Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rytmiczne stuki dochodzące z okolicy koła

Featured Replies

Napisano

Mam problem ze swoim stilonem

W tamtym tygodniu zaczęły się stuki, rytmiczne z lewego koła. Na początku myślałem że to zacisk bo ruszał się na boki. Stuki nasilały się po wciśnieciu sprzęgła, były rytmiczne, im szybciej jechało się to szybciej stukało. W czasie jazdy na biegu też było słychać. Po wyeliminowaniu luzu nic się nie zmieniło.

Podnieśliśmy auto i po rozpędzeniu kół cisza. Stukało tylko jak koło jest obciążone jazdą.

Łożysko poszło do wymiany, chwila ciszy no i teraz stuka w innych okolicznościach, jak jade równo to dochodzi stukanie, gdy przyśpieszam i zwolnie pedał gazu nie puka. Gdy przyhamuję takżenic nie słychać. Felga prosta, sprawdzałem, dobrze dokręcona. Auto nie jest przyklapnięte na sprężynach. Już sam nie wiem co mu dolega...

Napisano

> Mam problem ze swoim stilonem

> ......

> sprężynach. Już sam nie wiem co mu dolega...

Sprawdź czy łącznik stabilizatora Ci nie puka o półoskę, miałem to samo, pukało tylko przy spokojnej jeździe, przy hamowaniu czy przyśpieszaniu cisza.

Ważne żeby robić to na aucie stojącym na kołach, jedna osoba w kanale a druga buja autem ....

Napisano
  • Autor

Przyczyna okazała sie bardzo zaskakująca. Po wewnętrznej stronie tarczy klocek zachodzi troszkę dalej do środka niż powierzchnia cierna. I tam tam na tarczy utworzył sie taki dziwny nalot który usunąłem. Teraz cisza. Zorientowałem się jak mocna zahamowałem, wtedy to usłyszałem głośne tarcie. Czasem przyczyna może być naprawde błacha. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.