Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie do Cruze'aders

Featured Replies

Napisano

Czy mając Cruze w PL da się uruchomić do niego na np. iPhone, iPadzie albo na Androidzie aplikację MyLink i mieć dostęp do podstawowych informacji o samochodzie, zdalnie otwierać, zamykać, uruchamiać silnik, gasić silnik i uruchamiać światła i klakson?

Chodzi o coś takiego:

Dodam, że ten programi działa z wieloma nowymi autami GM. Od paru dni mam to wgrane do Droida i działa mi z Equinoxem. Fajna, bardzo fajna sprawa...

Jestem prawie pewien, że do tego trzeba OnStar'a. Czy w Polsce Chevrolet sprzedaje auta z OnStar'em na pokładzie?

Napisano

> Czy mając Cruze w PL da się uruchomić do niego na np. iPhone, iPadzie albo na Androidzie aplikację

> MyLink i mieć dostęp do podstawowych informacji o samochodzie, zdalnie otwierać, zamykać,

> uruchamiać silnik, gasić silnik i uruchamiać światła i klakson?

> Chodzi o coś takiego:

> Dodam, że ten programi działa z wieloma nowymi autami GM. Od paru dni mam to wgrane do Droida i

> działa mi z Equinoxem. Fajna, bardzo fajna sprawa...

> Jestem prawie pewien, że do tego trzeba OnStar'a. Czy w Polsce Chevrolet sprzedaje auta z OnStar'em

> na pokładzie?

Do tego trzeba miec orygnalny modul bluetooth na pokladzie. W autach z oryginalna nawigacja chyba to zadziala.

Napisano

> Czy mając Cruze w PL da się uruchomić do niego na np. iPhone, iPadzie albo na Androidzie aplikację

> MyLink i mieć dostęp do podstawowych informacji o samochodzie, zdalnie otwierać, zamykać,

> uruchamiać silnik, gasić silnik i uruchamiać światła i klakson?

> Chodzi o coś takiego:

> Dodam, że ten programi działa z wieloma nowymi autami GM. Od paru dni mam to wgrane do Droida i

> działa mi z Equinoxem. Fajna, bardzo fajna sprawa...

> Jestem prawie pewien, że do tego trzeba OnStar'a. Czy w Polsce Chevrolet sprzedaje auta z OnStar'em

> na pokładzie?

Nie widzialem hmm.gif Jak to sie laczy via veb czy przez blootooth. W Cruze w USA jest np internet i mozesz sobie na facebooka wejsc i mila Pani przeczyta co jest napisane. Pytalem u nas nie ma takiej opcji.

JAk to jest zabezpieczone przed zlodziejem?

Napisano
  • Autor

> Nie widzialem Jak to sie laczy via veb czy przez blootooth. W Cruze w USA jest np internet i

> mozesz sobie na facebooka wejsc i mila Pani przeczyta co jest napisane. Pytalem u nas nie ma

> takiej opcji.

> JAk to jest zabezpieczone przed zlodziejem?

Musisz podać PIN do OnStar'a.

Osobiście cenię zdalne uruchamianie jeszcze w biurze albo gdzieś w sklepie. Samochód zdąży się już nagrzać/ochłodzić, zanim dojdę do auta. Może to i próżność, ale jakie to wygodne cool.gif

No i prosta diagnoza - ile mam paliwa, ile mam mil przejechane, ile powietrza w kołach. Nie trzeba lecieć do samochodu, przekręcać kluczyka i sprawdzać. Można to zrobić na odległość.

Doczytałem - jednak do systemu potrzebny jest OnStar.

Napisano

> Musisz podać PIN do OnStar'a.

> Osobiście cenię zdalne uruchamianie jeszcze w biurze albo gdzieś w sklepie. Samochód zdąży się już

> nagrzać/ochłodzić, zanim dojdę do auta. Może to i próżność, ale jakie to wygodne

> No i prosta diagnoza - ile mam paliwa, ile mam mil przejechane, ile powietrza w kołach. Nie trzeba

> lecieć do samochodu, przekręcać kluczyka i sprawdzać. Można to zrobić na odległość.

> Doczytałem - jednak do systemu potrzebny jest OnStar.

Onstara nie ma w PL confused.gif jak to sie z autem komunikuje? Jaki jest zasieg?

Napisano
  • Autor

> Onstara nie ma w PL jak to sie z autem komunikuje? Jaki jest zasieg?

OnStar bazuje na sieciach CDMA Verizon (USA) i Bell (Kanada). Więc zasięg jest bardzo dobry na terenach cywilizowanych.

OnStar wg Wikipedii

Napisano

> OnStar bazuje na sieciach CDMA Verizon (USA) i Bell (Kanada). Więc zasięg jest bardzo dobry na

> terenach cywilizowanych.

> OnStar wg Wikipedii

To masz racje w miastach jak najbardziej. Na pustkowiu juz mniej ale w EU tego nie ma. Czyli Cruze EU nei ma takeigo gadzetu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.