Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Problem z odpalaniem od 2 dni.

Featured Replies

Napisano

Witam, co może być powodem problemów z odpalaniem na zimnym z rana ? Kręci kręci jakby chciał a nie mógł. Miałem już kiedyś taki problem (z tym że nie rano a po dłuższej jeździe i 30min postoju) wymieniłem pompę (nie dostawał paliwa) oberwał w przekaźnik od pompy i ruszyło... Po zabiegu doszedłem do wniosku że winny był przekaźnik bo pompa chodziła po podaniu 12V. Wczoraj znów był problem z rana rąbnąłem w okolice przekaźnika i nic, uderzyłem po raz drugi i zaskoczył po chwili z tym że przekaźnik między jednym uderzeniem a drugim cyknął.... Czyli działał. Ssanie działa więc czujnik temp powinien być ok. Co sprawdzić ? Jedyne co mi przychodzi do głowy to wykręcić świece w momencie nieodpalania i zobaczyć czy są mokre (brak iskry) czy suche (brak benzyny) Dodam jeszcze że kilka dni temu wymieniałem pasek rozrządu, ale gdyby był przestawiony to raczej chodziłby trochę gorzej niż wcześniej a różnicy niema jak już odpali i jedzie... Ciśnienie sprężania mam po 11 na każdy cylinder mało ale wcześniej miał tyle samo i w mrozy odpalał (ciśnienie takie niskie bo wsadziłem głowice od Z16SE do tłoków X16SZR. Tłoki od SE są płaskie ale mają większą komorę spalania w głowicy a te od SZR-a mają wgłębienie i mniejszą komorę). Odpalanie wygląda tak jak już pisałem momentami tak jakby zaskakiwał ale nie do końca...

Napisano

> Odpalanie wygląda tak jak już pisałem momentami tak jakby zaskakiwał ale nie

> do końca...

Jeśli jesteś pewny że paliwo było podawane, a i tak nie zapalił, to od razu wykręć świece i je osusz - bo teraz masz podwójną przyczynę - poprzednią plus zalanie. Ostatnio znajomy założył aku do Astry mamy i nie "odkliknęli" alarmu, po czym próbowali zapalić - w efekcie zalali świece i wszystko inne przy okazji. Osuszyłem świece, kręciłem wstępnie na odciętym dopływie paliwa, żeby przewentylować silnik, a i tak było diabelnie ciężko odpalić. W sumie to już zrezygnowałem, ale jeszcze po 2 godzinach wróciłem i zapalił za pierwszym dłuższym kręceniem. Chwilę zajęło zanim silnik zaczął równo chodzić - musiał się pogrzać z minutę (było wtedy koło zera).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.