Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie

Featured Replies

Napisano

Witam, to po raz kolejny ja i mój uniacz który stwarza mi problemy ok.gif

Co tym razem sobie wymyśliło autko aby uprzykrzyć mi życie? Samochód po prostu... gaśnie. Z niewiadomych mi przyczyn.

Paliwko ma - więc to nie to. Ssania za szybko nie wyłączam więc to też nie to. Czasami uda mi się go 'odratować' wciskając gaz do dechy (zawsze dzieje się to na luzie/wciśniętym sprzęgle). Jak zgaśnie to nie da się go już odpalić. Wtedy odpala na pych (zawsze znajdę jelenia który mnie troszkę pociągnie i problem z głowy). Ale uciążliwe to jest bo samochód lubi to robić np na światłach.

W aucie są nowe:

kopułka aparatu zapłonowego, palec aparatu zapłonowego, świece oraz przewody zapłonowe <-- te części odpadają wink.gif

Dziś bydlaka odpaliłem, ssanie do oporu, otworzyłem maskę by zobaczyć czy czasem filtr paliwa przepuszcza odpowiednio czy nie 'wysycha' i to nie przez to. Paliwo przez filtr normalnie sobie leci ale zauważyłem że tuż przy gaźniku jest mokro i spada kropla benzyny (patrząc od strony świateł to po lewej stronie na samej górze przewód). Troszkę mnie to zaniepokoiło.

Chwilę pochodził o obroty powoli spadały, przegazowałem go i na chwile było ok ale przyciszyłem (troszkę wsunołem ssanie - temp ponad 60 stopni) i od razu zadusiło i zgon. Oczywiście już nie odpalił.

Jakieś pomysły? Przez to co Uno wyprawia muszę go zdradzać z Skodą od ojca i źle się z tym czuje (a ojciec się chyba domyśla).

Napisano

Sprawdź czy nie bierze Twój gaźnik lewego powietrza. Sprawdź również elektrozawór. On odpowiada w gruncie rzeczy za wolne obrony i stabilną pracę. Możliwe, że króciec elektrozaworu masz ulamany i stąd takie wariactwo silnika. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.