Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tipo 2.0 8v

Featured Replies

Napisano

Przymierzam sie do kupna takiego auta wink.gif Czy to dobry silnik? Wiele wytrzyma jeszcze (ma 188kkm, ale ladnie serwisowany)?

Jakie sa jego slabe punkty? co sprawdzic?

Pozdrawiam i dzieki za info wink.gif

Napisano

> Przymierzam sie do kupna takiego auta Czy to dobry silnik? Wiele

> wytrzyma jeszcze (ma 188kkm, ale ladnie serwisowany)?

> Jakie sa jego slabe punkty? co sprawdzic?

> Pozdrawiam i dzieki za info

słabe punkty to ogolny stan techniczny, ciezko dostac tipa 2,0 w dobrym stanie i musisz miec oko na wszystko... ja jednak polecał bym wersje 16to zaworową.. 8v i te 115 szkapów nie jest szczytem osiągnięc techniki, a 140kucy w 16v juz troche nacieszy, ale jak wspomnialem o dobry stan po prostu trudno..

Napisano

> ja jednak polecał

> bym wersje 16to zaworową..

Taa... grinser006.gif A ja wrecz przeciwnie. Ten silnik jest uwazany za niezbyt udany zlosnik.gif

Napisano

> Taa... A ja wrecz przeciwnie. Ten silnik jest uwazany za niezbyt

> udany

taa mniej udany, jak sie o niego nie dba to napewno, sprawdzac olej to podstawa przy 16v, a duzo ludzi o tym zapomina, tak samo rozrząd... fakt ze nie ma zmiennych faz rozrządu i trza go troche kręcic ale autko naprawde jest dynamiczne...

Napisano

silniki te sa starej konstrukcji dołożoną mają tylko elektryke i wtrysk żywotnośc ich nie jest duża ok.200.000km bez romontu wszystko zalezy od stanu jak ktoś dba i mam silniczek w dobrtym stanie zrobi bez problemu 200.000km ja niedawno oglądałem kilka takich motorów i wszystkie były zajezdzone i miały mała moc przebiegi ok. 200.000km , i kupiłem 1.6 na jednym wałku z osiągów jestem zadowolony do 100km/h 12 sek dla mnie wystarczy

Napisano
  • Autor

> silniki te sa starej konstrukcji dołożoną mają tylko elektryke i

> wtrysk żywotnośc ich nie jest duża ok.200.000km bez romontu

> wszystko zalezy od stanu jak ktoś dba i mam silniczek w dobrtym

> stanie zrobi bez problemu 200.000km ja niedawno oglądałem kilka

> takich motorów i wszystkie były zajezdzone i miały mała moc

> przebiegi ok. 200.000km , i kupiłem 1.6 na jednym wałku z

> osiągów jestem zadowolony do 100km/h 12 sek dla mnie wystarczy

no wlasnie podobno to jednej z najlepszych silnikow fiata sa... i przebieg 300kkm im nie straszny z tego co slyszalam i czytama hmm.gif a fakt faktem.. wiekszosc jest w stanie srednim... ale ja znalazlam takiego co wydaje sie byc baaardzo zadbany ok.gif mechanik oceni.. ale z tym przebiegiem 200kkm to chyba troszke przegiales cool.gif

Napisano

hej jeżdze 2.0 iE (granturismo) 8v , kupiłem go to miał 150000 km , teraz ma 206000 km. jeśli chodzi o silniczek, to od momentu kupna nic nie musiałem naprawiać ani grzebać, tylko wrzuciłem nową zawieszke do autka. Wybrałem ten silnik a nie 16 v właśnie ze względu na rzywotność tej konstrukcji i wystarczające dla mnioe osiągi. spalanie przy jeździe mieszanej spalanie 7-8 l/100 km. na obwodnicy pojechałem z pasażerem 217 km/h i autko jest to w stanie powtórzyć.

szkoda tylko ,że kupiłem egzemplaż z troszke nadgryzioną budą (wyszło po czasie) ale jestem zadowolony.

Żona stwierdziła ,że bardzo wygodny choć dla niej troszke za durzy,ale bardzo lubi nim jeździć właśnie ze względu na przyśpieszenie ,ważne przy wyprzedzaniu.

pozdrawiam

Napisano

> no wlasnie podobno to jednej z najlepszych silnikow fiata sa... i

> przebieg 300kkm im nie straszny z tego co slyszalam i czytama a

> fakt faktem.. wiekszosc jest w stanie srednim... ale ja

> znalazlam takiego co wydaje sie byc baaardzo zadbany mechanik

> oceni.. ale z tym przebiegiem 200kkm to chyba troszke przegiales

ja nie trafiłem silnika godnego uwagi wszystkie dohc jakie oglądałem były w średniej kondycji a co do żywotności miałem kiedyś UNO 1.5 i dojezdził do 400.000km bez remontu silnika nie było żadnych problemów z silniem tylko potem już barł 1L oleju na 1000km potem go sprzedałem koleś jeżdził dalej nim

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.