Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jtd jedzie od 3k

Featured Replies

Napisano

wiec tak... zlosnik.gif

zadzwoniła do mnie koleżanka z wiadomoscia ze kupiła stilo jtd i ze nie chce jechac zeby.GIF powiedzialem zeby podjechala na kompa. na kompie wyszło,że przeplywka padła. Wymienili i że niby juz jedzie.

Dzis miałem okazje zobaczyc to cudo i sie przejechac. I wg mnie jechac to nie chce zeby.GIF

chodzi o to,że do 3k obr jest to niesamowity muł. od 2.8-3k obr puszcza wielkiego czarnego bąka i dopiero jedzie jak powinien...

co więcej, jak jej tato zmieniał przepływke dzwonił do mnie i mówił,że jest tam jakis przewód nie podpiety do niczego. dziś pokazała mi o ktory chodziło.

i jest to przewod od cisnieniowego sterowania turbina. (wychdozi od tej gruchy przy turbinie) i gruszka zaczyna dopiero pracowac dop przy tych 3k obr. wiec stawiam ze tu jest problem.

dzis nie mialem jak wejsc pod auto,ale on powiedzial mi ze gdzies go tam podlaczyl gdzie bylo na niego miejsce i zakleil izolacja- a izolacja chyba nie jest zbyt dobrym rozwiazaniem na tego typu rzeczy zeby.GIF

jak myslicie od czego zaczac? pewnie napoczatku zacisnac przewod opaska. moze pomoze. dobrze myślę ?

wiem że sie rozpisałem ale chcialem jakos dobrze to opisac zeby.GIF

pozdro

Napisano

zacznij od przewodu, potem zawór overbost no i sławetny egr swiety.gif

Napisano
  • Autor

> zacznij od przewodu, potem zawór overbost no i sławetny egr

właśnie do egr i overboosta mi to nie pasuje. ale jak przewód nie pomoże to oczywiście itym sie zajmiemy. tak chcialem sie upewnic czy dobrze myślałem 270751858-jezyk.gif

Napisano

> właśnie do egr i overboosta mi to nie pasuje.

A dlaczemu? biglaugh.gif Przedmówcy być może chodziło również o to (a i ja się do tego skłaniam), żeby je nawet profilaktycznie "przeczyścić"/uzdatnić (ew. EGR "wywalić") niezależnie od tego, co z przewodem zrobisz zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

nie moje auto to nie bede sie rzadził hehe.gif

ja u siebie mam z tym spokój ;D

Napisano

> wiec tak...

ciach

> ?

> wiem że sie rozpisałem ale chcialem jakos dobrze to opisac

> pozdro

Typowy objaw braku pracy zmiennej geometrii turbiny! Sprawdzić wszystkie połączenia podciśnieniowe i elektryczne zaworu. Zrób prosty test, jedna osoba patrzy na cięgno turbo (widoczne po podniesieniu maski) a druga odpala i gasi auto - powinien być widoczny szybki skok w okolicy 1 cm, brak oznacza pad sterowania turbo.

Napisano

Zanim jednak kolega zacznie tak sprawdzać to niech poczyta ten LINK

Odczeka przynajmniej minute aby mieć pewność i potem uruchomić zapłon. cool.gif

Napisano
  • Autor

ok dzieki za podpowiedzi zlosnik.gif jutro bedzie wszystko jasne

Napisano
  • Autor

mamy przyczynę! zeby.GIF

przewod zlaczony byl dobrze ale pekl w innym miejscu zaraz przy króćcu overboosta. przy okazji wyczyszczony i przeniesiony do góry. przewody wymienione. teraz autko jeździ jak należy smile.gif

Napisano

> wyczyszczony i przeniesiony do góry. przewody wymienione. teraz autko jeździ jak należy

jaki masz patent na założenie tych przewodów?

są strasznie twarde i nieźle się z nimi namęczyłem przy czyszczeniu overboosta..

Napisano
  • Autor

> jaki masz patent na założenie tych przewodów?

> są strasznie twarde i nieźle się z nimi namęczyłem przy czyszczeniu overboosta..

opalarka i ogien zeby.GIF

po rozgrzaniu ładnie schodza. przy zakładaniu nowych juz starałem sie wciskac praktycznie bez grzania. tylko zeby ciasno weszlo i przy okazji zeby nie połamać krućców zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.