a dalej piszesz tak

Quote:

wchodzi w częśc "B" na 5 cm i staje, coś tak jakby ja blokowało

zdaje się że wciskając na siłę bat załatwiłeś styk tegoż z kablem... wink.gif

Napisano
  • Autor

pewnie jest tak jak piszesz, bede coś w sobotę kombinował, może jakos połączę kabel z batem jakas "prowizorka"

Napisano
  • Autor

no i faktycznie, wkręcajac kabel antenowy w antene musiałem wsadzić krzywo wtyczke i ułamał sie bolec z anteny wink.gif

ale jakos go dorobiłem... wink.gif

Napisano

> no i faktycznie, ... ułamał sie

> bolec z anteny

a nie mówiłem? grinser006.gif

> ale jakos go dorobiłem...

waytogo.gif

ile stacji teraz odbiera? zlosnik.gif

Napisano

> ile stacji teraz odbiera?

Pewnie wiecej niz tylko torunskie, ktore odbiera nawet bez baterii, anteny i odbiornika...

Co ciekawe, mam w swoim wozie Pionnera DEH 5500 czy cos podobnego, zakupilem w USA, wyszukiwanie ma amerykanskie, czyli co 0,2 , i nawet bez podpietej anteny cos moze wylapac, choc niewyraznie... spy.gif. Z podpieta antena gwarantowany byl Torun...reszta byla dosyc przypadkowa.

Pozdrawiam

Napisano

> Pewnie tylko torunskie, ktore odbiera nawet bez baterii, anteny i odbiornika...

w Bieszczadach żadko kiedy coś odbiera... zlosnik.gif

> mam w swoim wozie Pionnera DEH 5500 czy cos podobnego

kiedy założysz coś fabrycznego?

Napisano
  • Autor

> a nie mówiłem?

no niech ci będzie

> ile stacji teraz odbiera?

wszyćko co jest w zasięgu, choć dorobiony "bolec" to partyzantka ze spinacza biurowego biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> w Bieszczadach żadko kiedy coś odbiera...

i tu jesteś w błędzie bo bieszczady a Bieszczady to różnica 270751858-jezyk.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Mam pytanko apropo mojej antenki. Dzisiaj odmówiła posłuszeństwa, wylazła i nie chce wleźć z powrotem. niewiem.gif

Nie słychać charakterystycznego kliknięcia przekaźnika zapoczątkowującego chowanie się bądź wychodzenie anteny z dziurki. Czy mógł się ów przekaźnik przepalić? Dopiero co uaktywniłem antenę po zimie (całą zimę była podniesiona), a tu po paru próbach zonk sciana.gif

Napisano

> może najpierw sprawdz zasilanie, silniczek

Antena uległa samonaprawieniu. yikes.gif Wysuwa się i wsuwa się normalnie. Grom wie co jej było... spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> Antena uległa samonaprawieniu. Wysuwa się i wsuwa się normalnie. Grom wie co jej było...

może coś nie miał dobrego styku wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.