Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tłoczki w tylnych zaciskach w Megane II 2003

Featured Replies

Napisano

witam

czy są wciskane czy wciskano wkręcane? zaglądałem do klockow i przed założeniem zacisków tłoczek nie dawał się wcisnać, dopiero ścisk stolarski z dużym oporem ale dał rade. Uszkodziłem tłoczek wciskając na siłe?

Napisano

> witam

> czy są wciskane czy wciskano wkręcane? zaglądałem do klockow i przed założeniem zacisków tłoczek

> nie dawał się wcisnać, dopiero ścisk stolarski z dużym oporem ale dał rade. Uszkodziłem

> tłoczek wciskając na siłe?

Moze sie nie znam, ale popatrzylem na aukcje allegro i wydaje mi sie ze wkrecane. Ale gdyby tak bylo to raczej sciskiem niedalbys rady wcisnac.

Napisano

> witam

> czy są wciskane czy wciskano wkręcane? zaglądałem do klockow i przed założeniem zacisków tłoczek

> nie dawał się wcisnać, dopiero ścisk stolarski z dużym oporem ale dał rade. Uszkodziłem

> tłoczek wciskając na siłe?

Na pewno są wkręcane. Bez względu na to czy egzemplarz phase I czy phase II. Raczej na zdrowie zaciskowi taka metoda nie wyjdzie. Druga sprawa, że przy robocie z wkręcaniem tłoczka trzeba uważać na gumową osłonkę, łatwo ją uszkodzić jak się nie uważa.

Napisano

> Druga sprawa, że przy robocie z wkręcaniem tłoczka trzeba

> uważać na gumową osłonkę, łatwo ją uszkodzić jak się nie uważa.

Takie coś to nawet mechanik potrafi spartolić i dlatego muszę w LII gumkę na tłoczku wymienić sam... A wydaje sie ze wymiana klocków dla mechanika to bułka z masłem...

Napisano
  • Autor

co za kretyńskie rozwiązanie z tymi wkręcanymi tłoczkami, co to daje, jaka korzyść z tego?

zazwyczaj czytam jakieś manuale i instrukcje jak zabiore sie za jakaś robotę, wymieniałem już kilka razy tarcze i klocki w róznych autach i nie przyszłoby mi do głowy, że mozna to spartolić.

1. chyba nie pozostaje mi nic innego jak wymienić zacisk. Można gdzieś szukać nowego w dobrej cenie czy spokojnie da radę uzywka z allegro?

2. na zacisku mam napisane LUCAS czy jesli znajde używkę np TRW to podejdzie? Czy zacisk tylny jest ten sam dla wszystkich wersji silnikowych?

Napisano

> Takie coś to nawet mechanik potrafi spartolić i dlatego muszę w LII gumkę na tłoczku wymienić

> sam... A wydaje sie ze wymiana klocków dla mechanika to bułka z masłem... -

Niestety, nie dla każdego. no.gif

Napisano

> co za kretyńskie rozwiązanie z tymi wkręcanymi tłoczkami, co to daje, jaka korzyść z tego?

Nie mam pojęcia dla mnie to też było dziwne rozwiązanie. no.gif

> zazwyczaj czytam jakieś manuale i instrukcje jak zabiore sie za jakaś robotę, wymieniałem już kilka

> razy tarcze i klocki w róznych autach i nie przyszłoby mi do głowy, że mozna to spartolić.

> 1. chyba nie pozostaje mi nic innego jak wymienić zacisk. Można gdzieś szukać nowego w dobrej cenie

> czy spokojnie da radę uzywka z allegro?

Ja bym używki nie kupował. Pieron wie w jakim stanie jest taka część i jaki żywot ma już za sobą.

> 2. na zacisku mam napisane LUCAS czy jesli znajde używkę np TRW to podejdzie? Czy zacisk tylny jest

> ten sam dla wszystkich wersji silnikowych?

Nie jestem tego na sto procent pewien, ale chyba wersje 2.0 miały inny zacisk. Lepiej to ustalić na pewniaka przed zakupem. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.