Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pomocy!!! silnik nie równo pracuje

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich :-)

zacznę od konkretów... przekręcam stacyjkę i jest wszystko ok (lampki, podgrzewanie świec żarowych itd...) odpalam i zaczynają się problemy... obrotomierz sie nie podnosi tylko czasami podskoczy do 1tyś obrotów i z powrotem opadnie, silnik na początku chodzi tak jak powinien a po jakiś 5 sekundach zaczyna dymić na biało, silnik chodzi nierówno tak jakby nie dostawał czasami ropy na wtryski, następnie po jakiś 10 sekundach zawory zaczynają grać i to porządnie i zaczyna chodzić jak traktor...

rozłączałem kostkę od wtrysku sterującego ale nic nie reaguje... a powinno być słychać wyraźne "klekotanie" na zaworach a tu nic...

odłączałem też kostke od tego zaworka na pompie ale zero reakcji na cokolwiek...

marchewa sie świeci, gaśnie jak dodam gazu i utrzymam przez chwile równe obroty...

najdziwniejsze jest to że samochód jeździł do końca tylko rozrusznik padł no to zrobiłem założyłem z powrotem i mu odbiło... stał tylko 3 dni nie odpalany...

czasami zdarzało mi sie takie coś że jak stal czasami 3-4 dni to też były takie objawy co wyżej ale po kilku odpaleniach samo przechodzilo a teraz padło... mad.gif

jak ktoś coś wie na ten temat to prosze o pomoc :!:

Napisano

A po naprawie rozrusznika wszystko dobrze poskładane ? Podłącz się pod kompa i sprawdź jakie błędy masz zapisane to będzie wiadomo o co chodzi .

Napisano
  • Autor

byłem na diagnostyce i wyszło że czujnik obrotów i czujnik przyśpieszenia jakiś padnięty jest...

ale juz chyba wiem co mozę być przyczyną - czujnik położenia wału.

na innych forach też piszą takie same objawy jak u mnie i wymiana czujnika pomogła smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.