Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Maglownica

Featured Replies

Napisano

Właśnie sie dowiedziałem że mam do wymiany.Pękły te gumy wyciekł tawot i zrobił się luz.

Jest jakieś poważne zagrożenie jeśli pośmigam jeszcze przez kilka dni z takim stanem???

Czy taka używka ale np.z Uno z 1.0 czy też 1.4 podejdzie do 900???

Napisano

zależy jak duży jest ten luz..

podejdzie z każdego Uno bo wszystkie były takie same, oczywiście później czeka Cię ustawienie zbieżności

Napisano
  • Autor

> zależy jak duży jest ten luz..

nie wydaje się być aż tak duży,skoro mechanik widział ten luz i kazał przyjechać aż załatwi część tzn.że tragedii nie ma,ale słyszałem że może coś tam się zblokować a co za tym idzie zblokować mi kiere....????

> podejdzie z każdego Uno bo wszystkie były takie same, oczywiście później czeka Cię ustawienie

> zbieżności

Napisano

> nie wydaje się być aż tak duży,skoro mechanik widział ten luz i kazał przyjechać aż załatwi część

> tzn.że tragedii nie ma,ale słyszałem że może coś tam się zblokować a co za tym idzie zblokować

> mi kiere....????

> > zbieżności

jeżeli guma jest całkowicie rozwalona i naleci Ci tam syf to zatrzesz ją do końca

Napisano
  • Autor

> jeżeli guma jest całkowicie rozwalona i naleci Ci tam syf to zatrzesz ją do końca

guma jest pęknięta na pół z jednej i drugiej strony, widać pręt podrdzewiały

Napisano

> guma jest pęknięta na pół z jednej i drugiej strony, widać pręt podrdzewiały

ukulaj parę złotków i wymień

spawacz chyba miał o ile dobrze pamiętam

edtyka:

nówka kosztuje od 125zł wzwyż

Napisano
  • Autor

> ukulaj parę złotków i wymień

> spawacz chyba miał o ile dobrze pamiętam

> edtyka:

> nówka kosztuje od 125zł wzwyż

Podjechałem do diagnosty i potwierdził słowa mechanika,w sklepie z częściami dowiedziałem się że są aż 4 rodzaje maglownic icon_eek.gif

Rozmiary długości od 855mm do 1025mm sciana.gif

Napisano

> Rozmiary długości od 855mm do 1025mm

Nic prostrzego-jedziesz z wymontowaną maglownicą do sklepu i kupujesz taką samą.

Napisano

Nie wystarczy wymienić osłon gumowych maglownicy? Zamiast kupować całą?

Napisano

zapewne wystarczy, ale komuś chyba za mało wydać po 8 zł za osłonę

Napisano

> Nie wystarczy wymienić osłon gumowych maglownicy? Zamiast kupować całą?

Przecież napisał że dostał się piach i zrobił się luz. W takich sytuacjach zniszczenie elementów szybko natępuje.

Napisano

no ok, zniszczone elementy kosztują 12 zł, nie trzeba ruszać maglownicy, wiem bo przerabiałem dokładnie to samo....

Napisano
  • Autor

> no ok, zniszczone elementy kosztują 12 zł, nie trzeba ruszać maglownicy, wiem bo przerabiałem

> dokładnie to samo....

Nie jestem na tyle głupi żeby wydawać 200,300zł na nową maglownicę zamiast 8 czy 12 zł na osłone,niestety jest już za późno na to żeby ratować się gumowymi osłonami,jest jescze szansa że szlak trafił tylko drążki kierownicze a nie faktycznie cały układ kierowniczy,ale to dopiero będę wiedział jak mi mechanik to rozbierze

Napisano

> dopiero będę wiedział jak mi mechanik to rozbierze

Co tu rozbierać? Żeby zdiagnozować co jest do wymiany wystarczy auto podnieść na lewarku i poruszać kołami i kierownicą

Napisano
  • Autor

> Co tu rozbierać? Żeby zdiagnozować co jest do wymiany wystarczy auto podnieść na lewarku i poruszać

> kołami i kierownicą

podniósł auto,poruszył kołami i stwierdził uszkodzone gumy oraz luz w układzie kierwoniczym-być może okaże się że są do wymiany tylko drążki kierwonicze a nie cała maglownica

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.