Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

centralny zamek kto objaśni

Featured Replies

Napisano

eh.. uzbrajam cieniasa pomału w elektonike... zanabyłem sterownik centralnego zamka bx10 carprotect pod ten sterownik chce bezposrednio podpiąc siłowniki-2 x master, tylko że z tych masterów wychodzi 5 przewodów. Według schematu musze podłączyć schemat D tak mi sie wydaje.. tylko ze z siłownika idzie 5 a nie 2 przewody.. 2 podłącze według schematu 3 masa a pozostałę 2 co z nimi

f90b318df1160fa0.jpg

Napisano

> eh.. uzbrajam cieniasa pomału w elektonike... zanabyłem sterownik centralnego zamka bx10

> carprotect pod ten sterownik chce bezposrednio podpiąc siłowniki-2 x master, tylko że z tych

> masterów wychodzi 5 przewodów. Według schematu musze podłączyć schemat D tak mi sie wydaje..

> tylko ze z siłownika idzie 5 a nie 2 przewody.. 2 podłącze według schematu 3 masa a pozostałę

> 2 co z nimi

skoro masz sterownik na pilota to nie kombinuj z podlaczaniem sterownikow jako master bo to bez sensu, styki w silownikach sa badziewiaste i po jakims czasie bedzie sie auto samo otwierac zamykac itp. skorzystaj ze schematu D 2 kable od siłownika to zielony i niebieski.

Napisano

> eh.. uzbrajam cieniasa pomału w elektonike... zanabyłem sterownik centralnego zamka bx10

> carprotect pod ten sterownik chce bezposrednio podpiąc siłowniki-2 x master, tylko że z tych

> masterów wychodzi 5 przewodów. Według schematu musze podłączyć schemat D tak mi sie wydaje..

> tylko ze z siłownika idzie 5 a nie 2 przewody.. 2 podłącze według schematu 3 masa a pozostałę

> 2 co z nimi

a pozostałe dwa są do alarmu jezeli masz alarm z taka opcją

Napisano
  • Autor

> skoro masz sterownik na pilota to nie kombinuj z podlaczaniem sterownikow jako master bo to bez

> sensu, styki w silownikach sa badziewiaste i po jakims czasie bedzie sie auto samo otwierac

> zamykac itp. skorzystaj ze schematu D 2 kable od siłownika to zielony i niebieski.

to jeszcze tak czy siłonik master mogę podłączyć tak żeby pracował jako slave? tz. podłacze z mastera tylko 2 kabelki 3 zostawie nie podłączone

Napisano

> to jeszcze tak czy siłonik master mogę podłączyć tak żeby pracował jako slave? tz. podłacze z

> mastera tylko 2 kabelki 3 zostawie nie podłączone

możesz tylko po co? nie lepiej miec dwa mastery?

Napisano

zrób tak jak radzi letis. Podłącz mastery jako slave. Te trzy kabelki dodatkowe to wyłącznik w masterze który działa przy przekręcaniu kluczyka. Niestety ma swoje złe strony bo jak będzie źle działal to nie zamkniesz auta. Może po prostu nie stykać, szczególnie jak źle wymierzysz miejsce dla siłownika i nie będzie wystarczającego docisku. Wtedy siłownik będzie ciągle otwierał auto (albo zamykał).

W masterze masz 2 kabelki do zasilania siłownika i 3 do wyłącznika (masa, zamykanie, otwieranie).

Znajdź 2 przewody zasilania mastera np. za pomocą bateryjki 9v albo czegoś takiego a pozostałe 3 możesz po prostu uciąć.

Chyba że chcesz mieć otwieranie z kluczyka to wtedy musisz sie bawić z 5 przewodami.

Napisano

Standardem jest że zielony i niebieski kabelek w uniwersalnych sterownikach to kable "zasilające" silnik siłownika, poza tym mamy odpowiednio Czarny- wspólny podłączany do masy i brązowi i biały które zwierają się z masą czyli kabelkiem czarnym przy zamykaniu i otwieraniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.