Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Grubsza sprawa chyba

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam problem z Uniakiem. mianowicie wyjechalem min na miasto i bylo wszystko ok zgasiłem silnik poczekałem na kumpla zapaliłem silnik a Tu biegi mi nie chcą wchodzić.. nic a nic w końcu udało się wrzucic 3 i z 3 ruszyłem potem 4 i 5 weszły ale cieżko 1 nie było mowy żeby chociaż drgnęła. potem 2 zaczeła wchodzić reszta ciężko 1 ani rusz... To będzie problem ze skrzynia czy sprzęgłem?

Napisano

> Witam. Mam problem z Uniakiem. mianowicie wyjechalem min na miasto i bylo wszystko ok zgasiłem

> silnik poczekałem na kumpla zapaliłem silnik a Tu biegi mi nie chcą wchodzić.. nic a nic w

> końcu udało się wrzucic 3 i z 3 ruszyłem potem 4 i 5 weszły ale cieżko 1 nie było mowy żeby

> chociaż drgnęła. potem 2 zaczeła wchodzić reszta ciężko 1 ani rusz... To będzie problem ze

> skrzynia czy sprzęgłem?

Trudno powiedzieć bo to może być wszystko ale sprawdź najpierw patyki od biegów.

Jeśli sprzęgło to czułbyś, że ciągnie.

Napisano
  • Autor

> Trudno powiedzieć bo to może być wszystko ale sprawdź najpierw patyki od biegów.

> Jeśli sprzęgło to czułbyś, że ciągnie.

przy odpalaniu samoochód ciągnie do tyłu.... to może byc objaw sprzęgła?

Napisano

> przy odpalaniu samoochód ciągnie do tyłu.... to może byc objaw sprzęgła?

Eeeee ale cały czas ciągnie do tyłu????? Czy tylko jak jest włożony wsteczny?

Napisano
  • Autor

> Eeeee ale cały czas ciągnie do tyłu????? Czy tylko jak jest włożony wsteczny?

nie zależnie od tego czy jest włożony wsteczny czy nie ciągnie do tyłu przy odpalaniu

Napisano

> nie zależnie od tego czy jest włożony wsteczny czy nie ciągnie do tyłu przy odpalaniu

To jest tylko jedno wyjście - coś w skrzyni się "wyluzowało".... prawdopodobnie wodziki od zmiany biegów...

Skrzynie są tanie - szukaj drugiej.

BTW - a jak odpalasz na wciśniętym sprzęgle albo wciśniesz po odpaleniu to dalej ciągnie?

Napisano
  • Autor

> To jest tylko jedno wyjście - coś w skrzyni się "wyluzowało".... prawdopodobnie wodziki od zmiany

> biegów...

> Skrzynie są tanie - szukaj drugiej.

> BTW - a jak odpalasz na wciśniętym sprzęgle albo wciśniesz po odpaleniu to dalej ciągnie?

tak. właśnie wróciłem od mechanika który powiedział mi że to prawdopodobnie sprzęgło ale do końca pewny nie jest a ja z kolei mysle że to może być prędzej skrzynia i mam mieszne uczucia

Napisano

> tak. właśnie wróciłem od mechanika który powiedział mi że to prawdopodobnie sprzęgło ale do końca

> pewny nie jest a ja z kolei mysle że to może być prędzej skrzynia i mam mieszne uczucia

Sorry ale nie ma takich cudów, żeby przez sprzęgło samochód ciągnął DO TYŁU mimo, że nie jest włożony wsteczny...

Napisano

> Witam. Mam problem z Uniakiem. mianowicie wyjechalem min na miasto i bylo wszystko ok zgasiłem

> silnik poczekałem na kumpla zapaliłem silnik a Tu biegi mi nie chcą wchodzić.. nic a nic w

> końcu udało się wrzucic 3 i z 3 ruszyłem potem 4 i 5 weszły ale cieżko 1 nie było mowy żeby

> chociaż drgnęła. potem 2 zaczeła wchodzić reszta ciężko 1 ani rusz... To będzie problem ze

> skrzynia czy sprzęgłem?

Obejrzyj "sierżanta", czyli trójkątny element siedzący na przedniej ścianie kabiny pod maską poniżej przekładni kierowniczej, czy się nie rozsypał. On przenosi ruch dźwigni zmiany biegów na dźwignię skrzyni biegów.

Napisano

> Obejrzyj "sierżanta", czyli trójkątny element siedzący na przedniej ścianie kabiny pod maską

> poniżej przekładni kierowniczej, czy się nie rozsypał. On przenosi ruch dźwigni zmiany biegów

> na dźwignię skrzyni biegów.

Ta i sprawdź te patyki, mi w zimę wszystko zamarzło i jak wrzucilem jedynkę na siłę to wszystko się rozpadło. Jako że wlaśnie miałem jechać na przegląd to powiązalem to na sznurki i....chodzi wszystko do dzis facepalm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.