Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Picasso 1,6hdi 110KM lokalizacja fap

Featured Replies

Napisano

Witam, proszę o dokładne zlokalizowanie nieszczęsnego filtra fap we wspomnianym silniku rok 2005. Po Vin w ASO powiedzieli, że ma jednak nikt go nie może zlokalizować. Ponoć jest pomiędzy turbiną a katalizatorem, proszę o zdjęcie tego fapa żeby go wzrokowo i organoleptycznie zlokalizować żeby mieć na 100% pewność, od tego zależy zakup auta:). Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Napisano

Jak auto jest warte zachodu i Ci sie podoba to bierz. Usuniecie fapu kosztuje juz ponizej 1tys zl. i problem z glowy. Moze nie jest to proekologiczne dzialanie ale dziala.

Napisano
  • Autor

Auto jest fajne, wersja exclusive:) Wiem, że wycinają fapy jednak wolałbym mieć auto bez ingerowania w oryginalne parametry, usunięcie wymaga ingerencji w soft (emulatory czy coś takiego) a to jak wyczytałem potrafi przysparzać później kłopotów:(. Znalazłem na int informację, że fap ma być zamontowany pomiędzy turbiną a kolektorem. W tym modelu instalacja odchodząca od turbiny w dół w osłonięta jest srebrną chyba aluminiową obudową? No i tu jest pies pogrzebany bo nie wiem czy to jest ten właśnie fap, czy ma on niby znajdować się pod tą osłoną, a jak tak to jak wygląda??? Czy ewentualnie jest możliwość jego dojrzenia bez zdejmowania tej osłony??

Napisano

> zdejmowania tej osłony??

po VIN mozesz sam sprawdzic na serwisboksie citroena z jakim wyposazeniem auto wyjechalo z fabryki bez zagladania pod maske czy jeszcze gdzies indziej... smile.gif

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

Po vinie już w ASO sprawdzałem i wychodzi na to, że jest, jednak żaden mechanik nie miał pojęcia gdzie on jest i jak wygląda. Dlatego chcę się upewnić, żeby później nie żałować. W załączniku dałem zdjęcie, czy to to???

post-42554-14352512043091_thumb.jpg

Napisano

> Po vinie już w ASO sprawdzałem i wychodzi na to, że jest, jednak żaden mechanik nie miał pojęcia

> gdzie on jest i jak wygląda. Dlatego chcę się upewnić, żeby później nie żałować. W załączniku

> dałem zdjęcie, czy to to???

To na zdjeciu to raczej turbo

Napisano

> To na zdjeciu to raczej turbo

Dokladnie, to termiczna oslona goracej czesci turbo. Za ta oslona jest tez kolano, ktore prowadzi do pionowo umieszczonej dwuczesciowej puszki (ktora tez jest obudowa taka oslona termiczna) w ktorej siedzi katalizator i FAP.

Napisano

> Dokladnie, to termiczna oslona goracej czesci turbo. Za ta oslona jest tez kolano, ktore prowadzi

> do pionowo umieszczonej dwuczesciowej puszki (ktora tez jest obudowa taka oslona termiczna) w

> ktorej siedzi katalizator i FAP.

dokładnie pod tą osłoną jest i katalizator i fap

Napisano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedzi, sprawdziłem i pod tą osłoną znajduje się coś takiego jak w załączniku, a więc fapa nie ma!!!, jest tylko jednoczęściowy katalizator cool.gif!, A co z tego wynika to nie można ufać jedynie zapisowi vin ponieważ rzeczywistość może być inna. Autko jest już zaklepane:)

post-42554-14352512044152_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.