Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Korektor Van

Featured Replies

Napisano

pytanko mam bo hamuje mi za mocno lewe tylne kolo i wyciagnalem korektor bo byl zastany ale po rozruszaniu nie ma zadnej roznicy w cisnienu nawet jak jest ta blacha na nim wcisnieta albo zwolniona psika tak samo... Jak sprawdzalem stary to ledwo cisnie plyn ale po zalozeniu wogole niemam hamulca z tylu... na rolkach wychodzi ponad 1.40kg sila hamowania a z prawej 0.73... ktos to ogladal rozbieral ????

Napisano

Temat był już poruszany nawet zdjęcia były poszukaj np. w moich postach. Nie wkleje tu linka bo z telefona piszę smile.gif

Napisano

> pytanko mam bo hamuje mi za mocno lewe tylne kolo i wyciagnalem korektor bo byl zastany ale po

> rozruszaniu nie ma zadnej roznicy w cisnienu nawet jak jest ta blacha na nim wcisnieta albo

> zwolniona psika tak samo... Jak sprawdzalem stary to ledwo cisnie plyn ale po zalozeniu wogole

> niemam hamulca z tylu... na rolkach wychodzi ponad 1.40kg sila hamowania a z prawej 0.73...

> ktos to ogladal rozbieral ????

zaloz do tylu korektory z osobowki i bedzie po problemie

Napisano
  • Autor

z tego co pamietam to byl poruszany temat regulacji tego bananem na wahaczu...

nic innego szukajka mi nie pokazala

Wojtek a bedzie to dzialac ???? masz tak u siebie????

Napisano

> z tego co pamietam to byl poruszany temat regulacji tego bananem na wahaczu...

> nic innego szukajka mi nie pokazala

> Wojtek a bedzie to dzialac ???? masz tak u siebie????

regulacja ci nic nie da skoro korektor ciagle otwarty. a te korektory z osobowki musza dzialac, skoro oryginalne tak samo dzialaja, tylko te nie sa przy pompie ale na tyle

Napisano
  • Autor

> regulacja ci nic nie da skoro korektor ciagle otwarty. a te korektory z osobowki musza dzialac,

> skoro oryginalne tak samo dzialaja, tylko te nie sa przy pompie ale na tyle

wiem ze nic nie da... wiec trzeba bedzie kombinowac albo nowke albo jakas uzywke na przeglad...

Napisano
Napisano
  • Autor

> Tu masz nowy korektor - zaszalej i kup se od razu dwa

> http://allegro.pl/korektor-hamowania-fiat-cinquecento-seicento-nowy-i1496923333.html

> pewnie taki też by podszedł i działał

> http://allegro.pl/nowy-korektor-sily-hamowania-ate-opel-astra-corsa-i1506746590.html

widziales kiedykolwiek korektor z Vana ???? bo widze ze nie...

http://allegro.pl/korektor-sily-hamowania-seicento-i1476498791.html

Napisano

Widziałeś, widziałeś ale ta sama zasada działania i tańszy ale Twój wybór

Napisano

> Widziałeś, widziałeś ale ta sama zasada działania i tańszy ale Twój wybór

zasada dzialania calkiem inna. Z osobowki na stale dlawi przeplyw a z vana reguluje go do obciazenia

Napisano

> zasada dzialania calkiem inna. Z osobowki na stale dlawi przeplyw a z vana reguluje go do

> obciazenia

hmm...ale pawelo ma zasadniczo racje jak

oczywisice jak włożysz 0,5 tony do samochodu to hamulce beda gorsze niz mogłybybyc

ale tak to to zabangla

Napisano

> hmm...ale pawelo ma zasadniczo racje jak

> oczywisice jak włożysz 0,5 tony do samochodu to hamulce beda gorsze niz mogłybybyc

> ale tak to to zabangla

O dobrze wiedzieć smile.gif Mój na oczy nie widział za mojej kadencji takiej wagi a też czasem gorzej hamuje na jedną stronę smile.gif Co wiąże się z nie miłym zarzutem tyłu. Jak zrobi się cieplej sam się pobawię w zmianę smile.gif

Napisano
  • Autor

> O dobrze wiedzieć Mój na oczy nie widział za mojej kadencji takiej wagi a też czasem gorzej hamuje

> na jedną stronę Co wiąże się z nie miłym zarzutem tyłu. Jak zrobi się cieplej sam się pobawię

> w zmianę

ja sie tym bawilem i chyba jeden korektorek padl...

a co do ladunkow to moim woze czasem i po 300-400kg albo wyjazd na weekend w gory i daje to rade

zreszta moim zdaniem jest roznica miedzy hamulcami z Vana a z osobowki... auto nie nurkuje tak i lepiej sie w zakrecie hamuje bo auto nie wychodzi tylem... bo jednak kazde kolo z tylu ma swoj korektor i jest inne dawkowanie sily hamowania... ale to tylko moje odczucie...

Napisano
  • Autor

> Widziałeś, widziałeś ale ta sama zasada działania i tańszy ale Twój wybór

no niby 60zl ale to jeszcze musisz przewody przerobic i mocowanie...

zreszta to hamulce i na tym sie nie oszczedza... dzisiaj dostane nowy korektor i podjade na diagnostyke zobaczyc czy zreanimowalem stary albo zakladac nowke...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.