Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak spuścić 4l płynu do spryskiwaczy?

Featured Replies

Napisano

Hej!

Czy w zbiorniczku na płyn do szyb jest jakiś zaworek przez który da się spuścić płyn?

Muszę opróżnić bo jakiegoś Kauflandowego syfu do sprysków nalałem i szyba robi się tłusta po spryskaniu. sick.gif

Napisano

Ja przeważnie wypryskuje wszystko na szybę wink.gif szybko i bez kłopotu. A wątpie żeby był jaki kolwiek korek upustowy ale moge się mylić, chociaż na chłopski rozum po co miałby tam być

Napisano
  • Autor

Kurde, zanim pompka przemieli prawie pełny zbiorniczek to trochę czasu minie, chyba zastosuje starą metodę "na węża".

Napisano

> Kurde, zanim pompka przemieli prawie pełny zbiorniczek to trochę czasu minie, chyba zastosuje starą

> metodę "na węża".

No najlepiej użyć siły węża+ssania zeby.GIF a resztkę wypsikać

Napisano

Złap pompkę i pociąg ją do góry.Zostanie jakieś pół litra więc możesz resztę wypsikać palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Złap pompkę i pociąg ją do góry.Zostanie jakieś pół litra więc możesz resztę wypsikać

Ściągnąłem wężem, nie wiedziałem że płyn do spryskiwaczy jest tak niesmaczny zeby.GIF

Ogólnie to kicha z mojego ściągania płynu. Zmieniłem płyn, umyłem szyby Cifem, założyłem nowe wycieraczki i dalej mi smugi zostają na szybie confused.gif

Napisano

Umyj dobrze szybe, plyn nie usunie zgromadzonego syfu, na czystej szybie jako wsparcie zadziala

Napisano

przemyj detergentem pióra wycieraczek, jeśłi nie pomoże, kup nowe .

Napisano
  • Autor

Przemyłem, zeszło sporo jakiegoś czarnego syfu - pewnie gumy.

Ogólnie co by nie nabijać postów to jeszcze w miedzyczasie popatrzyłem pod jakim kątem wycieraczka przylega do szyby - poprawiłem skręcając delikatnie ramię, zacisnąłem wycieraczkę przy uchwycie montażowym - tak żeby chodziła na nim ciasno, odgiąłem w zewnętrznym kierunku ramię wycieraczki i teraz jest dobrze

Napisano

> Hej!

> Czy w zbiorniczku na płyn do szyb jest jakiś zaworek przez który da się spuścić płyn?

> Muszę opróżnić bo jakiegoś Kauflandowego syfu do sprysków nalałem i szyba robi się tłusta po

> spryskaniu.

ja letniego mialem z pol zbiornika, wyciagnalem 2 zatyczki trzymajace wygluszenie maski, tam jest trojnik, wezyk wlozylem do banki i moment plyn byl w bance. pompeczka jest nawet sprawna wink.gif prosciej zdjac wezyk zaraz przy pompce 270751858-jezyk.gif

Napisano

Kup Sobie w Lidlu płyn "W5 Płyn do spryskiwaczy" o taki KLIKEN MACHEN

Kiedyś też miałem problemy ze smugami i taką jak by mgłą tuż po przejściu wycieraczki.Dolewam to do płynu i nie mam już takiego problemu.Co jakiś czas jest w lidlu promocja na W5 więc kupuje butelkę lub dwie palacz.gif

Zapach cytryny lub jabłka grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.